سلامی گفت:۷۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی قم به کشت کلزا که یک محصول راهبردی در بحث امنیت غذایی مردم به شمار میآید، اختصاص پیدا کرده است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛محمد علی سلامی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با استفاده از ارقام مناسب برای کشت کلزا در مزارع استان، در هر هکتار به طور میانگین سه تن محصول برداشت میشود که بدین ترتیب در مجموع بیش از ۲ هزار تن کلزا در قم تولید میشود.
وی ادامه داد: محصول کلزا تولید شده توسط کشاورزان قمی به صورت تضمینی توسط اداره کل غله استان خریداری میشود و نگرانی در خصوص بازار این محصول وجود ندارد.
وی افزود: عملیات برداشت کلزا از سطح مزارع استان آغاز شده است و کیفیت این محصول به دلیل شرایط جوی مناسب قم در ماههای اخیر و مراقبت مداوم کشاورزان، در حد مطلوبی قرار دارد.
سلامی گفت: دولت برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی که با امنیت غذایی مردم در ارتباط است، برنامههای جامعی را به اجرا گذاشت که از جمله آن میتوان به افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی کلزا و خرید تضمینی این محصول از کشاورزان اشاره کرد.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابل کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور میباشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
وی با بیان اینکه راهبردی اصلی در این رابطه، جلوگیری از واردات بی رویه محصولات کشاورزی است،افزود: به همین منظور دولت تلاش کرد، الگوی کشت مورد نظر کشاورزان را به سمت نیازهای اصلی کشور از جمله تولید دانههای روغنی کلزا هدایت کند.
وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم، جو و کلزا و کمک به تأمین نیازهای کشور در این بخش هستند.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
انتهای پیام/ح