به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشریه هاآرتص نوشت نتانیاهو و ترامپ رفقای شفیقی هستند که در لجن گرفتار شده و سعی دارند به هم کمک کنند.
این پایگاه اینترنتی افزود پیش بینی میشود دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نامزدی خود را برای انتخابات سال ۲۰۲۰ در ۱۸ ماه ژوئن اعلام کند.
این اقدام ترامپ البته هیچ فردی را شگفت زده نمیکند و روز سوم نوامبر سال ۲۰۲۰ به منزله روزی مهم در آمریکا و آینده این کشور محسوب میشود و در عین حال روز ۱۷ ماه سپتامبر هم در اسرائیل روز مهمی خواهد بود.
به نظر میرسد ترامپ با ورود رسمی به صحنه انتخابات در عین حال نحوه مبارزات انتخاباتی خود را در رابطه با موضوعاتی، چون کنگره، رسانهها و تحقیقات رابرت مولر (Robert Mueller) در رابطه تبانی با روسها و سنگ اندازی در مسیر قانون تغییر دهد.
در این میان بنیامین نتانیاهو نیز میتواند به مانند ترامپ باشد.
منتقدان نتانیاهو معتقدند او با تلاش هایش برای تصویب قانونی برای مصونیت قضایی خود رای دهندگان را فریب داده است. او تنها چند روز پیش از برگزاری انتخابات در یک مصاحبه تلویزیونی هرگونه اتهام فساد را رد کرد و گفت شما درباره چه صحبت میکنید؟ او در این مصاحبه فریبکاری خود را به خوبی نشان داد.
راهبرد غلط نتانیاهو در تلاشهای نافرجام وی برای تشکیل دولت ائتلافی به خوبی آشکار شد. او به شدت به دنبال کسب مصونیت قانونی از راه پارلمان بود.
اما این اقدامات وی به نتیجه نرسید و او با شکست مواجه شد؛ بنابراین در انتخابات آتی نتانیاهو با وضع بدی روبرو خواهد بود. حتی اگر او بار دیگر هم برنده انتخابات شود باز هم نمیتواند اتهامات فساد را رد کند. ترامپ خواهان آن است که اتهامات ضد نتانیاهو رفع شوند.
این یکی دیگر از تشابه در رویکرد ترامپ و نتانیاهو است. این دو به طرز وحشیانهای مشابه هم هستند. هر دو طرف در رابطه با اتهاماتی که به آنها وارد شده است ابراز بی گناهی میکنند.
آنها قوانین را زیر سئوال میبرند. آنها به استقلال قوا حمله میکنند. هر دو نفر از بازپرسان خود انتقاد میکنند و اقدامات آنها را برای منافع دشمنان سیاسی خود ارزیابی میکنند.
نتانیاهو با اقدامات خود سبب بی اعتمادی مردم به جناح تحت کنترلش در اسرائیل شده است. اقدامات ترامپ و نتانیاهو سبب از بین رفتن اعتماد عمومی به تشکیلات قدرت و به طور ویژه در نهادهای تحت کنترل آنها شده است. این موضوع سبب شده است بسیاری معتقد باشند ترامپ و نتانیاهو با اقدامات خود در آستانه از دست دادن حمایت حزبی خود باشند.
نتانیاهو تاکنون بر اساس یک حکومت ائتلافی کنترل اوضاع را در اسرائیل در اختیار داشته است. اما اقدامات دادگاه عالی اسرائیل او را با چالشهای زیادی مواجه کرد.
از طرف دیگر ترامپ هم تلاش کرد نهاد قضایی آمریکا را به چالش بکشد. او تلاش کرد قاضیهای محافظه کار را وارد سیستم قضایی آمریکا کنند. اما مجلس نمایندگان آمریکا این اقدامات وی را با چالش مواجه کرد و این به شدت او را نگران کرده است.
از ۱۸ ژوئن و زمانی که ترامپ پیش بینی میشود نامزدی خود را در اورلاندو اعلام کند تا ۱۷ سپتامبر و زمانی که اسرائیلیها مجبور به بازگشت بر سر صندوقهای رای گیری میشوند، هر دو نفر ممکن است برای اولین بار مبارزات انتخاباتی خود را به طور همزمان برگزار کنند.
خطوط اصلی مبارزات آنها ممکن است تقریبا مشابه هم باشند: هر کدام به سمت انتقاد از رسانههای جمعی حرکت خواهند کرد هر کدام از آنها نگرانیهای طرفداران خود و موضوع اذیت و آزار اقلیتها و موضوع مشکلات ناشی از مهاجران و خارجیها را مطرح میکنند و هرکدام خود را قربانی توطئه گرایی پنهانی جهانی میدانند.
همانند رفقایی که در لجن گرفتار شده اند، هر کس مخالفان خود را به هر روش ممکن متهم میکند و دروغ میگوید. شعار مشترک آنها اکنون دروغ است. این موضوع را میشد به وضوح پس از بحث و گفتگو در سال ۲۰۱۸ هلسینکی بین ترامپ با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه مشاهده کرد. ترامپ پس از این دیدار دروغهای زیادی گفت.
روابط بین ترامپ و نتانیاهو تنها به روابط سیاسی محدود نمیشود. آنها روابط شخصی هم با هم دارند. بر اساس برخی گزارشها نتانیاهو قصد دارد از ترامپ بخواهد تا پیش از برگزاری انتخابات از وی برای سفر به اسرائیل دعوت کند.
او قصد دارد از ترامپ برای حضور در مراسمی در جولان (اشغالی) و نامگذاری یک روستا در این منطقه دعوت کند.
اگر نتانیاهو در انتخابات ۱۷ سپتامبر به پیروزی برسد، آنگاه ترامپ میتواند حساب ویژهای بر روی نتانیاهو باز کند.
انتهای پیام/