به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شنبهشب سخنگوی شورای نگهبان تصاویری از دیدار خود با پگاه آهنگرانی بازیگر و مستندساز سینما منتشر کرد که در شبکههای اجتماعی بازتاب فراوانی یافت.
کدخدایی در شرح این تصویر نوشته بود: «خانم آهنگرانی سوالاتی درباره انتخابات سال ۸۸ داشتند که تلاش کردم به آنها پاسخ دهم.
در پایان از ایشان دعوت کردم به عنوان یکی از ناظران مردمی شورای نگهبان بر فرایند انتخابات پیش رو (اسفند ۹۸) نظارت کنند تا از نزدیک با نحوه عملکرد ناظران ما آشنا شوند.»
در این دیدار نفر سومی هم دیده میشود که دست بر قضا، از نظر سیاسی قرابتی با پگاه آهنگرانی ندارد؛ اما مانند خانم بازیگر، مستندساز است. سهیل کریمی ۴۷ ساله که پیشتر مستندهایی درباره جنگ سوریه، حوادث سال ۸۸ و برخی شهدای دفاع مقدس ساخته بود. به سراغ کریمی رفتیم تا درباره دیدار با سخنگوی شورای نگهبان و مستندی که در این باره در دست ساخت دارد، توضیحات بیشتری بدهد.
بیشتر بخوانید: دعوت سخنگوی شورای نگهبان از بازیگر زن سینما جهت نظارت بر انتخابات مجلس۹۸
درباره این دیدار توضیح میدهید؟
آقای کدخدایی به عنوان عضو و سخنگوی شورای نگهبان، یکی از شخصیتهای مصاحبهشونده در مستندی هستند که من و خانم آهنگرانی به طور مشترک درباره فتنه ۸۸ میسازیم. این مستند را از اسفند ۹۶ شروع کردهایم و خیلی هم کند پیش رفته، ولی با حوصله کار را انجام میدهیم. دوشنبه هفته پیش بالاخره موفق شدیم با ایشان گفتگو کنیم و این عکسها مربوط به آن دیدار است.
کار مستند چقدر جلو رفته است؟
روزهای آخر مرحله تولید است، ولی هنوز مراحل پس از تولید باقی مانده است. یکی از دلایل طولانی شدن پروژه، پیدا کردن آدمهای تأثیرگذار در شرایط فتنه ۸۸ بود که کار سختی بود.
خیلی از قضایای سال ۸۸ از جمله ادعای تقلب، تخلف و اصرار بر ابطال انتخابات به نگاهی برمیگشت که از سوی برخی جریانات سیاسی به ماجرای نظارت شورای نگهبان بر انتخابات وجود داشت.
یکی از اصلیترین افراد در این زمینه، آقای کدخدایی بود و به همین دلیل به دنبال مصاحبه با ایشان بودیم. درباره ایشان بگویم که یک ماه طول کشید تا اجازه مصاحبه دادند.
البته آقای کدخدایی در نهایت خیلی از این اتفاق خوشحال بودند. این قول را هم به من دادند که از آن دسته از فرهیختگان، نخبگان جامعه و اهالی هنر و سیاست که درباره انتخابات شبهه دارند، دعوت کنم در جلساتی شبهاتشان را مطرح کنند و ایشان جواب بدهند.
با کدام شخصیتها مصاحبه کردید؟
بنای ما از ابتدا بر این بود که از هر طیف، با سه نفر مصاحبه کنیم. ولی در نهایت دیدیم که میزان مصاحبهها زیاد میشود و اگر بخواهیم حرفهای آنها را در یک کار مستند که زمان مشخصی دارد، بیاوریم، مجبوریم خیلی از سروته آن بزنیم.
به ویژه، چون اپیزودهای مختلف با زمان کوتاهی داشتیم. بنابراین، چون ۵۰ درصد از کار کارگردانی و ۵۰ درصد از کار تهیهکنندگی به عهده خانم آهنگرانی بوده و ۵۰ درصد من، به طور طبیعی ایشان باید شخصیتهای همطیف خود را معرفی میکردند و من هم شخصیتهای همطیف خود را معرفی میکردم. از طرف ایشان کمتر از یک ماه پیش به منزل آقای تاجزاده رفتیم و مصاحبهای چهار ساعت و نیمه انجام دادیم.
پس مستند اپیزودیک است و شامل ۲ اپیزود.
نه، سه اپیزود است که سومی را به طور مشترک میسازیم.
در تدوین، کدام اپیزود را اول قرار میدهید و کدام را دوم؟ چون در نتیجهگیری نهایی مخاطب مهم است.
با شیر یا خط مشخص میکنیم.
واقعاً؟!
بله، واقعاً. شیر یا خط میاندازیم که در قابی که میبندیم، اپیزود من اول بیاید یا اپیزود خانم آهنگرانی.
درباره اپیزود سوم هم کمی توضیح میدهید؟
اپیزود مشترک هم از همین مراودات من و خانم آهنگرانی درآمده است. در یک سال گذشته که خانم آهنگرانی به دفتر من میآمدند، از ابتدا بنا بود روی سوژهای کار کنیم که کنتراست زیادی در تفاوت نگاه ایشان و من به آن سوژه باشد؛ چه سوژه اعتقادی باشد و چه سیاسی. میخواستیم روی یک سوژه به اشتراک برسیم و کار کنیم، اما سوژه خاصی نداشتیم.
۵-۴ جلسه اول فقط صرف این شد که به سوژه برسیم؛ سوژهای که من به آن میگویم «فتنه ۸۸» و ایشان میگویند «جنبش مردمی سبز». تصاویر این بحثها اپیزود دیگر را تشکیل میدهد.
ما از ورود خانم آهنگرانی به دفتر بنده تصویر داریم تا خروج ایشان. شاید ۱۸-۱۷ جلسه برگزار کردیم و در موضوعات مختلف با همدیگر جدل داشتیم که یکی از تدوینگران پیش کسوت، زحمت تدوین آن را میکشند. کارگردانی و نظر نهایی هم با خانم آهنگرانی و من است، برای این که کفه ترازو به سمت کسی سنگین نشود.
ایده جذابی است. ایده را شما دادید؟
نه، ایده از خانم آهنگرانی است. ایشان سال ۹۶ با من تماس گرفت و گفت که با همکاری یکدیگر و با دو نگاه متفاوت، درباره یک موضوع مستند بسازیم. ایده اولیه خام بود و در بحثهایمان به این نتیجه رسیدیم که راشها و تصاویر آرشیوی کاملاً مشترک باشد؛ بدون حتی یک فریم زیاد و کم. فقط نریشن و چینش تصاویر متفاوت باشد.
در واقع همان تصاویری که من دارم، خانم آهنگرانی هم در اختیار دارند. در نهایت من پیشنهاد کردم که از همین نشستهای پر از بحث و جدل هم تصویر بگیریم و تبدیل به یک اپیزود دیگر کنیم که مورد موافقت ایشان هم قرار گرفت.
تصاویری که از دیدار شما با آقای کدخدایی منتشر شده هم جالب است. پوشش خانم آهنگرانی در این دیدار، پروتکل دفتر آقای کدخدایی است؟
نه، پیشنهاد من بود. ایشان پوشش خودشان را دارند که من پیشنهاد دادم کمی برای این دیدار، سفت و محکمتر باشد. ایشان پرسیدند با چادر بیایم؟ من گفتم نه لازم نیست اینقدر هم محکم باشد! (با خنده)، ولی عرف را رعایت کنید. خانم آهنگرانی هم از این پیشنهاد استقبال کردند و صبح دیدار با آقای کدخدایی، مقنعهای خریدند.
زمانبندی اکران اثر مشخص است؟
تا الان سه بار زمانبندی مکتوب کردیم که به آن نرسیدیم. آخرین آن سوم خرداد امسال بود که قرار بود تولید را تمام کنیم، ولی همچنان طول کشیده است.
به جشنواره سینما حقیقت امسال خواهد رسید؟
امیدوارم. تلاش میکنیم تا قبل از پاییز و انتهای تابستان آن را تمام کنیم.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/