به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خواب شبانه تاثیر بسزایی در سلامت بدن دارد و این تاثیر به اندازه غذای سالم و ورزش میتواند در بدن اثر بگذارد.
مردم معمولا کمتر از گذشته میخوابند و کیفیت خواب هم کاهش یافته است که این موارد باعث تاثیر منفی در سلامت میشوند در ادامه ۶ عاملی که برای یک خواب خوب نیاز داریم مورد بررسی قرار میگیرند.
افزایش تمرکز و بهرهوری با خواب مناسب
خوابیدن تاثیر به سزایی بر عملکرد بخشهای مختلف مغز دارد که این وظایف شامل مسائل شناختی، تمرکز، بهرهوری و اجراست که با خواب نامناسب از افراد سلب میشود.
در یک مطالعه؛ انترنها در یک برنامه سنتی و طولانی مدت ۲۴ ساعت کار کردند که باعث شد ۳۶ درصد بر اشتباهات پزشکی افزوده شود در حالی که در شرایط طبیعی چنین مسائلی اتفاق نمیافتد، به بیان دیگر خواب مناسب اشکالات مهارتی را کاهش میدهد و به عملکرد بهتر ذهن هم کمک میکند.
خطر بیماریهای قلبی و سکته در کمین شب زندهداران
کیفیت خواب و مدت زمان آن اثر موثری در ریسک بیماریهای قلبی دارد مروری بر ۱۵ مطالعه انجام شده روی مردم نشان میدهد افرادی که خوابی کافی نداشتند و کمتر از ۷ تا ۸ ساعت در شب خوابیدند بیش از سایرین در معرض بیماریهای قلبی و سکته قرار دارند.
بد خوابی افسردگی به دنبال دارد
برخی از مشکلات روحی همچون افسردگی ارتباط مستقیمی با خواب کم کیفیت و اختلالات خواب دارند تخمین زده میشود ۹۰ درصد افراد افسرده به دلیل کاهش کیفیت خواب به این عارضه دچار شدهاند؛ همچنین بدخوابی خطر خودکشی و مرگ را در افراد افزایش میدهد.
تاثیر خواب عواطف و تعاملات اجتماعی
خواب ناکافی توانایی تعامل و برقراری ارتباط با دیگران را کاهش میدهد، چندین مطالعه روی نحوه خوابیدن نشان میدهد که کاهش کیفیت خواب و بی خوابی بر مسائل شناختی تاثیرگذار است.
یک مطالعه نشان داد افرادی که خواب کافی ندارند توانایی بیان احساس، عصبانیت یا شادی در آنها کاهش مییابد، محققان معتقدند خواب کم بر روابط اجتماعی هم تاثیر منفی دارد.
افزایش واکنشهای التهابی بر اثر بدخوابی
خوابیدن تاثیر به سزایی در التهابات بدن دارد در حقیقت فقدان خواب به عنوان یک نشانگر نامطلوبی شناخته میشود که آسیب سلولی را به دنبال دارد، خواب ناکافی همچنین در دستگاه گوارش و بیماریهای التهابی روده تاثیر میگذارد؛ محققان معتقدند ارزیابی خواب به پیش بینی مشکلات التهابی در بدن کمک میکند.
تقویت ایمنی بدن با خواب کافی
کاهش مدت زمان خواب بر عملکرد دستگاه ایمنی تاثیرگذار است، درپی یک مطالعه ۲ هفتهای روی ویروس سرماخوردگی و علل بروز آن محققان دریافتند افرادی که کمتر از ۷ ساعت خواب شبانه داشتند سه برابر بیشتر از سایر افراد آثار سرماخوردگی در آنها بیشتر نمود پیدا کرده است البته مصرف سیر در فرایند سرماخوردگی به بهبود بیماری کمک میکند.
انتهای پیام/