به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، آثار بسیاری در مباحث اخلاقی، عرفانی، فقهی، اصولی، فلسفی، سیاسی و اجتماعی نوشتهاند. امام بخاری رهبر مسلمانان هند در مورد شخصیت برجسته تاریخ معاصر ایران میگوید: «او مردی مومن، مجتهد و تاریخساز در سده اخیر بود، مرد مجاهدی که نظیر او در صدسال اخیر وجود نداشته است. سید روحالله موسوی چنان ذخیرهای در دنیا باقی گذاشت که صدها سال زبانزد همه خواهد بود.»
در آستانه ١٤ خرداد، سالروز عروج ملکوتی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، به بخشی از خاطرات و بیانات این عالم بزرگوار پیرامون ماه مبارک رمضان پرداخته ایم.
اهمیت توبه
انجام وظایف اسلامی در ماه رمضان- اگر چنانچه گناهی خدای ناخواسته کردهاید، قبل از ورود به ماه رمضان توبه کنید، از آن برگردید. بدانید که مهالک زیاد است؛ بدانید که خیلی جاها ما داریم که باید وارد بشویم؛ خطرهای زیاد برای ما هست؛ شما انشاءاللّه با سلامت و با نفس طاهر، با نفس پاک وارد بشوید در ماه رمضان و در ماه رمضان هم به وظایف ماه رمضان عمل بکنید.
ماه رحمت و غفران
با حلول شهر مبارک رمضان، ماه رحمت و غفران و برکت از خداوند متعال مسألت مینمایم که عموم مسلمین را بیش از پیش به تکالیف و مسئولیتهایی که خداوند عالم به عهده آنها گذاشته است، متوجه فرماید؛ مسئولیت حفظ قوانین الهی و عمل به قرآن کریم که اساس عظمت و مجد اسلام و مسلمین است. مسئولیت حفظ وحدت کلمه و مراعات اخوت ایمانی که ضامن استقلال ممالک اسلامی و خروج از نفوذ استعمار است.
ماه اصلاح خویش
از همه بالاتر این است که انسان خودش را اصلاح کند در ماه رمضان، ما محتاج به اصلاح هستیم، محتاج به تهذیب نفس هستیم تا آن دم آخر ما محتاجیم. پیغمبرها هم محتاجند. انبیای بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتیاج خودشان را فهمیدهاند و دنبالش عمل کردهاند و ما از باب اینکه حجاب داریم نتوانستیم بفهمیم و به تکالیف خودمان عمل نکردیم. امیدوارم که انشاءالله این ماه مبارک رمضان به همه شما مبارک باشد و مبارک بودن به این است که بنابراین بگذارید که به تکالیف خدا عمل کنید.
رمضان؛ ماه مهمانی خداوند
رمضان؛ ماه مهمانی خداوند متعال - ماه مبارک رمضان نزدیک شد و در این ماه مبارک خودتان را تقویت کنید به قوّتهای روحانی. در یک حدیثی است که پیغمبراکرم فرمودند: ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد. در ضمنش میفرمایند: ضیافتهای خدا با ضیافتهای مردم فرقش این است که وقتی شما را یک اشخاصی دعوت بکنند به یک مهمانی، وقتی بروید در آن مهمانی به حسب فراخور حال، یک چیزهایی برای خوردنی و یک چیزهایی برای تفریح و این چیزهاست. ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبهاش روزه است، آن ضیافت خداست؛ یک شعبهاش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبی و آسمانی است، قرآن است.
توصیهای به روزهداران
اگر دیدید کسی میخواهد غیبت کند، جلوگیری کنید و به او بگویید! ما، متعهد شدهایم که در این سی روز ماه مبارک رمضان، از امور محرمه خودداری ورزیم و اگر نمیتوانید او را از غیبت باز دارید، از آن مجلس خارج شوید! ننشینید و گوش کنید! باز تکرار میکنم تصمیم بگیرید در این سی روز ماه مبارک رمضان، مراقب زبان، چشم، گوش و همه اعضا و جوارح خود باشید. در این ماه مبارک خودتان را تقویت کنید به قوتهای روحانی. توجه کنید که به آداب ماه مبارک رمضان عمل کنید؛ فقط، دعا خواندن نباشد، دعا به معنای واقعیاش باشد. برگرفته از کتاب سرگذشتهای ویژه از زندگی امام خمینی (ره)
روایت برخی از نزدیکان حضرت امام را درباره اهتمام خاص ایشان به قرائت قرآن/ ٥ روایت از انس امام (ره) با قرآن
امام در آستانه نیمه خرداد سال ١٣٦٨ خـود را آماده ملاقات عزیزی میکرد که تمام عمرش را برای جلب رضای او صرف کرده بـود و قامتش جز در بـرابـر او، در مـقابل هیچ قدرتی خـم نشده و چشمانش جز برای او گریه نکرده بود. سرودههای عارفانهاش همه حاکی از درد فراق و بیان عطـش لحظه وصال محبوب بـود و اینک این لحظه شکـوهمند بـرای او و جانکاه و تحملناپذیر بـرای پیروانـش، فـرا مـیرسید.
امـام خمینـی (ره) خـود در وصیتنامهاش نـوشـته است: با دلی آرام و قلبـی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خـواهران و برادران مرخص و به سـوی جایگاه ابــدی سفر میکنـم ... ساعت ٢٠ / ٢٢ روز شنبه سیزدهـم خـردادماه سال ١٣٦٨ لحظه وصال بـود. قــلبـی از کار ایستـاد که میلیـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـویت احـیاء کرده بـود. حضرت امام خمینی (س) با وجود مسئولیتها و وظایف سنگین رهبری حکومتاسلامی، توجه ویژهای نیز به انجام آداب شرعی و مستحبی داشتند. ازجمله در ماه مبارک رمضان که بخش زیادی از اوقاتشان را به خواندن نماز و قرائت قرآن میگذرانیدند. روایت برخی از نزدیکان حضرت امام را درباره اهتمام خاص ایشان به قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان، میخوانید:
هر سه روز یک ختم قرآن
امام در ماه رمضان هر روز ده جزء قرآن میخواندند. یعنی هر سه روز یک مرتبه قرآن را ختم میکردند. بعضی برادران خوشحال بودند که دو دوره قرآن را در این ماه خواندهاند. ولی بعد متوجه میشدند امام ده یا یازده دور قرآن را در طول این ماه شریف خواندهاند.
دایما قرآن میخواندند
امام در ماه مبارک رمضان بسیار با قرآن مأنوس بودند. من یاد ندارم که در این ماه شریف خصوصا در ماه رمضان آخر عمرشان که اوایلسال ٦٨ بود به محضر ایشان مشرف شوم و ایشان را جز در حالت قرآن خواندن ببینم. هر وقت که کاری پیش میآمد و به محضرشان میرسیدم، میدیدم مشغول تلاوت قرآن مجید هستند.
روزی سه تا پنج بار قرآن میخواندند
امام با همه اشتغالاتی که داشتند به انجام مستحبات، بهویژه خواندن قرآن، دعا و نماز اول وقت اهمیت میدادند. ایشان هر روز سه تا پنج مرتبه قرآن میخواندند. در ماه مبارک رمضان سه بار قرآن را ختم می کردند.
چند ختم قرآن بخوانید
امام هرسال چند روز قبل از ماه مبارک رمضان دستور میدادند که چند ختم قرآن برای افرادی که مدّنظر مبارکشان بود قرائت شود.
همواره با قرآن مأنوس بودند
امام در ماه مبارک رمضان وقتی نجف بودند هر سه روز یک دوره قرآن را ختم میکردند و زمانی که در جماران بودند به خاطر کهولت سن هر ده روز یک بار قرآن را ختم میکردند. در ایامسال ماهی یک بار قرآن راختم میکردند. ایشان همواره با قرآن مأنوس بودند. یک جزء قرآن را هشت قسمت کرده و هر قسمت را در زمان خاصی قرائت میکردند. گاهی مدتها روی یک جمله (آیه) قرآن مکث میکردند.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/