به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همه غذاها به یک اندازه سالم نیستند، احتمال میرود سبزیها بر سلامتی تاثیر بیشتری داشته باشد و به طور کلی غذاهایی که شاخص گلیسمی پایین تری دارند برای افراد دیابتی توصیه میشود.
غذاها معمولا حاوی مواد مغذی و مقداری گلیسمی هستند که بر کنترل سلامتی موثر است و سطح قند خون را حفظ میکند. در ادامه ۴ غذایی گه برای دیابتیها مناسب است معرفی میکنیم.
گوجه فرنگی بخورید تا بیماری قلبی نگیرید
گوجه فرنگی خام یا پخته حاوی مقدار زیادی لیکوپن است که این ماده به کاهش ابتلا به انواع سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکند، یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد ۲۰۰ گرم گوجه خام معادل یک و نیم گوجه متوسط، به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند، محققان همچنین دریافتند گوجه فرنگی در کاهش خطرات بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ موثر است.
بلوبری و انواع توتها گزینه ویژه برای دیابتیها
بلوبری حاوی آنتی اکسیدانهای قوی است علاوه بر آن سایر انواع بریها مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارند که به کاهش خطر بیماریهای قلبی و سرطان میانجامد همچنین از مشکلات التهابی جلوگیری میکند، توت فرنگی، تمشک و بلک بری بهترین انتخاب برای افراد دیابتی هستند.
منابع ویتامین سی برای قندخونیها
گریپ فروت و پرتقال منبع غنی از فیبر هستند و مصرف میوه نسبت به نوشیدن آب آن تاثیر بیشتری بر سلامت دارد، مطالعهای در سال ۲۰۰۸ نشان داد که مرکبات کمترین خطر را برای خانمهای دیابتی دارد، اما نوشیدن آب میوه منجر به افزایش خطرات میشود، پرتقال به طور متوسط جیآی ۴۰ دارد درحالی که آب پرتقال جیآی ۵۰ دارد، در بین مرکبات کمترین جیآی راگریپفروت دارد که میزان آن ۲۵ است.
دیابتی ها حبوبات بخورند
حبوبات یکی از مواد مغذی طبیعی است که مقدار زیادی فیبر و پروتئین دارد و بهترین انتخاب برای گیاهخواران محسوب میشود، این گروه از افراد با مصرف حبوبات میتوانند مواد معدنی مورد نیاز ازجمله منیزیم و پتاسیم را از این خوراکی دریافت کنند، جیآی دانه سویا حدود ۱۶ است که برای دیابتیها مفید است.
مطالعهای در سال ۲۰۱۲ نشان داد حبوبات بهترین منبع برای کنترل سطح گلیسمی افراد دیابتی نوع ۲ است و منجر به کاهش بیماریهای ناشی از عروق کرونری میشود.
سلامت پوست و استخوان خود را تضمین کنید
ماهی سالمون دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ است که به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند، این ماهی همچنین حاوی سلنیوم و ویتامین دی است که به سلامت مو، پوست، ناخن و استخوانها کمک میکند، به دلیل آنکه ماهی و دیگر غذاهای پروتئینی کربوهیدرات ندارند، سطح قند خون را کاهش میدهند، افزودن ماهی به رژیم غذایی به گوارش کند غذاها و احساس سیری کمک میکند.
روغن ماهی یکی دیگر از منابع دارای اسید چرب امگا ۳ است که میتوان آن را به صورت مکملهای غذایی هم دریافت کرد.
انتهای پیام/