به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، خدادادیان کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت کرمانشاه با اشاره به جمع آوری حدود ۴۰ تن گوشت در قالب گوشت مرغ، گوشت دام و دام زنده در سال گذشته گفت:این طرح هم اکنون نیز ادامه دارد و از اول امسال تاکنون حدود ۱۰ تن گوشت مرغ و دام، کله پاچه، امعاء و احشا، دل و جگر که در قالب کشتار غیرمجاز و یا در مراکز غیرمجاز عرضه شده بود را جمع آوری کردیم.
این مسئول بیان کرد: طبق نمونههایی که از جگر فروشی های سیار گرفتیم اکثراً آلوده و دارای انگل بودند. در جگر یک انگل به نام فاسیولا وجود دارد که انگل اختصاصی کبد است و باعث ناراحتی کبد انسان میشود بیماری تب مالت نیز در امعاء و احشا تأیید شده اما مورد دیگر که بسیار نگران کننده بوده، بحث تب کریمه کنگو است و برای پیشگیری از موارد مذکور باید در چند جبهه کار کنیم.
خدادادیان یادآور شد: به دلیل اینکه تاکنون و پیش از این چندین بار دوره گردها و دست فروشها را جمع کردهایم، اما به تعهدی که دادهاند عمل نکردهاند، قرار بر این است که این بار به خاطر اینکه کار آنها تهدیدی برای سلامت است، علاوه بر اینکه خودرو و وسایل آنها را توقیف میکنیم، خود آنها را نیز برای برخورد به دفتر قضائی معرفی کنیم و حتی ممکن است محکوم به زندان نیز شوند.
خدادادیان با اشاره به ایجاد رویه پیشسرد در کشتارگاهها برای پیشگیری از بیماریهای دامی افزود: براین اساس دامی که امروز ذبح میشود، در داخل سردخانه و یخچال میماند که این جمود نعشی برای آن رعایت شود و محیط گوشت اسیدی شود و همه عوامل بیماری زا از جمله تب مالت، کیست هیداتیک و تب کریمه کنگو از بین برود.
وی افزود: هم ما و هم دامپزشکی بر این مراکز نظارت داریم و اگر با مشکلی در این زمینه برخورد کردند یا با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و یا با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل کرده و موضوع را گزارش دهند تا سریعاً مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/ز