به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،ناصر مرادی رئیس شورای ملی نخود با اشاره به پیگیریهایی که برای رفع ممنوعیت صادرات نخود انجام شد، گفت : در نهایت صادرات نخود از سر گرفته شد و هم اکنون منعی برای صادرات این محصول وجود ندارد.
وی با بیان اینکه با آزادسازی صادرات نخود باید تلاش زیادی برای ورود به بازارهای صادراتی داشته باشیم، گفت : ممنوعیتهای مقطعی که طی سالهای اخیر برای صادرات نخود اعمال شده باعث از دست رفتن برخی بازارهای صادراتی شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: در گذشته به بسیاری از کشورها از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، افغانستان و... صادرات داشتیم و ذائقه مردم این کشورها به برند نخود ایرانی عادت کرده بود، اما با ممنوعیت صادراتی که اعمال شد، رقبای نخود ایرانی وارد بازار این کشورها شد.
مرادی نخود هند، روسیه، استرالیا و آرژانتین را جایگزین نخود ایرانی در برخی بازارها دانست و گفت: نخود کشورهای دیگر به جهت اینکه مکانیزه تولید میشود و بسته بندی خوبی هم دارد، بیشتر جای خود را در بازارهای صادراتی باز کرده است.
رئیس شورای ملی نخود معتقد است: برای بهبود بازارهای صادراتی باید هم به توسعه سطح زیر کشت نخود و هم مکانیزه کردن تولیدات توجه ویژه داشته باشیم.
مرادی با اشاره به نیاز آبی کم نخود، گفت: میتوان با صادرات نخود و وارد کردن ذرت به جای آن، به واردات آب مجازی در کشور هم کمک کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه با از سرگیری صادرات این محصول اتفاق خاصی در بازار داخلی نخود رخ نخواهد داد، تاکید کرد: این تصور که قیمت نخود در بازار افزایش مییابد نادرست است، زیرا با صادرات این محصول کمبودی در بازار رخ نخواهد داد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه از ظرفیت تولید حدود ۲۷۰ هزار تنی نخود در کشور یاد کرد و ادامه داد: این در حالی است که سرانه مصرف نخود برای هر ایرانی سالانه دو کیلوگرم است و با حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تن مازاد بر نیاز نخود در کشور مواجهیم.
مرادی اضافه کرد: البته در کنار تولید داخلی، واردات نخود هم داریم که میزان آن سال گذشته به ۷۰ هزار تن رسید و مجموع این موارد باعث میشود با کمبود نخود مواجه نشویم.
وی در ادامه اشارهای هم به قیمت نخود در بازار داشت و یادآوری کرد: طی حدود چهار سال گذشته قیمت نخود در بازار از کیلویی پنج تا هفت هزار تومان تغییری نداشته و اکنون با توجه به افزایش هزینههایی که در بخش کشاورزی داریم کشت نخود برای کشاورزان زیان ده شده است.
رئیس شورای ملی نخود با تاکید بر اینکه قیمت نخود باید به جایگاه واقعی خود برگردد، عنوان کرد: قیمت این محصول باید حداقل به دو برابر افزایش یابد و به کیلویی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان برسد.
وی معتقد است: این میزان افزایش قیمت بر سبد خانوار تاثیر چندانی ندارد، اما برای تولید نزدیک ۳۰۰ هزار تنی که در کشور داریم گردش مالی نخود را به میزان زیادی افزایش خواهد داد و به سود کشاورزان است .
انتهای پیام/د