به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه ۱۹ خرداد) مجلس، اظهار کرد: ما در بحث وضعیت مسکن در وزارت راه از بدو ورود نسبت به روانسازی و ایجاد گشایش در تولید و عرضه مسکن اقدام کردیم تا بتوانیم تولید مسکن را به یک امر پایدار تبدیل کنیم و در جهت پاسخگویی به نیاز واقعی جامعه اعتمادسازی لازم را بین توسعهدهندگان، انبوهسازان و مردم ایجاد کنیم.
وی افزود: مهمترین دغدغه وزارت راه هموار کردن شرایط برای خانهدار شدن خانه اولیهاست، ما به دنبال این بودیم که مسکن مهر نیمهتمام را تعیین تکلیف کنیم و این پروژه را به اتمام برسانیم. در همین راستا به جز مواردی که مسائل قضائی دارد، سایر موارد تعیین تکلیف شده اگرچه تعدادی از آنها فاقد متقاضی بوده و باید با ساز و کار متفاوتی برای آن تصمیمگیری شود.
اسلامی تصریح کرد: وزارت راه برنامه تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای سالهای ۹۸ و ۹۹ در کنار تکمیل مسکن مهر در برنامه خود قرار داده، شاخص مهم ما تعداد ازدواجهایی است که صورت میگیرد. به طور مثال در سال ۹۷، ۵۳۳ هزار فقره ازدواج ثبت شده که اگر فرض کنیم ۲۰ درصد آنها دارای تمکن تأمین مسکن هستند، به طور طبیعی باید برای ۸۰ درصد برنامهریزی کنیم. وظیفه مهم ما تعادل بخشی به عرضه و تولید مسکن است.
اسلامی با اشاره به تلاش وزارت راه برای توانمندسازی در ساخت مسکن گفت: در این زمینه یک محور مشخص زمین است که با ایجاد گشایش در مسیر فراهم ساختن دادن جواز به کسانی که میخواهند مسکن احداث کنند، عرصه مسکن را روانسازی خواهیم کرد و در این راستا به واحدهای استانی تاکید کردیم که در این زمینه اقدام کنند.
وی ادامه داد: ما در شورای عالی شهرسازی و معماری روانسازی کردیم تا در مکانهایی که لازم است، اگر افزایش تراکم است، اقدام شود یا اگر با کمبود عرصه مواجه هستیم، عرصههایی را برای تولید مسکن در نظر بگیریم، همچنین با هماهنگی شورای پول و اعتبار منابع مالی مورد نیاز را افزایش قابل ملاحظه دادیم و سالانه ۲۷ هزار میلیارد تومان را برای پشتیبانی آن در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه در بخش زمین، مجوز و تسهیلات پشتیبان اقدامات زنجیرهای در دست اجرا است، گفت: در خیلی از شهرها در حال تهیه نقشه در این زمینه هستند.
وزیر راه افزود: اگر دوره تسلسل تحولات مسکن را ببینیم، رابطه معناداری با تحولات نرخ ارز دارد. باید توجه داشته باشیم که التهابات بازار متأثر از حرکت دشمن و بیگانگان است که روی آن عملیات روانی انجام میدهند و به دنبال کاهش ارزش پول ملی هستند که این امر دامن مسکن را هم گرفته است. ما باید با هوشیاری از این مرحله عبور کنیم.
اسلامی گفت: باید با پایدار کردن تولید مسکن بتوانیم تولید حداقل ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را هم در بافتهای فرسوده و هم در بافتهای جدید و شهرهای مختلف در نظر بگیریم و مسکن روستایی را به ۲۰۰ هزار واحد در سال برسانیم تا اطمینان پیدا کنیم که جریان تولید جریان پایداری هست.
انتهای پیام/
کارمندان هم دریابید