غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جلسه امروز(یک شنبه) بخش اقتصادی وزارت امور خارجه که در محل این وزارت خانه برگزار شد گفت: امروز پنجمين جلسه سال ۹۸ را با ستاد هماهنگی داشتيم و مهم ترين موضوع جلسه هم پیرامون بحث منطقه آزاد ارس و موافقت نامه ای كه بين ايران، روسيه، ارمنستان و چند كشور حوزه آسيای مركزی امضا شده و قرار است امروز در مجلس شورای اسلامی بررسی شود.
وی در ادامه افزود: منطقه آزاد ارس نقش بسیار مهمی را بین ایران و اوراسیا ایفا خواهد کرد و نباید فراموش کنیم که ظرفیتهای منطقه آزاد بسیار بالا بوده و میتواند نقش فعالی در رابطه با این موافقت نامه داشته باشد.
انصاری در رابطه با مهمترین موضوعات مطرح شده در جلسه امروز میان معاونت اقتصادی و ستاد هماهنگی وزارت خارجه اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که امروز مورد بررسی قرار گرفت به بحث نقش صندوق توسعه ملی مربوط می شود چراکه این صندوق اهمیت بسیاری در توسعه سرمایه گذاری ها در ایران چه ازسوی تجار و سرمایه گذاران خارجیها و چه ایرانیها دارد.
رییس معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه به دلیل اهمیت صندوق توسعه ملی برای رشد و جذب سرمایه در منطقه آزاد ارس امروز جلسه رایزنی در وزارت خارجه با همین مضمون برگزار شد، ادامه داد: تا کنون این منطقه یکی از موفقترین مناطق آزاد کشورمان به ویژه در زمینه محصولات کشاورزی بوده است و تلاش ها برای افزایش این موفقیت ها خواهد بود.
وی گفت: با توجه به اینکه رودخانه ارس در منطقه آزاد ارس قرار دارد، این منطقه میتواند در بحث کشاورزی، به ویژه کشاورزی گلخانهای نقش محوری، مهم و موثری داشته باشد و امیدواریم با بحثهایی که در این جلسه داشتیم به فعالتر شدن آن کمک کنیم.
معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با منطقه آزاد ارس و کشورهایی که در آن حضور خواهند داشت گفت: قزاقستان، ارمنستان و روسیه محوریترین کشورهای اوراسیای حاضر در این موافقتنامه هستند، ایران و ویتنام هم این موافقت نامه را امضا میکنند. در این منطقه ظرفیتهای حمل و نقلی خوب و انبارهایی وجود دارد که مورد استفاده بخشهای مختلف قرار میگیرد. این موافقت نامه می تواند زمینهای باشد تا با وجود تحریم تجارت خود را ادامه دهیم.
وی درباره نحوه بازگشت ارز کالاهای صادر شده از منطقه آزاد ارس، گفت: با مکانیزمهایی که در توافقنامه یاد شده در نظر گرفته شده است، ارز کالاهای صادر شده از این منطقه به کشور باز خواهد گشت.
انصاری خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائل مطرح شده، تولید و صادرات در منطقه ارس است؛ قطعا با توجه به ظرفیتهایی که در این منطقه وجود دارد، زمینه تولیدات کشاورزی به صورت گستردهای فراهم خواهد بود.
رئیس معاون اقتصادی وزارت امور خارجه تاکید کرد: منطقه آزاد ارس در حدود ٨۶٠٠٠ تن تولید داشته که زمینه صادرات تمام آنها وجود دارد.
انتهای پیام/