برخی منابع از برگزاری جشنی مشکوک در سفارت انگلستان با حضور مدعوین سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایرانی خبر میدهند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر آمده که تا چند روز دیگر جماعتی به شکرانه! نودوسومین سالگرد تولد ملکه الیزابت دوم در سفارت انگلیس جمع میشوند و به جشن و پایکوبی میپردازند؛ جشنی که از قضا گویا حالا به لطف آشی که دولت انگلیس و سایر دولتهای اروپایی در قالب برجام و بازیهای بعد از برجام برای ایران پختهاند، تامین هزینههایش با مشکل مواجه شده است.
آنطور که رسانهها خبر دادهاند، جشن روز ملی انگلیس در حالی قرار است پنجشنبهشب با حضور میهمانانی از شخصیتهای مختلف تجاری، دیپلماتیک، هنری، بازیگران و... در سفارت این کشور برگزار شود که برخلاف سالهای پیشین که هزینههای این مراسم از سوی اسپانسرهای انگلیسی تامین میشد، اینبار بهواسطه تحریمها و جمعشدن بساط همه شرکتهای انگلیسی از ایران، خود میهمانهای ایرانی باید دست به جیب شده و با پرداخت دنگشان، خرج مراسم را پیاده شوند.
از سویی انگلیس به تبعیت از تحریمهای آمریکا، تمام شرکتهای دولتی خود را از ایران بیرون برده و به شرکتهای خصوصی نیز پیغام داده که اگر نروند، از آنها در برابر مجازاتهای آمریکا حمایت نخواهد کرد و از دیگر سو راب مکایر، سفیر بریتانیا تاکید کرده که نمیتواند پول مالیاتدهندگان انگلیسی را در ایران هزینه کند و خود ایرانیها باید هزینه این مراسم را بپردازند! سهم هر شرکت هم بهعبارتی میشود ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ پوند در ازای نمایش تبلیغات محصولاتش بهعلاوه امکان گفتگو با دیگر میهمانان و البته تشکر آقای سفیر.
بیشتر بخوانید:هزینههای مالی یک جشن با طعم تحقیر / جشن تولد ملکه انگلیس؛ از جیب ملت ایران!
هنوز خبر دقیقی از میهمانانی که قصد حضور در این مراسم را دارند در دسترس نیست، ولی به حکم قاعده «ماه پشت ابر نمیماند» و در عصر شبکههای اجتماعی، احتمالا خیلی زود همهچیز عیان خواهد شد؛ موضوعی که میتواند هزینههای قابلتوجهی را برای مدعوین بهدنبال داشته باشد و لااقل تا مدتی آینده شغلی آنها را تحتالشعاع قرار دهد.
هرچه باشد انگلیسیها طی این سالها در مواضع و اقدامات ضدایرانی کم نگذاشتهاند و حضور موثر در تحریمهای نفتی و بانکی، همراهی با تحریمهای آمریکا، دایورت کردن مطالبات ایران بعد از خروج آمریکا از برجام و... تنها نمونههای متاخر این رویکرد است.
این البته چندمینباری است که در هفتههای گذشته سفارت انگلیس خبرساز شده. از افطاری پرحرف و حدیث ماه قبل با حضور مدیران دولتی –تعدادی از معاونان وزرا و مدیرکلهای دولت- و بخش خصوصی در سفارتخانه گرفته تا پارتی هفته پیش ولنجک با حضور بازیگران سینما که رایزن اقتصادی سفارت انگلیس را چند ساعتی راهی بازداشتگاه کرد؛ اتفاقاتی بود که به فاصله کوتاهی نگاهها را به پایین خیابان فردوسی دوخت.
جناب سفیر البته در توضیح مورد اول، ضمن ابراز تعجب از حجم انتقادهای وارده، در توئیتی نوشت مراسم افطار، به نشانه احترام به اسلام است و این برنامه با توجه به اینکه میهماننوازی از خصلتهای برجسته ایرانیهاست، برگزار شده؛ اظهارنظری که واکنش گسترده کاربران شبکههای اجتماعی را هم بههمراه داشت و خیلیها به این واسطه از راب مکایر خواستند دولت انگلیس را متقاعد کند تا به نشانه احترام به اسلام، از جنایات خود علیه مسلمانان بکاهد و مثلا کمتر با سلاحهای ارسالی خود به عربستان، کودکان یمنی را قتلعام کند.
حاتمبخشی انگلیسیها برای نمکپروردهها البته گویا مسبوقبهسابقه است و آنطور که مدیرکل پارلمانی وزارت امور خارجه میگوید سالهای قبل هم چنین سفرههای افطاری برپا بوده، اما از بخت بد قضیه امسال لو رفته! و جنجالساز شده است.
دفعات قبل هم مانند اتفاقی که در سال ۸۶ رخ داد، با برگزاری مراسمی اینگونه در سفارت انگلیس صداها بلند میشد، مانند مراسم روز ملی انگلیس که در آن ایام جنجالساز شد؛ جایی که دیپلماتهای این کشور در حضور میهمانان ایرانیشان و البته در حلقه محافظت نیروی ویژه پلیس تهران، ۸۱ ساله شدن ملکه الیزابت دوم را جشن گرفتند.
آن روز هم با افشای دعوتنامه سفیر انگلستان برای برخی فعالان سیاسی و مطبوعاتی سر و صدای زیادی به راه افتاد و تعداد زیادی از دانشجویان همزمان با برگزاری مراسم، مقابل سفارت تجمع کردند و اعتراضشان را نسبت به دخالتهای این کشور در امور داخلی ایران و نیز نقش سربازان انگلیسی در ناامنیهای عراق و هتکحرمت به اماکن مقدس سامرا فریاد زدند؛ تجمعی که با حرکت دانشجویان به سمت در شمالی سفارت جهت ممانعت از ورود میهمانان ایرانی از سویی و مقاومت پلیس ضدشورش از سوی دیگر به خشونت کشیده شد و چیزی نمانده بود کار به جاهای باریک بکشد.
به هر روی درباره اینکه دقیقا چه رابطهای از چه جنسی میان برخی مواضع در داخل آنهم درست سر بزنگاههایی تعیینکننده نظیر برجام، FATF و بازی جنگ - مذاکره و... -که پای منافع ملی مقابل منافع دیگران در میان است- با نشستن سر این قبیل سفرهها و نمکگیر شدن پای آنها وجود دارد، شاید اگر خود حاضران توضیح دهند بهتر باشد، اما هرچه هست بهنظر میرسد ارتباط مستقیمی در این میان برقرار است؛ ارتباطی که البته گاهی وقتها گندش هم درمیآید و هر از گاهی در قالب یک ماجرای اطلاعاتی و امنیتی سر از رسانهها درمیآورد.
سفیر انگلیس چندی پیش اشارهای گذرا به این موضوع داشت و از رویکرد جدید مجموعه تحت امرش در تقویت ارتباطات با فعالان مدنی، کنشگران در حوزه زنان، منتقدان و... پرده برداشت؛ رویکردی که البته سالهاست کمابیش در دستورکار بوده، ولی بهنظر میرسد طرح بیپرده آن از سوی آقای سفیر حکایت از ابعاد گستردهتر آن نسبت به قبل دارد.
منبع:فرهیختگان
انتهای پیام/
یک عده مردم تو ایران هستند و فکر میکنن فقر فقط تو ایران هست و همه جای دیگه دنیا بهشته , هیچ حرف حسابی رو هم قبول ندارند الا چیزی که خودشون قبول دارند در صورتیکه فقر , دزدی , جنایت در اروپا و آمریکا و کانادا بیداد میکنه ... متاسفانه خیل عظیمی از ایرانیان هستند که تو اروپا و کشورهای خارجی بنا به دلایل مختلف گیر کردند و نمیتونن برگردند اما متاسفانه یک عده هستند تو ایران که فکر میکنن ایرانیان خارج از کشور در ناز و نعمت زندگی میکنن که اصلا" صحت نداره
ایکاش تمزکز روی مشکلات اقتصادی میکرد که به اینجا ختم نشویم
تا زمانی که دولت چشم به بیرون دارد .به همین منوال خواهیم بود
کی از تاریخ عبرت خواهیم گرفت !!!!!!!
تمام تصمیمات شیطانی از اونجاست و بقیه اش را برای کامل شدن به کشورهای دیگه میسپارند
شرط میبندم تند تند حجامت میکنه
مگه میشه
هر چی که میکشیم از دست همین فتنه هاست و بس
پخش میشد استفاده نمی کردند و مرگ را به ذلت ترجیح می دادند...
اما حالا ذلت برای برخی افراد افتخار شده است.
یادمان نرود ما همه مدیون جانفشانی های گذشتگان خود و خون شهدا هستیم.
سیاست اختلاف بیافکن و حکومت کن برای ایناست
سفارت انگلیس، کیف های انگلیس،مهمانی های انکگلیس همه با طعم فریب و دخالت است
در ذهن ایرانی اینطور نقش بسته قابل تفکیک هم نیست.
البته اینگلیس هم با رفتار های خود درست بودن این نوع تفکر را ثابت کرده.
نمیمره عجب عمر طولانی داره
روزی تاوان این همه جنایاتی که در حق ایرانی ها کردی رو میدی
مبارک مبارک تولدت نا مبارک
بیا شمع هارو قورت بده که دیگه هیچوقت نباشی .
حداقل محدود شود
من را که هیچ کس یاد نمی کنه .