دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اول تیرماه فاز دو ایزوتوپهای پایدار در فردو کلنگزنی میشود و امید است در فروردین ۹۹ به بهرهبرداری برسد.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، علیاصغر زارعان در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای هستهای، هوا فضا و فرهنگی که به مناسبت گرامیداشت کنگره ۵۴۰۰ شهید کردستان برگزار شد با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی ایران همواره به دنبال تولید انرژی پاک است، گفت: نیروگاه بوشهر در حوزه تولید انرژی پاک هزار مگاوات بر مدار است و همچنین در زمینه تولید رادیو دارو نیز برای یک میلیون نفر در سال دارو تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه سامانههای پرتودهی برای بالا بردن عمر محصولات کشاورزی و یا حوزههای صنعتی از دیگر فعالیتهای این سازمان است، افزود: برای اینکه ما اعتماد به بیگانه و نظام سلطه نداریم و نخواهیم داشت، جمهوری اسلامی به تولید انرژی پاک اقدام کرد.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگر ما نیروگاه اتمی داریم و جز دارندگان این تکنولوژی و این فناوری هستیم باید چرخه سوخت را از صفر تا ۱۰۰ از اکتشاف و استخراج تا مرحلهای که به مجتمعهای سوخت در نیروگاههای قدرت تبدیل میشود، داشته باشیم.
زارعان یادآور شد: نظامهای سلطه دست به هر کاری زدند تا فرایند فعالیتهای این مهم را کند کنند و یا به طور کامل جلوی آن را بگیرند، اما به دلیل مدیریت جهادی، تدبیر و هوشمندی و دشمنشناسی واقعی ما موفق نشدهاند و اگر ما خوب دشمن را نشناسیم و اشرافیت کامل نداشته باشیم، نه در عرصه هستهای، بلکه در سایر حوزهها هم موفق نخواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه کار سازمان انرژی هستهای فقط غنیسازی نیست، بیان کرد: مواد اولیه مهمترین مسئله در بحث پیشرفتهای فناوری هستهای است و به همین دلیل در آذر ماه سال ۸۹ به دلیل اینکه فعالیتهای سازمان انرژی هستهای کند و متوقف نشود از طریق ژئوفیزیک هوابرد کل کشور اسکن شد تا مکانهای مواد اولیه شناسایی و نسبت به اکتشاف و استخراج آنها عمل شد.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز ضمن اینکه نیازهای انرژی اتمی را پوشش میدهیم در حوزه شناسایی سنگ معدن، نقره و بحث آب تا عمق چهار هزار متر زیرزمین را میتوانیم اسکن کنیم و تاکنون ۸۵ درصد مساحت کشور اسکن و تفسیر و برداشتها آغاز شده و ما سالانه ۵۰ تن اورانیوم از دل زمین استخراج میکنیم.
زارعان اظهار داشت: اگر این موضوع در سال ۸۹ محقق نمیشد امروز به اینجا نمیرسیدیم و این دوراندیشی و تدبیر و حمایتها منجر به عملیاتی شد و امروز ثمرهاش را میبینیم.
وی افزود: امروز به جایی رسیدهایم که برای فعالیت راکتور هزار مگاواتی بوشهر ۲۷ تن اورانیوم غنیشده نیاز داریم که این کار با سانتریفیوژهای عادی انجام نمیشود و لذا باید نسبت به نیاز کشور خود را جلو ببریم و باید آینده را ببینیم.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در کل دنیا ۱۰ نسل سانتریفیوژ طراحی و ساخته شده که ایران تاکنون هفت نسل آن را ساخته است و این به معنای تولید علم در زندگی مردم است.
زارعان با بیان اینکه زمانی آمریکاییها میخواستند فردو را تعطیل کنند، اما کادر فنی با امید و با تلاش نگذاشتند فردو تعطیل شود و امروز فعالیت آن گسترش یافته است، یادآور شد: ایران قبل از مذاکرات ۸۲۰ سانتریفیوژ در فردو داشت و امروز یک هزار و ۴۴ سانتریفیوژ کار میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بحث ایزوتوپهای پایدار نیز که با کشور روسیه کار را شروع کرده بودیم، فاز اول آن به اتمام رسیده و در آینده نزدیک نیز فاز دو آن کلنگ زنی و اجرا میشود.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران دوازدهمین کشور دارنده این فناوری است که در کشاورزی، تشخیص و درمان سرطان کاربرد دارد که اول تیرماه فاز دو ایزوتوپهای پایدار در فردو کلنگزنی میشود و امید است در فروردین ۹۹ به بهرهبرداری برسد.
گفتنی است؛ نمایشگاه دستاوردهای هستهای، هوافضا و فرهنگی در ۴۰ غرفه فرهنگی، دستاوردهای صنعت هستهای از جمله تولید کیک زرد، آب سنگین اراک، مرکز نظام ایمنی هستهای کشور به مناسبت کنگره ملی ۵۴۰۰ هزار شهید استان کردستان برپا شده است.
در این نمایشگاه، جدای از استقرار موشکهای ساخت داخل، توانمندی ادوات و جنگ افزارهای نظامی نیز به نمایش درآمده است، این نمایشگاه از امروز تا پایان هفته جاری پذیرای عموم خواهد بود.
انتهای پیام/م