به همت متخصصان ایرانی بارگیری چهارمین سکوی دریایی فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی برای نصب در موقعیت خود از مجتمع کشتی سازی فراساحل ایران (ایزوایکو) در بندرعباس آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان،چهارمین سکوی دریایی فاز ۱۴  میدان گازی پارس جنوبی با حضورمحمدباقر عالی رییس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای نصب در موقعیت خود در بندرعباس تکمیل و بارگیری شد.

محمدباقر عالی رییس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: اجرای این پروژه نمونه بارز توانمندی داخلی، خودباوری و اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: با ساخت این سکو 1۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی شده است.

رییس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تشکر از حسن نیت وزارت نفت در واگذاری اجرای این طرح به متخصصان داخلی گفت:در شرایط خاص تحریم‌های یک سال اخیر بیشترین حجم داخلی بومی سازی را در سکو‌های فاز ۱۴ پارس جنوبی شاهد بودیم.

محمدباقرعالی با همت متخصصان و توانمندی مهندسان کشور این سکو با تجهیزات ۶۰ درصد داخلی و همت صددرصدی نیرو‌های داخلی احداث شد.

وی افزود: این سکو به وزن ۳ هزار و ۱۸۳ تن و ارتفاع ۷۱ متر توان استخراج ۱۴ میلیون متر مکعب گاز ترش دارد.

رییس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت:با ساخت سکو‌ها به دست متخصصان داخلی، کشورمان به جمع کشور‌های بزرگ سازنده سکو‌های نفت و گاز پیوسته است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز گفت: این سکو در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از ساحل عسلویه نصب می‌شود.

محمد مهدی توسلی پور افزود: با نصب این سکو روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک گازی ایران و قطر برداشت می‌شود.

مدیر مهندسی ساخت این سکو نیز گفت: این سکوی سرچاهی برای بهره برداری از ۱۱ حلقه چاه است که با نصب آن روزانه ۲۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد استخراج می‌شود.

علی بخشیان افزود: این سکو دو هزار و ۴۵۰ تن وزن و ۲۷ متر ارتفاع دارد که تا عمق ۷۱ متری نصب می‌شود.
وی گفت: نصب این سکو روی بارج در بندرعباس یک روز و نیم طول می‌کشد و پس از چهار روز انتقال دریایی، به منطقه پارس جنوبی می‌رسد.

بخشیان گفت: این آخرین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی است که در آب‌های خلیج فارس منطقه پارس جنوبی نصب می‌شود.

استاندار هرمزگان نیز گفت: ساخت این سکوی گازی در مدت سه سال و در شرایط تحریم دشمنان مصداق خنثی شدن تحریم‌ها در سال رونق تولید است.

فریدون همتی افزود: خودباوری و دستیابی به فناوری ساخت سکو‌های گازی و در سایه خودباوری و تکیه بر نیرو‌های توانمند داخلی محقق شده است.

مجتمع صنایع دریایی کشتی سازی فراساحل ایران (ایزوایکو) در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس با هزار و ۱۰۰ هکتار مساحت و ۳۸۰ هکتار حوضچه آرامش، با هدف طراحی، ساخت و تعمیر انواع شناور‌ها و همچنین طراحی، ساخت و نصب انواع سازه‌های فراساحلی فعالیت می‌کند.

 

ساخت سکوی دریایی ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی  نمونه بارز خودباوری و اقتصاد مقاومتی

ساخت سکوی دریایی ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی  نمونه بارز خودباوری و اقتصاد مقاومتی

 

انتهای پیام/ر

در خشش همت متخصصان داخلی درمیدان پارس جنوبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.