به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،انشالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در خصوص میزان آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان طی مدت سپری شده از امسال گفت : از ابتدای امسال تاکنون ۸ مورد حریق مهم داشتیم که در قالب این ۸ مورد ۲۰ هکتار از اراضی جنگلها و مراتع مادر استان دچار آتشسوزی شده و به آنها لطمه وارد شده و صدمه دیدهاند.
وی گفت : عمده حریقها سطحی بوده و در اثر وزش باد شیوع و گسترش پیدا کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از کاهش ۱۰ درصدی حریق در مراتع و جنگلهای استان نسبت به میانگین سال گذشته خبر داد و ادامه داد: این کاهش از نظر مساحت سطح درگیر حریق، در عرصههای منابع طبیعی است.
وی همچنین از کاهش ۵۰ درصدی میزان حریقها از نظر تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۶ مورد بوده و امسال به ۸ مورد رسیده است.
کولانی علت آتش سوزیهای امسال را عمدتاً مربوط به شیوع و گسترش آتشسوزی از کشورهای همجوار، بی احتیاطی عامل انسانی (گردشگران)، آتش زدن پس چر و رعد و برق دانست.
وی تصریح کرد: از ۸ مورد آتشسوزی مذکور ۲ مورد مربوط به گسترش و شیوع آتش سوزی از کشورهای همجوار، ۲ مورد مربوط به رعد و برق و ۴۶ مورد مربوط به بی احتیاطی عامل انسانی بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه بیشترین آتش سوزیها از نظر تعداد را مربوط به سرپلذهاب و از نظر وسعت مربوط به شهرستان گیلانغرب دانست.
وی ۶۵ درصد حریقها را طی چند سال اخیر مربوط به عامل انسانی و گردشگران دانست و تاکید کرد: گردشگران و کسانی که به دامن طبیعت میروند، حتی المقدور از زغال آماده یا گاز پیکنیکی استفاده کنند، اما اگر در هر صورت نیز آتشی روشن کردهاند قبل از ترک محل حتماً نسبت به خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنند و روی آتش را با خاک بپوشانند.
کولانی در پایان شماره تلفن ۱۵۰۴ را به عنوان پل ارتباطی مردم با منابع طبیعی اعلام کرد تا در هنگام بروز هرگونه مشکلی در عرصههای منابع طبیعی آن را به مسئولین اطلاع رسانی کنند.
وی اشارهای نیز به آمار سال ۹۷ نسبت به ۹۶ داشت و گفت: میزان آتشسوزیها در عرصههای منابع طبیعی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ میزان ۸۲ مورد در تعداد و ۵۲ درصد از نظر میزان سطح کاهش داشته است.
این مسئول ازدیاد پوشش گیاهی در اثر بارندگیهای امسال، نبود دام در مراتع مناطقی، چون اورامانات و وزش باد را عامل گسترش آتش سوزیها در عرصههای منابع طبیعی استان عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در پایان با اشاره به آتش سوزیهای اخیر در گیلانغرب و سرپلذهاب داشت و از ارتش، سپاه، گروههای مردم نهاد، مردم محلی، فرمانداران این شهرستانها و مدیریت بحران که نیروهای منابع طبیعی را در اطفا حریق یاری رسانده بودند، تقدیر کرد و گفت: اینها آتشی را که طبیعتاً ۲ تا ۳ روز اطفا آن طول میکشید را ظرف ۲ تا ۳ ساعت مهار کردند .
انتهای پیام/د