به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرهاد قلی نژاد در جمع خبرنگاران افزود: در خصوص تعیین عوارض آلایندگی برای استانهای همجوار نیز اعلام کردهایم باید شدت آلودگی کارشناسی و به صورت علمی مشخص شود.
وی ادامه داد: درصدهای اعلام شده برای میزان اختصاص عوارض آلایندگی پیش فرض کارشناسی بوده که از سازمان حفاظت محیط زیست درخواست شده که دوباره این نشست کارشناسی برگزار میشود و درصدهای اعلام شده مورد کنکاش بیشتری قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآورشد: باید مشخص شود که شدت آلودگی مربوط به کدام فصل و مربوط به کدام صنعت در عسلویه و کنگان است.
قلی نژاد گفت: به مردم استان بوشهر اطمینان داده میشود که در سازمان محیط زیست با دقت بیشتری این موضوع بررسی میشود و تاکنون نیز نشست مربوط به این موضوع برگزار نشده است.
وی افزود: ادعای سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر روشهای علمی است و با بازنگری روشهای علمی این مهم برای سازمانهای مردم نهاد و فرمانداران توضیح داده میشود که اعداد خروجی آن بر چه پایه، اساس و فرمولهایی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تنها شدت آلودگی را تعیین میکند و رئیس کارگروه اصلی تعیین سهم رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و اعضای آن مدیران استانهای دخیل در آلودگی و نمایندگانی از محیط زیست و امور مالیاتی کشور است.
قلی نژاد ادامه داد: در این زمینه چنانچه شدت آلودگی تعیین و کارگروه مربوط آن را نپذیرد این مهم برای تغییر درصد استانها محقق نمیشود.
وی همچنین به ظرفیتهای زیست محیطی استان را در بخشهای جانوری، گیاهی، تالابی و پارکهای ملی دریایی را بسیار مهم دانست و بیان کرد: در استان بوشهر هشت منطقه زیست محیطی، دو پارک ملی دریایی نایبند و دیر- نخیلو و دو اثر طبیعی ملی کوه نمک و جزیره خارگو وجود دارد که زیست و زاد و ولد انواع جانوران در آنها انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، تصریح کرد: استان بوشهر در بخشهای دریایی، ساحلی، تالابها، دشتها و کوهها از ظرفیت مهمی برای زیست و زاد و ولد جانوران برخوردار است که حفاظت از این مناطق در اولویت قرار دارد.
قلینژاد آلایندههای زیست محیطی را یکی از چالشهای مهم استان بوشهر در مناطق شهری، روستایی و صنعتی دانست و مقابله با آنها را از رسالتهای مهم محیط زیست عنوان کرد.
وی از متوقف شدن صدور مجوز فعالیت صنعتی بدون مطالعه زیست محیطی در منطقه پارس جنوبی خبر داد و گفت: در چند سال اخیر مجوز تاسیس هیچ واحد صنعتی بدون مطالعات زیستمحیطی در منطقه پارس جنوبی و دیگر مناطق صادر نشده و در این راستا بررسی بافت خاک، جهت باد غالب، مسائل آلودگی و آثار تجمیعی آلایندگیها برای صدور مجوزها مورد تاکید قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، آلایندگی زیست محیطی و آلودگی آب دریا را از مشکلات مهم جنوب استان دانست و افزود: در سفر استانی رئیس جمهور به استان بوشهر، بر تشکیل کارگروه ملی رفع آلایندگی در عسلویه تاکید شد که با تشکیل این کارگروه با حضور رئیس جمهور و وزرای ذیربط، انتظار داریم شاهد اقدامات اساسی در زمینه کاهش آلایندگیها و آلودگیهای آب و هوایی در جنوب استان بوشهر باشیم.
قلی نژاد درباره افزایش جیرجیرکها در استان بوشهر هم گفت: مردم نگران نباشند زیرا عمر جیرجیرک کوتاه است و بر اثر گرما از بین میرود.
وی درباره سم استفاده شده برای مبارزه با ملخ نیز تصریح کرد: این سم مورد تائید وزارت بهداشت است و تا کنون موردی از مسمویت با این سم گزارش نشده است.
انتهای پیام/ک