مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: سال گذشته بیش از ۱۵ هزار و ۷۰۰ گیگاوات ساعت تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی کشور داشته‌ایم.

زبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، بیست و نهمین نشست کمیته فنی ـ تخصصی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور با حضور مدیران عامل سازمان آب و برق خوزستان، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، معاونان شرکت مدیریت شبکه برق کشور، مدیران ارشد نیروگاه‌های برق‌آبی سراسر کشور و تعدادی از شرکت‌های خصوصی فعال در این زمینه، به ریاست فربد استیری، مدیرکل مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور برگزار شد.
 
در این نشست محمد حاج رسولی‌ها، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از طریق ارسال پیام تصویری اظهار کرد: درسال آبی جاری به‌دلیل نزولات خوبی که داشتیم، حجم مخازن عمده سدها، خصوصاً سد‌های نیروگاهی کشور افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار‌های موجود، در سال ۹۷ بیش از ۱۵ هزار و ۷۰۰ گیگاوات ساعت تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی کشور داشته‌ایم که ۵۰ درصد از این عدد در ۳ ماهه زمستان سال ۹۷ تولید شده است.

حاج‌رسولی‌ها افزود: این میزان از تولید در فصل زمستان که کشور با محدودیت تأمین سوخت برای نیروگاه‌های حرارتی و گازی مواجه است، عدد قابل توجهی است و توانسته بیش از ۲ میلیارد متر مکعب صرفه‌جویی در مصرف سوخت در این نیروگاه‌ها را به‌همراه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر بهره‌گیری از تجارب وقایع روی داده در سال‌های گذشته، به اهمیت وجود برنامه منسجم و هماهنگ بین دیسپاچینگ ملی برق و مرکز نیروگاه‌های برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران اشاره کرد و گفت: باید سعی کنیم انسجام مناسب‌تری در این بخش داشته باشیم.

وی اظهار کرد: با استفاده از همین تجارب، در سیلاب‌های اخیر، مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی نقش مؤثر و فعالی در ستاد ملی فرماندهی و مدیریت سیلاب شرکت مدیریت منابع آب ایران در زمینه مدیریت مخازن و خروجی سد از باب تولید انرژی داشت و به‌هیمن دلیل تا این لحظه شرایط خوبی داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه استفاده بهینه از منابع موجود در مخازن سدها، محور اصلی تولید انرژی در پیک تابستان امسال است، ادامه داد: چون ظرفیت نیروگاه‌های منصوب شده در کشور از سال ۹۶ به بعد تغییر زیادی نداشته و حدوداً بالای ۱۲ هزار مگاوات است و آن سال هم سال خوبی در تولید انرژی بود، ارقام آن سال را به عنوان شاخص مد نظر قرار می‌دهیم و می‌بایست نسبت به سال ۹۶ توان لحظه‌ای را حداقل ۱۰ درصد افزایش داده و بالای ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات توان لحظه‌ای را در اختیار شبکه قرار دهیم.

حاج‌رسولی‌ها اضافه کرد: باید بتوانیم با مدیریتی که انجام می‌دهیم و با توجه به شرایطی که در چند سال اخیر شاهد بودیم، ۱۲ ساعت پیک مصرف را برای تولید نیروگاه‌های برق‌آبی مد نظر داشته باشیم. بعلاوه، با توجه به پتانسیل منابع آبی موجود حتماً بالای ۵۰ درصد نسبت به سال ۹۶ انرژی تولید کنیم و توان تولید را نیز حداقل ۷۰ درصد افزایش دهیم.

وی همچنین تاکید کرد: هماهنگی کامل با دیسپاچینگ ملی برق در ایام پیک و تنظیم خروجی‌ها با نگاه حفظ منابع آبی برای سال آینده به‌عنوان یک اصل باید مد نظر همه شرکت‌ها و نیروگاه‌ها باشد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های جدید را بسیار مهم برشمرد و گفت: متوقف ماندن این ظرفیت‌ها شایسته نیست و استان‌ها حتماً اینگونه موارد، از‌جمله طرح‌های معرفی شده برای واگذاری در قالب تبصره ۱۹ را جدی گرفته و پیگیری بیشتری داشته باشند.

حاج رسولی‌ها نظام مدیریت ایمنی و بهداشت در نیروگاه‌های برق‌آبی را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر چه در نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سایر تأسیسات آبی شرایط بسیار خوبی را در بحث مدیریت ایمنی و بهداشت شاهد هستیم، اما حفظ این شرایط باید استمرار یابد.

وی تشکیل کارگروه‌هایی برای مدیریت عبور از پیک امسال در شرکت‌های تابعه و شرکت مادر را نیز ضروری دانست و تأکید کرد: با رعایت این موارد باید به‌گونه‌ای پیش برویم که در تابستان امسال رکورد بی‌نظیری را از نظر تولید برق‌آبی ثبت کنیم.
 
انتهای پیام/


امکان افزایش ۷۰ درصدی توان تولید برق در نیروگاه‌های برق آبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار