به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، آژانس بین المللی انرژی با انتشار گزارشی پیش بینی های خود در خصوص تقاضا برای نفت در سطح جهان را کاهش داد.
این سازمان میان دولتی مستقر در پاریس که وظیفه خط مشی دهی در زمینه امنیت انرژی و تحلیل نوسانات بازار نفت را برای کشورهای صنعتی عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی برعهده دارد امروز جمعه در گزارشی برای دومین بار پیاپی پیش بینی های مربوط به تقاضا برای نفت در سطح جهان را کاهش داد و خاطر نشان کرد پیش بینی کاهش رشد اقتصادی در جهان علت اصلی کاهش پیش بینی های مربوط به میزان تقاضا برای نفت در سطح جهان است.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش تازه خود پیش بینی کرده است که امسال میزان افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهان، با 100 هزار بشکه در روز کاهش به یک میلیون و 200 هزار بشکه خواهد رسید. آژانس بین المللی انرژی در ماه گذشته نیز پیش بینی های مربوط به میزان افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهان را 90 هزار بشکه کاهش داده بود.
کاهش رشد اقتصادی در شماری از اقتصادهای مهم جهان در فاصله ماه های ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال عامل اصلی کاهش پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی درخصوص میزان افزایش تقاضا برای نفت برای سال 2019 بوده است. زمستان نه چندان سرد امسال در ژاپن که باعث شد تقاضا برای نفت در این کشور کمتر شود، کاهش رشد فعالیت های صنایع پتروشیمی در اروپا و کاهش تقاضا برای بنزین در آمریکا از جمله عواملی هستند که زمینه ساز کاهش تقاضا برای نفت در سطح جهان در امسال شده است.
با این حال، آژانس بین المللی انرژی درباره آینده خوشبین است زیرا در شش ماهه دوم امسال و سال آینده انتظار می رود اوضاع و شرایط حاکم بر اقتصاد جهان بهبود یابد و رشد اقتصادی جهان تا حدودی تثبیت شود. آژانس بین المللی انرژی در این تحلیل فرض را بر این گذشته است که تنش های تجاری بین آمریکا و چین و برخی دیگر از کشورهای جهان سال آینده برطرف شود و اعتماد به اوضاع اقتصادی دوباره بازگردد.
این در حالی است که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یک بار دیگر پیش بینی های مربوط به رشد اقتصادی جهان در سال 2019 را کاهش داد. بر اساس پیش بینی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی رشد اقتصادی جهان امسال به 3.2 درصد و سال آینده نیز به 3.4 درصد خواهد رسید. در چنین حالتی میزان تقاضا برای نفت در سطح جهان، در سال 2020 بین یک میلیون و 200 هزار بشکه تا یک میلیون و 400 هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/