عضو انجمن دوست داران طبیعت باینگان گفت : حافظان منابع طبیعی و محیط زیست را دریابیم .

به گزارش خبرنگار   گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،غفور رستم زاده عضو انجمن دوست داران طبیعت باینگان گفت : منابع طبیعی به اراضی و جنگل‌ها و مراتعی گفته میشود که در مناطق مختلف کشور جدای از باغات و کشتزار‌های کشاورزی واقع شده است؛ که به این منابع، منابع ملی نیز گفته میشود.

وی گفت : گر چه در نقاط مختلف این منابع عرفا صاحبانی دارد و در دوران مختلف مورد بهره برداری قرار گرفته اند لکن در سنوات گذشته چند بار مورد نقشه برداری قرار گرفته و حدودات آن مشخص گردیده و توسط قانونگذاران مقررات خاص جهت حفاظت از آن‌ها تدوین و ابلاغ گردیده است و اداراتی همچون محیط زیست و منابع طبیعی با همکاری دستگاه قضا و یگان‌های انتظامی مسئولیت محافظت از این منابع را بر عهده دارند.

رستم زاده افزود : شهرستان پاوه در استان کرمانشاه یکی از شهرستان‌هایی است که دارای تنوع زیادی از منابع ملی طبیعی است که بعضا به سبب گستردگی و تنوع جنگلی و گونه‌های فراوان زیست محیطی با مشکلات فراوانی مواجه است. از جمله این مشکلات میتوان به آتش سوزی‌های گسترده، آفات جنگلی، نبود امکانات مناسب، کمبود نیروی انسانی در ادارات و از همه مهمتر عدم آگاهی مردم از نحوه حراست و قوانین محافظت از این منابع ارزشمند اشاره کرد.

وی افزود : اینک روی سخن بنده هم با مردم محترم اورامانات بالاخص مردم شریف شهرستان پاوه هم با مسئولین محترم دستگاه‌های فوق الذکر است.

رستم زاده گفت : در زمان‌های گذشته به دلیل عدم سوخت کافی و استفاده مردم از جنگل‌های منطقه به عنوان منابع سوخت، این جنگل‌ها با بی مهری‌های فراوانی روبرو بوده است، اما خوشبختانه در سالیان اخیر این مشکل تا حدودی مرتفع گردیده و بیشترین آفت جنگل‌ها خشکسالی و وجود بیماری‌های فراوان در جنگل است که تقریبا وضعیت را برای سالیان آینده بحرانی کرده است و این همت مسئولان را میطلبد.

وی گفت : از مشکلات مراتع نیز میتوان به کاهش دامداری در منطقه اشاره کرد که در ادوار گذشته رونق دامداری سبب شده بود تا با وجود بارندگی‌های فراوان و رشد علوفه کمتر شاهد آتش سوزی در مراتع باشیم، اما اینک که این مهم رو به افول گذاشته و علوفه‌ها بلا استفاده میباشند آتش سوزی‌ها هم افزایش یافته است که همکاری مردم و مسئولان را برای رفع این مشکل میطلبد و اجرای طرح‌های اشتغالزایی در قالب پرورش دام‌های سبک به شیوه سنتی یکی از راهکار‌های پیش روست که تا کنون از سوی دولت توجه چندانی به آن نشده است.

رستم زاده افزود : در حوزه محیط زیست هم جنگ تحمیلی ۸ ساله و شکار بی رویه گونه‌های جانوری، ضربات مهلکی بر پیکره این بهشت خدادادی وارد کرده است که خوشبختانه با پایان یافتن جنگ و تاسیس انجمن‌های مردم نهاد و آگاهی بخشی به مردم در حال کنترل است که همکاری همه جانبه مردم را بر مدیریت بیشتر میطلبد، چون اگر در هر صورت یکی از پایه‌های چرخه طبیعت به لغزش بیافتد خسارات جبران ناپذیری به حیات انسان و محیط تحت فرمانش خواهد زد.

وی افزود : اما یکی از دغدغه‌هایی که بعضا از زبان مسئولان میشنویم عدم آگاهی مردم از نحوه واگذاری و تملک برخی از این منابع ملی است که جادارد نکاتی را متذکر شوم.

رستم زاده گفت : در سنوات گذشته طرح‌هایی از سوی دولت به اجرا گذاشته شده که از جمله میتوان به طرح طوبی اشاره کرد و این سوءتفاهم‌هایی را در بین مردم ایجاد کرده و بعضا مسئولان منابع طبیعی را در معرض اتهام قرار داده و آنان را به رفتار‌های دوگانه در برخورد با متخلفان متهم میکنند که قطعا اینچنین نیست و هیچ مسوُل و کارمند منابع طبییعی نمیتواند نسبت به تعرض به منابع طبیعی و تخریب و تصرف اراضی ملی که مشاع و متعلق به عموم می‌باشد بی تفاوت باشد واز کنار آن بگذرد و برای فرد متخلف تشکیل پرونده ندهد و او را جریمه نکند تا بدینوسیله این منابع بطور بکر و طبیعی برای نسل‌های بعدی هم باقی بماند، ضمنا محال است که کارمندان منابع طبیعی من جمله (پرسنل حفاظت منابع طبیعی که بیشتر زحمات حفظ این جنگل‌ها و منابع و مراتع به عهده آنهاست، با کسانی که ادله مناسب و اسناد و مدارک مثبته ارائه نمایند به مدارک آن‌ها توجه نکنند و برایشان تشکیل پرونده بدهند و به دادگستری بفرستند) لذا وظیفه ما مردم تمکین به قانون و رعایت انصاف نسبت به عملکرد آن‌ها بعنوان ضابتین خاص در حوضه کار خود جهت جلوگیری از اختلاف و تفرقه در منطقه و حوضه کاریشان است که در نهایت عدم برخورد مناسب هم منجر به نابودی این منابع خواهد شد.

وی گفت : پس بیایید همه ما همانند یک جنگلبان همیار و همکار آنان باشیم و از بدگویی و قضاوت کور به دور باشیم که حساب قیامت سنگین خواهد بود. در پایان از سر دلسوزی هم به این عزیزان و حافظان طبیعت توصیه‌ای برادرانه دارم و آن اینکه آن‌ها نیز در برخورد با مردم منصف باشند و همه را به عنوان مجرم نبینند و نسبت به تخلف‌های جزئی به یک اخطار اکتفا کرده و با مردم مدارا کنند، چون بعضا مردم از برخورد شدید نسبت به تخلف‌های کوچک گلایه‌هایی دارند.

 

 

انتهای پیام/د

منابع طبیعی منابع ملی هستند

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.