به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، قائدرحمتی، با اشاره به وضعیت تنوع زیستی در استان اظهار کرد: به طور مجموع ۸۸۳ هزار و ۵۰۳ هکتار از کل اراضی استان مراتع و یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۱۳ هکتار از آن را جنگلها تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: شرایط توپوگرافی و تشکیلات زمین شناسی منجر به پیدایش تنوع بیولوژیک بی نظیر و متنوعی در استان شده است.
قائدرحمتی ادامه داد: در زیستگاههای استان بیش از ۱۷۵۰ گونه گیاهی، حدود ۳۵۸ گونه جانوری شامل ۴۳ گونه از رده پستانداران، ۲۳۶ گونه پرنده، ۵۵ گونه از رده خزندگان، ۵ گونه دوزیست و ۱۹ گونه ماهی شناسایی شدهاند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان تصریح کرد: گونههای شاخص استان شامل انواع گربه سانان کوچک، قوچ و میش، شاه روباه، پلنگ ایرانی، آهو، کل و بز، روباه معمولی، خرگوش، کبک دری، کفتار، گرگ، انواع پرندگان شکاری، آگامای ایرانی، انواع مارها، لاک پشت آسیایی و لاک پشت مهمیزدار، سمندر لرستانی و ماهیان کور غار هستند.
وی با اشاره به اینکه اغلب مناطق استان دارای اقلیم مدیترانهای نیمهخشک با زمستانهای سرد است، گفت: تالابها و آبگیرها و سدهای استان از جمله تالابهای یازدهگانه پلدختر، بیشه دالان بروجرد و تنوردر دورود علاوه بر پرندگان ساکن همه ساله میزبان جمعیتهای بزرگ از پرندگان مهاجر هستند.
قائدرحمتی افزود: از جمله این پرندگان میتوان به انواع آبچلیک، مرغابی، حواصیل، آنقوت، خوتکا و انواع اردک، پاشلک، فالاروپ، دم جنبانک ابلق، سنقر، انواع کشیم و... اشاره کرد که در مسیر خود به طرف مناطق زمستان گذرانیشان، بخشی از سال را در تالابهای استان مستقر میشوند.
انتهای پیام/د