به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، الهام شکیبازاده، دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم ملی خودمراقبتی و آموزش بیمار اظهار کرد: این سمپوزیوم چهارشنبه دوم مرداد مصادف با روز جهانی خودمراقبتی در تالار امام خمینی واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار میشود؛ در این سمپوزیوم جدیدترین دستاوردها و مباحث علمی در حوزه خودمراقبتی با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی افزود: خود آگاهی، سواد سلامت و راهنماهای خودمراقبتی، آموزش به بیمار، آموزش سلامت و خودمراقبتی در رسانه و فضای مجازی، خود مراقبتی و سلامت روان، خود مراقبتی و سلامت معنوی، خود مراقبتی و سلامت اجتماعی، همچنین موانع و تسهیل گرهای اجرای خودمراقبتی، اقتصاد سلامت و سیاستگذاری در خود مراقبتی، خودمراقبتی در حوادث و بلایا و نقش سازمانهای مردم نهاد در خود مراقبتی و آموزش بیمار از جمله محورهای اصلی این سمپوزیوم است.
وی با اشاره به اینکه سمپوزیوم خودمراقبتی در سه محور سلامت جسمی، سلامت روانی و معنوی و سلامت اجتماعی برگزار میشود، بیان کرد: در بخش جشنواره این رویداد، متقاضیان واجد شرایط شرکت در جشنواره شامل افراد حقیقی و حقوقی مرتبط با دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی، مراکز تحقیقاتی، انجمنهای علمی، شرکتهای دانش بنیان، سازمانهای مردمنهاد سلامت محور و مراکز تولید و عرضه محصولات مرتبط و همچنین کلیه علاقهمندان و هنرمندان ذیربط میتوانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
شکیبازاده افزود: تعداد ساعاتی که یک نفر به طور معمول در طول سال با پزشک و کادر بهداشتی و درمانی در تماس خواهد بود بسیار کوتاهتر از مدت زمانی است که میتواند به خودمراقبتی اختصاص دهد. توانمند کردن افراد و جامعه به خودمراقبتی میتواند نتایج موثری را در پیشگیری از بیماریها و ارتقا سلامت داشته باشد.
با تغییر الگوی بیماریها به بیماریهای مزمن و غیرواگیر، خودمراقبتی اهمیتی دوچندان یافته است. افراد برای مدیریت بیماریهایی که زندگی آنها را در یک بازه طولانی مدت تحت تاثیر قرار میدهد نیاز به تغییر شیوه زندگی خود دارند. خود مراقبتی میتواند پتانسیل این تغییر را بوجود آورد.
انتهای پیام/