به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شاتا، وزارت صنعت، معدن و تجارت در آستانه بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن و در جهت تحقق رونق تولید ۳۵ برنامه مهم و راهبردی در هفت محور تدوین کرده است که بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت در قالب ۶ برنامه یکی از این محورهاست.
در همین جهت اصلاح فرآیندها، دستورالعملها و حذف یا کاهش زمان صدور مجوزها، تنقیح قوانین و مقررات مانع تولید با هدف کلی مقررات زدایی و رفع موانع تولید و تجارت و شفافسازی و ایجاد دسترسی آزاد به اطلاعات برای عموم ذینفعان و مبارزه با فساد اداری در دستور کار واقع شده است.
همچنین ایجاد و توسعه سامانه های جامع اطلاعاتی با پروژه تبادل اطلاعات با دستگاههای اجرایی کشور با هدف کلی جمع آوری و یکپارچه سازی اطلاعات مرتبط با حوزه صنعت، معدن و تجارت از دستگاههای متولی تولید کننده اطلاعات در جهت پایش وضعیت فعالیت واحدهای حوزه و پروژه توسعه سامانه اطلاعات مکانی (WebGIS) با هدف کلی تکمیل گزارشهای مکان محور، بکارگیری اطلاعات مکانی در راستای آمایش صنعتی، قرار دادن اطلاعات مکانی در معرض استفاده عموم نیز برنامه سوم در این راستاست.
در همین مسیر این محور سیاستهای صنعتی، معدنی و تجاری با هدف آسیبشناسی و تعیین مشکلات بخش صنعت، معدن و تجارت باید تدوین و ابلاغ شود و برنامه راهبردی که در آن سیاست ارزی، سود بانکی و اهداف کلان اقتصادی در زمینه حمایت از تولید تعیین شود نیز باید مورد تدوین قرار بگیرد و دستگاههای دیگر نیز از اجرای این برنامه حمایت کنند.
همچنین رتبه بندی و تکریم سرمایه گذاران و کارآفرینان برتر با هدف کلی واحدهای صنعتی توانمند فعال در عرصه ملی و بین المللی و یا بنگاههایی که قابلیت فعال شدن را داشته باشند، شناسایی و رتبه بندی میشوند، تا با ایجاد بستر پشتیبانی توسط دولت برای واحدهای صنعتی که مزیت رقابتی دارند امکان رشد فراهم شده و شاهد حضور فعال آنها در بازارهای بین المللی باشیم.
همچنین مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری نیز یکی دیگر از محورهای تدوین شده توسط وزارت صمت است که خود مشتمل بر ۳ برنامه راهبردی متفاوت است.
ساماندهی لجستیک تجاری و زنجیره های تأمین کشور با هدف کلی توانمند سازی و توسعه لجستیک تجاری، تدوین سند جامع نظام توزیع، ساماندهی و توسعه مراکز ذخیره سازی و لجستیکی، ساماندهی وبهبود عملکرد فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای اولین برنامهای است که در این راستا به اجرا در میآید.
تکمیل ارتباطات سامانه جامع تجارت با سایر دستگاهها از جمله گمرک، سازمان بنادر و دریانوردی و حذف ارتباطات کاغذی و حمایت از توسعه فروشگاهها و بازارهای الکترونیکی کالا و خدمات دو برنامه دیگر ارایه شده است.
اما هفتمین و آخرین محور تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری است که ۴ برنامه راهبردی دارد. جذب سرمایهگذاری با هدف ساخت داخلی کالاهای منتخب وارداتی دارای قابلیت صادرات با هدف کاهش واردات کالاهای دارای مزیت ساخت در داخل کشور، تعمیق ساخت داخل در واحدهای صنعتی و معدنی موجود، حمایت از تولید کالاهای دارای مزیت صادراتی و تکمیل زنجیره ارزش صنایع مهمترین این برنامههای چهارگانه است.
بیشتر بخوانید: قول خودروسازان برای انجام تمامی تعهدات تا پایان شهریور/کدام روش قیمت گذاری خودرو منطقی است؟
بکارگیری ابزارهای نوین تامین مالی با هدف جذب نقدینگی سرگردان با هدف شناسایی و تشخیص ابزارهای نوین تأمین مالی و بسترسازی و حمایت از راه اندازی هلدینگهای سرمایه گذاری استانی و رشتهای با همکاری سازمان بورس (۳ هلدینگ) با هدف جذب سرمایههای مردمی به پروژههای توجیه پذیر در ظرفیتهای اقتصادی ۲ برنامه دیگر است.
اما آخرین برنامه تدوین شده سرمایه گذاری و اجرای طرحهای توسعهای در مناطق محروم و کمتر برخوردار با هدف کمک به توسعه متوازن و محرومیتزدایی از مناطق محروم و کمتر برخوردار از طریق توسعه صنایع و ایجاد اشتغال صنعتی است.
امسال در هیات دولت، چگونگی تحقق شعار رونق تولید با محوریت تولید بیشتر با کمیت بالاتر و کیفیت بهتر، مورد توجه قرار گرفته است.نحوه اجرای این برنامهها در چارچوب محورهای مطروحه به صورت منظم و مداوم مورد رصد و پایش قرار میگیرد و گزارشهای تکمیلی به عموم مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
انتهای پیام/