به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خاطره بهار ۹۸ شاید تا سالها از ذهن کسی پاک نشود؛ بهاری که همراه با سیل مهربانی را آورد. در ایامی که مردم ایران سرگرم گردش و تفریحات نوروزی بودند، عکاسان با همت و پشتکار قوی در مناطق سیل زده حضور یافتند. آنها با تصاویری که از لحظات گرفتند و در رسانههای مختلف انعکاس دادند، مسئولین و مردم شهرهای دیگر را نسبت به وضعیت هموطنانشان حساس کردند.
تأثیر عکسهای این هنرمندان به گونهای بود که تعداد زیادی از مردم از سفرهای نوروزی خود منصرف شده و برای کمک به شهرهای سیل زده رفتند. همچنین از طریق پویشهای مختلف مبالغ چشمگیری کمک مردمی، لوازم خانگی، اسباب بازی برای کودکان و... جمع آوری و به سیل زدگان اهدا شد.
مصطفی حسن زاده از عکاسان جوانی است که ۱۰ سال سابقه عکاسی در نشریات و خبرگزاریهای مختلف از جمله روزنامه جام جم و خبرگزاری شبستان را دارد و در حال حاضر هم به عنوان عکاس خبرگزاری تسنیم در استان گلستان فعالیت میکند.
حسن زاده همانند دیگر همکارانش در ایام نوروز در استان گلستان به ثبت وقایع پرداخته و در حال حاضر ماحصل این حضور در نمایشگاه «قابی از لبخند ناب» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش درآمده است.
وی درباره حضور خود در مناطق سیل زده و عکاسی از رنجها و سختیهای مردم در آن روزها، به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: روز دوم سیل گلستان بود که در منطقه ترکمن نشینها حضور یافتم. شهرهای آق قلا و گمیشان بیش از شهرهای دیگر گرفتار سیل شده بودند. من حدود ۱۲ روز در گرگان بودم و عکاسی میکردم.
حسن زاده در پاسخ به اینکه آیا بجز سیل سابقه عکاسی از بحرانهای دیگر را هم داشته یا خیر، اظهار کرد: در انفجار معدن ذغال سنگ اولین عکاسی بودم که خود را به محل حادثه رساندم. تصاویر کارگرانی که از معدن بیرون میآمدند را من اول از همه ثبت کردم. تقریبا ۱۲ روز آنجا بودیم. تصاویری که از آن حادثه گرفتم در رسانههای مشهور دنیا از جمله نیویورک تایمز منتشر شد. در زلزله کرمانشاه هم حضور داشتم و عکاسی می کردم.
وی درباره بهترین سوژه عکاسی در مناطق بحران زده گفت: در مدتی که در شهر گرگان بودم، بهترین سوژه همه عکاسان همبستگی عجیب و غریب مردم بود. مردم به صورت یکپارچه و با اتحادی که داشتند به یاری هم میشتافتند، با کمک هم سیل بند میساختند تا آب وارد شهرشان نشود، البته نیروهای نظامی و امدادی هم خیلی کمک میکردند.
حسن زاده افزود: عکاسان خبری و مطبوعاتی وظیفه دارند اخبار را از طریق تصاویرشان به دنیا نشان دهند. عکاسان حاضر در مناطق سیل زده این رسالت را به نحو احسن انجام دادند. با عکسهایی که از شهرهای سیل زده منتشر می شد در درجه اول دنیا به همبستگی ایرانیان بیش از پیش پی برد و سپس مسئولین به وضعیت مردم بحران زده حساستر می شدند.
وی در پاسخ به اینکه آیا قصد چاپ کتاب از مجموعه عکسهای بحران خود را دارد یا خیر، اظهار کرد: باید کمی زمان بگذرد، اگر به این نتیجه رسیدم که میتوان چاپشان کرد، حتما این کار را خواهم کرد.
انتهای پیام/