به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، پنجاه کیلومتر از مرکز استان ایلام به سمت شمال استان یعنی شهرستان چرداول که میروید با گذر از شهر شباب که به شهر کبابیها نیز معروف است، شهرک صنعتی چرداول در دامنه کوههای سر به فلک کشیده و سرسبز عروس زاگرس نظر شما را جلب میکند. اینجا در شهری نسبتاً کوچک، کارآفرینی حرف اول را میزند. مردمانی سخت کوش و تلاشگر که علاوه بر اشتغالزایی برای خود، جوانان زیادی را هم مشغول به کار کرده اند.
امروز به یکی از کارخانههای فعال این شهرستان سر زدیم. این مجتمع یکی از ۱۹ کارخانه صنعتی شهرستان چرداول است. آقا حسن یکی از کارگران خط تولید این مجتمع است. او میگوید: قبلاً شرایط کار در این منطقه وجود نداشت و برای پیدا کردن شغل مناسب مجبور بودیم به شهرهای بزرگ مهاجرت کنیم، اما از وقتی این کارخانه راه اندازی شده مشغول به کار شدیم و راضی هستیم.
رسول ۳۲ ساله، مدرک مهندسی برق دارد و سه سالی میشود که در این کارخانه تولیدی مشغول به کار شده است. او میگوید: از وقتی کارخانههای بزرگ در شهرهای کوچک شروع به کار کردند دیگر نیاز نیست که جوانان فارغ التحصیل در رشتههای مختلف برای پیدا کردن کار متناسب با تخصص خود به شهرهای دیگر مهاجرت کنند. در چند قدمی خانه و شهر خود، تخصصشان را برای تولید محصولات با کیفیت به کار گرفته و منبع درآمدی برای خانواده هایشان شده اند.
اینجاست که آقای فریادیان مدیر این مجتمع اعتماد به جوانان بومی و متخصص منطقه را الگویی برای پیشرفت کارخانه میداند و به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، میگوید: با اعتماد به جوانان تحصیل کرده همین منطقه توانسته ایم در راه تولید محصولی با کیفیت و صادر کردن آن به استانها و کشورهای مختلف، موفق باشیم.
اعتمادی که باعث شده ۳۵ جوان متخصص و بومی منطقه چرخ تولید و زندگی خود را همزمان بچرخانند. این مجتمع تولید ایلام که به گفته فریادیان مدیرعاملش در اوج تحریمها با ۱۱ میلیون یورو کار خود را آغاز کرده است، حالا دیگر در میان برندهای تجاری خارجی هم حرفی برای گفتن دارد و در حال رقابت است. مدیر این مجتمع میگوید: در حال حاضر توانستیم سه خط تولید نوشیدنی (دلستر و آبمیوههای گازدار) را راه اندازی کنیم و چند سالی است که به صورت انبوه به تمام استانهای کشور و حتی خارج از کشور صادرات داریم و برای ۱۵۰ نفر نیز بصورت غیر مستقیم اشتغالزایی کردیم.
فریادیان با بیان اینکه اگر طرح توسعه این کارخانه انجام و کاشت جو دوسر که ماده اولیه برای تولید انواع نوشیدنیهای این کارخانه است در استان انجام ترویج یابد، بیش از ۶۰۰ نفر دیگر بطور مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد، گفت: در حال حاضر در این کارخانه دو نوع دلستر و آبمیوههای گازدار با پایه کنسانتره میوه در انواع طعمها در دو نوع شیشه و پت (پلاستیک) تولید و به ۲۵ استان کشور و به چند کشور همسایه نیز صادر میشود.
حالا دیگر دستان متخصص جوانان بومی منطقه، علاوه بر چرخاندن زندگی خویش، چرخ های توسعه و آبادانی منطقه را می چرخانند. دیگر صحبت از بیکاری و نبودن کار نیست، اینجا جوانان بومی و متخصص کمر همت را برای تولید محصولاتی با کیفیت بسته اند. محصولی که دیگر در ویترین مغازه ها، نام ایلام و محصول ایرانی را به خوبی نشان می دهد.
چرخ های توسعه این کارخانه با تلاش و سخت کوشی جوانان و متخصصان بومی در حال چرخیدن است اما برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید رونق اینگونه کارخانه ها را در اولویت قرار داد. رونقی که علاوه بر اشتغال، محصولی با کیفیت را تولید و روانه بازارهای مصرف می کند.
اشنایدر کارشناس صنایع غذایی از کشور آلمان در بازدید از این کارخانه با اشاره به اینکه این مجتمع در نوع خود بی نظیر است، میگوید: با راه اندازی خط تولید قوطی و با تولید بیشتر میتوان این مجتمع را یکی از برترین مجتمعهای نه تنها کشور ایران، بلکه خاورمیانه دانست چرا که علاوه بر تولید بر پایه علم روز، کیفیت محصولات در حد استانداردهای جهانی است.
حال دستگاههای ایرانی به کمک تولید و بسته بندی بهتر محصولات آمده و تولید بدون دخالت دست انجام میشود. محصولی با کیفیت که با استفاده از ماشین آلات تمام خودکار و استریل تولید میشود، توانسته در بازارهای مصرف نیز طرفداران خاص خود را پیدا کند و با کنترل کیفیت محصولات زیر نظر متخصصان کنترل کیفی کارخانه، نوشیدنیهای این مجتمع را به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد ریال در چندماه گذشته به کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه کشور عمان و کشور عراق نیز صادر کند.
مراد یگانه فرماندار شهرستان چرداول با اشاره به اینکه ۱۹ کارخانه صنعتی در این شهرستان وجود دارد، به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،گفت: از این ۱۹ کارخانه، ۱۵ کارخانه با اشتغالزایی ۲۵۰ نفر بطور فعال مشغول به تولید انواع محصولات هستند که با رایزنی مسئولان استانی برنامه داریم تا مابقی کارخانههای غیرفعال را فعال کنیم و ظرفیت تولید انواع محصولات در شهرستان چرداول چند برابر و تولید در این شهرستان رونق بیشتری بگیرد.
اما یکی از مشکلات این مجتمع تولیدی ، سرمایه در گردش است که شیرخانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در این باره به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،گفت: برای رفع مشکل سرمایه در گردش این مبلغ ۶۰ میلیارد ریال در شورای اشتغال استان مصوب شده است تا به تولید چند برابری آن کمک شود.
با ترویج کاشت جو دوسر در اراضی کشاورزی استان که ماده اولیه نوشیدنیهای این کارخانه است، علاوه بر افزایش اشتغالزایی در منطقه میتوان به رونق تولید انواع محصولات این کارخانه کمک کرد و راه را برای صادرات بیشتر این محصولات به خارج از کشور باز کرد.
حال که این مجتمع توانسته علاوه بر اشتغالزایی چندین نفری، کیفیت محصول خود را نیز به استانداردهای جهانی برساند و با دیگر محصولات داخلی و خارجی رقابت کند، صادرات آن نیز علاوه بر کشورهای همسایه به دیگر کشورها در حال رونق گرفتن است و با طرح توسعه و راه اندازی خط قوطی و ترویج کاشت جو دوسر در اراضی کشاورزی استان که ماده اولیه نوشیدنی های این کارخانه است، علاوه بر افزایش چند برابری اشتغالزایی در منطقه می توان به رونق تولید انواع محصولات این کارخانه کمک کرد و راه را برای صادرات بیشتر این محصولات به خارج از کشور باز کرد.
گزارش از وحید حاجیان
انتهای پیام/ب