نشست سالانه منطقه‌ای سلامت و تغذیه کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا یونیسف به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.

تدوین بسته‌هایی در یونیسف برای حمایت از سلامت مردم ایران در دوران تحریم/ ایران علی رغم جنگ و تحریم پیشرفتهای تحسین برانگیزی داشته استبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست سالانه منطقه ای سلامت و تغذیه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) یونیسف به میزبانی جمهوری اسلامی ایران، از دوم تا هفتم تیرماه با شرکت کارشناسان دفاتر یونیسف از بخش های ECD، سلامت، تغذیه، HIV، و ایدز و همچنین مدعوینی از دفتر مرکزی یونیسف در نیویورک، با هدف ایجاد درک مشترک از شیوه موثر تقویت HC، درحال برگزاری است.

گفتنی است، به دلیل سوابق و تجارب ارزشمند کشورمان در استقرار PHC و ارتقای نظام سلامت، دو روز از برنامه های این نشست به معرفی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافته است.

ایران با وجود تحریم پیشرفت‌هایی تحسین برانگیز داشته است

در ابتدای این نشست ویل پارکس نماینده یونیسف در ایران در افتتاحیه نشست منطقه‌ای سلامت و تغذیه کشور‌های منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا صندوق کودکان سازمان ملل متحد که در هتل اوین برگزار شد، اظهار کرد: ما ٧ دهه همکاری با کشور ایران در زمینه واکسیناسیون و حمایت از کودک داریم و علاوه بر بحث‌های اجتماعی و حمایت‌های مالی، در دهه ۶٠ در جنگ با عراق برنامه حمایت کودکان را اجرایی کردیم.

وی ادامه داد: پیشرفت‌های ایران علی رغم جنگ و تحریم تحسین برانگیز بوده است و علاوه بر همکاری که سال‌هاست با وزارت بهداشت داشتیم، با وزارت نیرو، وزارت اطلاعات و فناوری اطلاعات و ستاد مبارزه با موادمخدر همکاری‌های خوبی آغاز کرده ایم.

نماینده یونیسف در ایران با اشاره به برنامه‌هایی که یونیسف در ایران اجرایی کرده است، گفت: تحقیقات و تحلیل داده‌های بسیاری صورت گرفته است و برنامه استراتژیک برای مراقبت نوزاد و مادر، پیمایش حوزه سلامت، پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر در نوجوانان، توجه به تغذیه و تامین مواد مغذی مثل ویتامین دی و فولیک اسید، کاهش مرگ و میر نوزادان و کودکان پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک برای به صفر رساندن آن همکاری داشتیم.

وی افزود: همچنین بحث تغذیه با شیر مادر مورد توجه قرار گرفت و بانک شیر مادر در این زمینه ایجاد شد و از دولت برای تاسیس آن حمایت کردیم، افزون بر این‌ها تلاش کردیم تا فرزندآوری در ایران افزایش پیدا کند و بحث‌های روانشناسی در نوجوانان به ویژه آن‌هایی که در معرض خطر اعتیاد به موادمخدر انجام شد، مورد توجه قرارگرفت و در تلاشم تا با همکاری وزارت بهداشت برنامه‌هایی در حوزه سلامت را بهتر پیش ببریم.

نماینده یونیسف در ایران اظهار کرد: در زلزله کرمانشاه و سیل در ایران تلاش کردیم از سلامت کودکان مراقبت کنیم، افزون بر این‌ها در سرمایه‌گذاری اقتصادی باید برنامه ریزی داشته باشیم و به وزارت بهداشت و دولت کمک کنیم تا بودجه‌های حوزه سلامت بهتر صرف شوند و همکاری بیشتری در حوزه تکنولوژی‌های حوزه سلامت و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی باید داشته باشیم.

تدوین بسته‌های حمایتی سلامت مردم

وی افزود: یونیسف و ایران به دنبال همکاری‌های چند جانبه هستند و ما بسته‌هایی در شرایط تحریم داریم تا در این شرایط به آسیب‌پذیرترین گروه‌ها کمک کنیم.

ویلپارکس نماینده یونیسف در ایران در حاشیه افتتاحیه نشست منطقه‌ای سلامت و تغذیه‌های کشور‌های منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نشست به منظور انتقال تجربیات جمهوری اسلامی ایران با سازمان ملل و رسیدگی به چالش‌های حوزه سلامت در ۲۰ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دارند.

وی در پاسخ به سوالی درباره چالش سوء تغذیه کودکان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: ۲۴ میلیون کودک در منطقه از سوء تغذیه رنج می‌برند و یونیسف در زمینه حل مشکل این کودکان به ویژه کودکان یمنی به دولت‌ها کمک می‌کند.

تحریم یک‌جانبه در قرن ۲۱ دیگر جایی ندارد

نماینده یونیسف در ایران افزود: یونیسف به دنبال تحریم‌های ظالمانه آمریکا در تلاش است که همه طرف‌ها به برجام برگردند و بسته ضد تحریمی برای حمایت از مردم ایران با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده است.

ویلپارکس اظهار کرد: سازمان ملل متحد موضوع تحریم‌های ظالمانه آمریکا به ویژه در حوزه سلامت را تایید نمی‌کند و همه کشور‌های دنیا باید بدانند که تحریم یک‌جانبه دیگر در قرن ۲۱ جایی ندارد و با آن مخالف هستیم و در یونیسف تلاش می‌کنیم کمک‌های انسان دوستانه به مرد ایران به ویژه قشر‌های آسیب پذیر برسد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.