کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که باید در هیئت‌ها به مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی توجه شود.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، عده‌ای معتقد که هیئت جای صحبت درباره سیاست نیست. این افراد معتقدند که سیاست، ناپاکی‌ها و پلشتی‌هایی دارد که وجودش در هیئت، به این مکان نورانی لطمه می‌زند. در مقابل عده‌ای هستند که سیاست را مهم و وجودش در هیئت را اجباری می‌دانند. حالا سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا وجود سیاست و موضوعات سیاسی در هیئت لازم است یا خیر.

هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست / باید مداحان و سخنرانان به فکر ارتقای هیئت‌ها باشند

هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست

در این باره با حمید رضا مقدم فر کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی گفتگو کردیم. وی به خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حضور مباحث سیاسی در هیئت دو وجه دارد؛ یک وجه این است که اصلا هیئت ذاتا سیاسی نباشد؛ طبق این عقیده هیئت باید سکولار باشد و کاری به مسائل سیاسی و اجتماعی نداشته باشد؛ برنامه‌های مذهبی فقط به برگزاری سخنرانی، روضه خوانی، عزاداری یا جشن معطوف باشد. البته که این عقیده خیلی غلط است. چراکه هیئت برای امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) است. حرکت سید الشهدا (ع) در کربلا و به طور کل سیره تمامی ائمه معصومین (ع) صد در صد سیاسی بود.


بیشتر بخوانید: حجت الاسلام پناهیان: دشمنان برای کاهش عظمت اربعین تلاش می‌کنند/ حجت الاسلام رفیعی: هیئت سکولار به درد جامعه نمی‌خورد


اگر فعالان در هیئت بگویند، کاری به سیاست نداریم، خیلی خنده دار است

مقدم فر ادامه داد: اباعبدالله الحسین (ع) با یزیدی مقابله می‌کرد که صاحب حکومت بود؛ صفر تا صد نهضت سید الشهدا (ع) سیاسی است، هر چند در عین حال یک حرکت فرهنگی و اعتقادی هم بود. امیر المومنین علی (ع) همین طور؛ جنگ‌ها و مبارزات مولای متقیان (ع) نشان از سیاسی بودن ایشان دارد. با این پیشینه‌ای که اسلام و مذهب تشیع دارد، اگر فعالان در هیئت بگویند، کاری به سیاست نداریم، خیلی خنده دار است. هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست. سخنرانی و عزاداری باید در جهت حرکت امام حسین (ع) باشد.

هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست / باید مداحان و سخنرانان به فکر ارتقای هیئت‌ها باشند

باید در کنار صحبت درباره اعتقادات، به سیاست هم توجه شود

این کارشناس مسائل سیاسی به دیگر اصول هیئت‌ داری اشاره کرد و گفت: باید فعالیت‌های انگیزشی برای یک حرکت انقلابی در هیئت‌ها دیده شود. در حالی که مسائل فردی و عبادی باید در این مکان نورانی دیده شود، در عین حال باید به این موضوعات توجه شود. اما وجه دوم هیئت به این شکل است که بگوییم هیئت باید محتوایش تماما سیاسی باشد. لزومی ندارد که سخنران همه صحبت هایش سیاسی باشد؛ او باید اخلاق، اعتقادات و احکام را در خلال سخنرانیش بیان کند؛ در عین حال سیاست را هم بگوید. ذاکران و مداحان اهل بیت (ع) در هیئات، در عین حال که مداحی اهل بیت (ع) می‌کنند، سعی کنند در اشعار به مسائل روز اجتماعی، سیاسی و دشمن شناسی توجه کنند؛ اما اینکه همه مداحی شان سیاسی باشد، آن هم مورد انتظار نیست. باید این دو وجه را به درستی شناخته و اصول را رعایت کرد.

هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست / باید مداحان و سخنرانان به فکر ارتقای هیئت‌ها باشند

هیئت‌های سکولار، مشکلات فراوانی تبعه سیاسی نبودن دارند

وی در ادامه به افزایش کمی و کیفی هیئت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به لطف خدا شاهد متکثر شدن هیئت بودیم؛ خدا را شکر روز به روز هم هیئات از نظر کیفی در حال افزایش هستند؛ الان این مکان به کانون معرفتی و اخلاقی برای جامعه و یک پایگاه معنوی برای مردم است. عموما هیئت‌ها مسیرشان درست است. ما هیئت سکولار داریم، اما کم. افرادی هستند که انحرافی هستند، به موضوعات اجتماعی و سیاسی توجه ندارند. این افراد با مشکلات عدیده‌ای هم روبرو هستند که به تبع آن سکولار بودن، به وجود آمده است.


بیشتر بخوانید: هیأت‌ها چگونه می‌توانند در مقابل نفوذ فرهنگی سد ایجاد کنند؟


باید مداحان و سخنرانان به فکر ارتقای هیئت‌ها باشند

مقدم فر در پایان به کمبود‌های موجود در هیئت‌ها اشاره کرد و گفت: هیئت‌ها یک مقدار باید برای ارتقای محتوا تلاش کنند. ما الان هیئت‌های محدودی داریم که سخنرانان درجه یک دارند. هیئت‌های ما باید همه روی مطالعه کار کنند. سعی کنند که جذابیت‌ها را در هیئت‌ها بیشتر کنند. ما الحمد الله یکی از افتخاراتمان این است که عموما مراسماتمان مملو از جوانان است. عموما چهره‌های جوان بدنه اصلی مخاطبان هیئت را تشکیل می‌دهند. حیف است که در هر هیئت ۱۰۰ یا هزار جوان حضور پیدا کنند، اما از آن وقت کمال استفاده نشود. کمال استفاده زمانی است که متصدیان و مسئولان امر چه ذاکرین، چه سخنرانان کار کنند و محتوایشان را غنا ببخشند.

هیئتی که سیاسی نباشد، اصلا هیئت نیست / باید مداحان و سخنرانان به فکر ارتقای هیئت‌ها باشند

انتهای پیام/

آیا هیئت باید سیاسی باشد یا سکولار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۱۵:۱۴ ۳۰ تير ۱۳۹۸
فکر خوبیه بشزطی که مداح با سواد باشه
United States of America
آدم
۱۳:۰۶ ۳۰ تير ۱۳۹۸
نهضت سیدالشهدا تمام جوانب سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و مبارزه تمام عیار با ارکان استبداد است پس حرکت یک حرکت سیاسی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۳۰ تير ۱۳۹۸
مداح اول باید معلومات تاریخی کامل دینی داشته باشد که متاسفانه اکثرا ندارند.در مورد سیاسی بودن هم باید آنقدر شجاع و جسور باشد که اگر بالاترین مسئول کوتاهی کرده شفاف اعلام کند که بازهم متاسفانه اینطور مداحی خیلی کم داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۳۰ تير ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۳۰ تير ۱۳۹۸
احسنت بايد در همين هيئت ها جوانان را تربيت کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۳۰ تير ۱۳۹۸
کاملا موافقم.
آخرین اخبار