به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، محمودرضا رمضانپور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش
کشاورزی و
منابع طبیعی مازندران ارزش ریالی نتایج تحقیقات بخش کشاورزی را دو هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان بیان کرد و گفت: اگر فقط ۱۰ درصد از کشاورزان، باغداران و دامداران از نتایج تحقیقاتی، کشاورزی و ترویجی استفاده کنند ۲۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش فعالیت تحقیقاتی کشاورزی خواهد بود.
وی با بیان اینکه هفت بخش تحقیقاتی در زمینه آب و خاک، اصلاح بذر، منابع طبیعی،
دامپروری و کشاورزی فعالیت دارد گفت: در بخش ترویجی و آموزشی، در قالب کارودانش، ضمن خدمت و آموزش بهره برداری در حال فعالیت هستیم.
رمضانپور با بیان اینکه در بخش تحقیقات خاک و آب، عمده نتایج فعالیتها سبب شده تا میزان مصرف کود را در استان بهینه کنیم افزود: یکی از نتایج درخشان این بود که در نقاط مختلف براساس عناصر غذایی موجود در خاک، پهنه بندی انجام گیرد و پایشهایی برای مصرف کود و سموم شیمیایی صورت گیرد.
رمضانپور گفت: میزان سم مصرفی در استان از ۱۵ هزار تن به شش هزار تن رسیده که نتیجه تحقیقات پژوهشی بوده است.
وی شب پره شمشاد را از دیگر چالشهای منابع طبیعی بیان کرد و افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این توانایی را داشتند که شب پره را یا کنترل کنند و برای جلوگیری از ضایعات و خطرات آن دستورالعملهایی را تهیه کنند.
رمضان پور با اشاره به مسائل دامپروری و
دامپزشکی در استان گفت: ما در پی آن هستیم که بهره وری را در بخش دام و طیور افزایش دهیم و حذف آنتی بیوتیک از مرغ تولیدی از جمله برنامهها است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران افزود: برای اولین بار در شب عید مرغ سالم و بدون آنتی بیوتیک در استان تولید و توزیع شد.
رمضانپور به برگزاری ۳۵ کلاس آموزشی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: میزان انهدام پرندگان ناشی از آنفلوانزای پرندگان در سال ۹۶ حدود ۲۹۰ هزار قطعه بود که با برپایی کلاسهای آموزشی به ۲۷ هزار قطعه کاهش یافت.
انتهای پیام/س
ارزش اقتصادی دو هزار و ۱۷۰ میلیارد تومانی فعالیتهای تحقیقاتی در مازندران