به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در تهران چیزی حدود ١٥ رستوران گیاهی وجود دارد که مشتریان خاص خود را دارند. حداکثر قیمت غذا در لاکچریترین رستورانهای گیاهی ٧٠هزار تومان برای هر پرس غذاست. این درحالی است که نرخ هر پرس غذا در رستورانهای غیرگیاهی تا حدود ٢٠٠هزار تومان برای غذاهای گوشتی میرسد و رستورانداران در رستورانهای غیرگیاهی از ریزش چیزی حدود ٣٠ تا ٤٠درصد مشتریانشان میگویند.
یعنی در این گرانیهای عجیب و غریب، رستورانهای گیاهی همچنان ارزانقیمت ماندهاند.
برخی رستورانهای گیاهی تهران میگویند هم قیمتهای مناسب و هم کنجکاوی مردم، باعث شده است که مشتریان همه چیزخوار بیشتری نسبت به گذشته به رستورانهای گیاهی سر بزنند و این قضیه اتفاق خوب بازار این نوع رستورانهای خاص است.
علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران میگوید که تعداد ١٥ رستوران گیاهی در تهران وجود دارد و این تعداد تقریبا نه ریزش داشته و نه درخواست تغییر کاربری دادهاند. او توضیح میدهد که تعداد این رستورانها از حدود یک دهه پیش تاکنون تقریبا ثابت بوده است و آنها با مشتریان تقریبا ثابت و خاص اداره میشوند.
قیمتها در منوی رستورانهای گیاهی مناسب است. حالا که نرخ غذاهای گوشتی در رستورانهای معمولی شهر به هر پرس ٢٠٠هزار تومان هم رسیده است، حداکثر قیمتها در رستورانهای گیاهی به پرسی ٦٠ تا ٧٠هزار تومان میرسد.
حداقل قیمت غذاها هم مربوط به سوپها و آشهاست که بین ١٥ تا ٢٥هزار تومان است.
در منوی یکی از معروفترین رستورانهای گیاهی تهران قیمتها ازسوپ ١٥هزار تومان شروع میشود و به ٥٩هزار تومان میرسد.
پرس ویژه این رستوران هم که در مجموع پیشغذا، غذای اصلی و دسر و نوشیدنی است تنها ٧٠هزار تومان قیمت دارد و شامل چلو خورشت روز، سوپ، سالاد، ماست، دسر، پاکورا برش پیتزا، نوشیدنی طبیعی روز، چای ودایی و شیرینی است.
گرانترین سالاد این رستوران ٣٥هزار تومان است و با عنوان سالاد مخصوص عرضه میشود. مخلفات آن کاهو فرانسوی، کاهوپیچ، پنیر مخصوص، زیتون، کیپر، چیپس خرما، گردو، گوجه گیلاسی، تخم هندوانه، سیاه دانه و سس مخصوص است.
از کباب تا شیر گیاهی
شیر گیاهی معمولا شیر سویاست، اما از آجیل هم شیر و پنیر تهیه میکنند.
در منوی رستورانهای گیاهی غذاهای جالبی به چشم میخورد. کباب گیاهی یکی از این گزینههاست. این کباب بیشتر با ترکیبات نخود، روغن زیتون، قارچ و گاهی سویا تهیه میشود و البته برخی خورشهای ایرانی که نیاز به گوشت دارند هم با قلقلیهای کوچکی که گوشت گیاهی نامیده میشوند، تهیه میشوند.
شیر و پنیر گیاهی هم ازجمله گزینههای جالب دیگر منوی رستورانهای گیاهی تهران است.
شیر گیاهی معمولا شیر سویاست و پنیر گیاهی معمولا از ترکیب مغز آجیل مانند بادام و… و بدون فرآیند تخمیر تهیه میشود که طعم جالب و منحصربهفردی دارد.
قیمت پنیر گیاهی البته کمی گرانتر از پنیر معمولی است و هر ٢٠٠ گرم آن چیزی حدود ٣٠ تا ٣٥هزار تومان قیمت دارد که رستورانداران میگویند به دلیل قیمت گران ترکیبات آجیل است که در آن استفاده میشود.
رستورانهای گیاهی گمناماند
رستوران در سال ۱۳۸۵ تأسیس شد. در تمام این سالها سعی داشته با طبخ غذاهای گیاهی اعم از سنتی ایرانی و طیف وسیعی از فرنگی، فرهنگ گیاهخواری را به طور جامعتری در بین مردم معرفی کند.
نکته دیگری که میتوان در مقایسه با رستورانهای معمولی به آن اشاره کرد، گمنامبودن رستورانهای گیاهی در بین رستورانهاست، اگر گیاهخوار نباشید و کسی از شما آدرس رستوران گیاهی را بخواهد، کار را برای شما کمی سخت میکند و ممکن است نتوانید به این سوال پاسخ درستی دهید. این بزرگترین مشکل رستورانهای گیاهی است. آنها میگویند برخی از مردم حتی نمیدانند که رستورانهای ویژه گیاهخواران در ایران وجود دارد.
یکی از فعالان صنف رستوران و فستفود میگوید: «در رستورانهای گیاهی به سختی میتوان بازاریابی کرد، زیرا کسانی که گیاهخوارند یکی از رستورانها و کافهها را برای خود پاتوق میکنند، بعضیها هم از گیاهخواری منصرف میشوند یا اگر بخواهند برای شام یا ناهار در کنار خانواده خود باشند، نمیتوانند رستوران گیاهی را انتخاب کنند، باید جایی را انتخاب کنند که علاوه بر غذاهای گیاهی خوب غذاهای گوشتی را در منوی خود جای داده و از کیفیت خوبی هم برخوردارند.»
او ادامه میدهد: «شاید به همین دلیل باشد که تعداد رستورانهای گیاهی تهران در طول چند سال ثابت ماندهاند.»
چند هفته اول گیاهخوار شدن
رژیم غذایی گیاهخواری چه تغییراتی در بدن ایجاد میکند؟
در هفتههای اول رژیم گیاهخواری، فرد با افزایش زیاد انرژی مواجه خواهد شد. دلیلش حذف مصرف غذاهای فراوری شده است. در عوض، مصرف میوه، سبزیجات و آجیل در این افراد باید بیشتر باشد و همه این مواد غذایی بسیار انرژیبخش هستند.
میوه، سبزیجات و آجیل همچنین دارای ویتامینها، مواد معدنی و فیبر فراوانی هستند. این مواد باعث میشوند تا فرد برای مدت طولانیتر احساس سیری داشته باشد و انرژی کمتری هم از دست بدهد.
وقتی مصرف غذاهای گوشتی از رژیم غذایی حذف میشود، فرد گیاهخوار با نظم و الگوی مصرف سالمتری غذا میل میکند. اما به خاطر وجود فیبر زیادی که در گیاهان و سبزیجات وجود دارد، نفخ و باد شکم نیز زیاد میشود و تحرک شخص نیز کمتر خواهد شد.
همچنین، کربوهیدرات موجود در گیاهان نیز زیاد است و در نتیجه در معده تخمیر میشوند و ممکن است باعث ایجاد سندرم روده تحریکپذیر شود. این سندرم نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات رودهای مشخص میشود.
البته این امر میتواند نتایج مثبتی هم بدنبال داشته باشد. به این صورت که تنوع باکتریهای موجود در روده تغییر خواهد کرد. البته چنین تغییری به این امر بستگی دارد که فرد گیاهخوار برنامه غذایی متعادل و منظمی دارد یا غذاهای فراوری شدهی گیاهی و کربوهیدرات مصرف میکند.
با اینکه این ادعا هنوز اثبات نشده، اما برخی دانشمندان معتقدند ایجاد تغییر اساسی در تنوع باکتریهای موجود در روده برای کل سیستم بدن مفید است.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/