به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اظهار داشت: همزمان با اجرای این طرح ۴۴۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۱۴ پایگاه بیمارستانی و ۱۲ داروخانه علاوه بر ایستگاههای سیار که در مراکز پرتردد شهرها قابل دسترسی است افراد را از لحاظ ابتلاء به پرفشاری خون سنجش و رقم فشار خون آنان را در سامانه کشوری ثبت میکنند.
وی ادامه داد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا با هدف شناسایی افراد و پیشگیری از عوارض فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی همزمان با سراسر کشور در سیستان و بلوچستان آغاز شده و در ۲ بخش اطلاع رسانی و آموزش از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد و تشخیص و درمان از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر به اجرا در آمده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: هزار و ۴۷۰ نفر از کارکنان و داوطلبان سلامت این دانشگاه پس از پشت سر گذاشتن آموزشهای لازم آمادهاند در قالب ۵۳۷ تیم برای سنجش فشار خون گروههای هدف اقدام کنند.
وی افزود: کاهش میزان مصرف نمک به کمتر از پنج گرم، به حداقل رساندن مصرف چربیها در رژیم غذایی روزانه، حذف مصرف الکل، دخانیات، کنترل وزن و استرس و انجام سه روز فعالیت بدنی و ورزش در هفته از جمله اقداماتی است که افراد میتوانند برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری فشارخون انجام دهند.
طباطبایی بیان کرد: در مراحل اولیه بیماری علامت ندارد، اما در مراحل بعدی علائمی مانند سردرد، عرق کردن، درد در قفسه سینه و احساس درد در دست چپ از نشانههای فشارخون بالاست.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی ۲ کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، بمپور، سرباز، نیکشهر، مهرستان، چابهار، کنارک، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد
انتهای پیام/ع