به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی و از ناهنجاریهای پوستی است، این بیماری ناشی از عملکرد لنفوسیتهای تی است که دچار اختلال شدهاند.
پسوریازیس با علائمی همچون خارش، خشکی پوست، مفاصل سخت و متورم بروز میکند که این علائم به صورت خفیف تا حاد خود را نشان میدهند.
دلیل اصلی بروز این بیماری ناشناخته است، اگر چه به طور عمده این بیماری در بزرگسالان و افرادی که سابقه بیماریهای پوستی دارند بروز میکند، اما برخی عوامل بر شدت و ضعف بروز این عارضه تاثیر دارند که در ادامه آن را مرور میکنیم.
در حالی که هنوز رژیم غذایی در بروز پسوریازیس ثابت نشده است اما پیشنهاد میشود افراد مبتلا به این بیماری از مصرف شیر، مرکبات، گلوتن و غذاهای چرب اجتناب کنند.
آب و هوای سرد و خشک بیشترین آسیب را بر علائم پسوریازیس دارد، البته هوای گرم هم منجر به تشدید علائم پسوریازیس میشود. افراد مبتلا به این عارضه باید توجه داشته باشند که در معرض آب و هوای خیلی سرد و گرم قرار نگیرند بلکه در آب و هوایی مرطوب باشند.
افراد مبتلا به پسوریازیس باید از مواجهه با اشعه شدید خورشید خودداری کنند چرا که موجب تشدید علائم بیماری میشود؛ هرچند مقدار متوسط نور خورشید میتواند برخی از نشانههای این بیماری را از بین ببرد اما مواجهه شدید برای مبتلایان به این عارضه مضر است.
استرس ارتباط مستقیمی با تشدید علائم پسوریازیس دارد، افراد مبتلا به این بیماری میتوانند از طریق یوگا و مدیتیشن ضمن کنترل هیجانات منفی از بروز بیشتر علائم این بیماری جلوگیری کنند.
داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش میدهد، همچنین علائم آن را در مبتلایان تشدید خواهد کرد؛ براساس یافتههای مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ میلادی رژیم کم کالری سبب بهبود بیماری پسوریازیس شد.
انتهای پیام/