به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،در این مراسم شهردار تبریز، معاون شهرسازی و معماری، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی، رئیس شورای شهر، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز، و مدیرانی از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، وزارت کشور، استانداری و تعدادی از فعالین عرصه کودک حضور داشتند.
ایرج شهین باهر شهردار تبریز در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه شهر دوستدار کودک ریشه در خاک این دیار دارد گفت: مسائلی که امروزه در حوزه توجه به حقوق کودکان مدنظر کشورهای اروپایی است در یک قرن اخیر در این شهر ریشه داشته است.
وی ادامه داد: در حوزه اولین ها، اولینی دیگر در بحث شهر دوستدار کودک وجود دارد که نخستین کودکستان و مدرسه ناشنوایان در این شهر اتفاق افتاده و شروع بزرگی برای کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کودک، نویسندگان زیادی به تالیف کتب مختلف پرداخته اند افزود: مدیریت شهری نیز سعی کرده فضاهایی که میتواند برای کودکان نشاط بخش باشد را احداث کرده و با افزایش امکانات به سوی محل زندگی کودکان سوق داده شود.
شهردارتبریز اضافه کرد: باید کودکان کم برخوردار نیز به امکانات تفریحی و ورزشی دسترسی داشته باشند به طوری که سال گذشته حدود ۱۵ پارک محلهای را در مناطق مختلف شهر افتتاح کردیم و برای سال جاری نیز ۲۰ پارک دیگر در داخل محلات به ویژه مناطق کمبرخوردار پیش بینی شده است.
شهین باهر تاکید کرد: شرایط باید طوری باشد که کودک، بدون حضور والدین به تفریح و سرگرمی بپردازد و در کنار اینها اعتقاد داریم آینده و توسعه شهرها به کودکان آن وابسته است و باید تمام سرمایه گذاریها حول محور آموزش شهروندی از دوران کودکی آغاز شود که امروزه در اکثر کشورهای توسعه یافته به وقوع میپیوندد.
وی اظهار کرد: در تبریز به عنوان پایلوت و به شکل رسمی در مدارس این شهر طرح آموزش شهروندی از دوران کودکی را آغاز کرده و سال گذشته در ۸۱ مدرسه و با ۲۱ عنوان کتاب مباحث مربوطه تدریس گردید که همکاریهای مدیریت شهری با سمنها و NGOها سعی دارد در راستای اهداف کودک محور باشد.
انتهای پیام/