به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان ،راسحاق تندرومدیر عامل اتحادیه صیادان هرمزگان گفت: پیش بینی میشود تا پایان فصل صید ۸۵ تن ماهی گاریز در استان صید شود.
وی افزود: این میزان صید ماهی گاریز در استان ۲۰ درصد کمتر از پارسال است.
صید ماهی گاریز که در هرمزگان آغاز شده تا اوایل آبان ادامه دارد.
مدیر عامل اتحادیه صیادان هرمزگان گفت:خشکسالی، ریختن فاضلابهای شهری و فاضلاب کارخانهها و کشتیها به دریا، را از عوامل کاهش صید اعلام کرد.
گاریز، در اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر و از خانواده ساردین ماهیان است.
وی گفت: صید ماهی گاریز به صورت سنتی و با استفاده از تور است و در زمان صید ۱۰۰ نفر به صید این ماهی مشغولند.
مدیر عامل اتحادیه صیادان هرمزگان افزود: ماهیان گاریز سطح زی و بیشتر در عمق کم در نوار ساحلی بندر شهید رجایی، ساحل نخل ناخدا، بستانو، بندرکلاهی، بندرتیاب، تولای قشم، کوهستک سیریک و شهرستان جاسک صید میشود.
ماهی گاریز کباب شده غذای محبوب بندرعباسیها در فصل تابستان است و در محلههای قدیمی بوی این ماهی هر روز به مشام میرسد.
این ماهی در بازار ماهی فروشان به ازای هرکیلوگرم ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است.
ساخت و ساز درحریم ساحل و صید بی رویه، استفاده از تورهای محاصرهای و قاچاق سوخت از عوامل انقراض این ماهی ارزشمند درآینده است.
سالانه ۱۸۷ هزار تن آبزی در هرمزگان صید میشود.
۳۰ هزار ماهی گیر در هزار و ۴۵۰ کیلومتر آبهای ساحلی در صید انواع آبزیان فعالند.
هرمزگان رتبه نخست صید آبزیان را درکشور دارد.
انتهای پیام/ر