به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحیه اولین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی، صبح امروز در باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با حضور امیر خوراکیان معاون مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.
در این مراسم سرهنگ حیدری دبیر جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی با اشاره به اینکه دفاع مقدس بزرگترین رویداد پس از انقلاب اسلامی بود، گفت: انتقال مفاهیم آن حماسه جاویدان بهترین نسخه برای غلبه بر مشکلاتی است که امروز با آن مواجه هستیم. برای اینکه مطالب مرتبط با دفاع مقدس را در فضای مجازی جمع آوری کنیم برگزاری اولین دوره جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در دستور کار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قرار گرفت.
وی افزود: فراخوان اولین دوره جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در شهریور ماه اعلام شد و تا آبان ماه مهلت دریافت اثر بود که این مهلت تا آذر ماه تمدید شد.
سرهنگ حیدری گفت:در این دوره جشنواره ۹۰۴ اثر به دبیرخانه رسید و آثار رسیده به جشنواره بر اساس ملاکهای اعلام شده بررسی و در اختیار داوران قرار گرفت. ۴۰ اثر در نمایشگاه و۴۰ اثر رویشهای انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته شد و بیش از ۹۸ درصد شرکت کنندگان در جشنواره از خیل جوانان هستند.
در این مراسم جعفری مدیرعامل باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به اینکه واقعیت این است که فضای مجازی فرصت مغتنمی برای نشر ارزشهای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است، گفت: دشمن سعی می کرد با فناوری های پیچیده ما را غافلگیر کند و در حوزه نرم افزاری بر ایران غلبه کند اما امروز با راهنمایی های مقام معظم رهبری این فضا در اختیار جوانان ما قرار گرفت و محمل قدرتمندی برای انتقال پیام های انقلاب اسلامی، بیداری مردم و نشر ارزش های دفاع مقدس شده است که این را مدیون شهدا و مرهون جوانانمان هستیم.
وی با بیان اینکه امروز جزء ۱۰ کشور ممتاز و پیشگام در حوزه فضای مجازی هستیم،بیان کرد: امروز بازی انهدام ۳ رونمایی می شود این بازی، برترین نبردی است که در حوزه بازی های رایانه ای تولید شده است. نبردهای فتح المبین، خیبر، جنگ ۳۳ روزه لبنان علیه اسرائیل مراحل مختلف این بازی را تشکیل میدهند و امیدوارم بازی بتواند بخشی از نیازهای کشور را در حوزه بازی رایانهای برآورده کند.
در این مراسم امیر خوراکیان، معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه برای تصرف فضای مجازی به نیروهای مردمی و بسیجی نیاز داریم، بیان کرد: همانطور که شور و حرارت و انگیزه ها باعث شد دشمن عقب نشینی کند اما برای عقب زدن دشمن در فضای مجازی نیازمند حضور نیروهای مردمی هستیم البته اینطور برنامه ها و جشنواره ها موجب شد نیروهای مردمی انگیزه بگیرند؛ ساماندهی شوند و مدل کار را در این حوزه را یاد بگیرند و در این عرصه موفق شوند.
وی افزود: برای حفظ استقلال کشور هزینه زیادی کرده ایم تا این استقلال به صورت نرم افزار از بین نرود. همه شئون زندگی ما به فضای مجازی کشیده شده است و در سال های آینده این حجم از فعالیت ها حتماً بسیار بیشتر خواهد شد البته تولید محتوا هم برای حفظ سهم معارف انقلاب و اسلام متناسب با ارزش های فرهنگی و اخلاقی ایرانی، پاسخگویی به شبهات و رساندن پیام ما به دنیا از ماموریت مهم امروز ماست.
معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه امروز در شرایطی هستیم که روز به روز به اوقات فراغت افزوده میشود، اظهار داشت: حتما در این شرایط مسئله سرگرمی ها یکی از موضوعات مهمی است که باید روی آن سرمایه گذاری کنیم.
تقی پور، عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه امروز میدان نبرد از جنگ سخت به جنگ نرم و فرهنگی کشیده شده است، گفت: توفیقات جوانان در عرصه فضای مجازی کمتر از خون شهدا در دوران دفاع مقدس نیست. به هر دلیلی شاهد هستیم به آن وحدت و یکپارچگی که در حوزه دفاع مقدس با نفس قدسی امام راحل وجود داشت در زمینه جنگ نرم نرسیده ایم.
وی افزود: وقتی رهبری فضای مجازی را با انقلاب اسلامی مقایسه می کند به معنای این است که دشمن به این فضا کوچ کرده و ما هم باید با همان شور و انگیزه دوران دفاع مقدس، خاکریزهایمان را در این فضا قرار دهیم. کتابی در وزارت دفاع با عنوان جنگ رسانه ای اجتماعی اخیرا منتشر شده است که در این کتاب درباره تک تک محورهای جنگ نرمی که دشمن طراحی کرده است و در جنگ نرم ما امروز پیاده می شود نوشته شده است. امروز تا اسم از گروه های اجتماعی می آوریم یاد تلگرام، اینستاگرام می افتیم در حالی که فرهنگ ما بر شبکه های اجتماعی است و یکی از ملزومات ما در این فضا حضور فعالان مردمی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه فضای مجازی برای انقلاب اسلامی فرصت های زیادی را فراهم کرد، اظهار داشت: امروز 10 شرکت برتر دنیا در فضای مجازی فعالیت می کنند؛ این یعنی از فرصت ها درست استفاده کنیم. این فناوری ساکت و خنثی نخواهد بود. همین فرصت شبکه های اجتماعی در فضای مجازی فرصت بزرگی بود که از آن استفاده نکردیم و از پیامرسان های داخلی حمایت نکردیم. چاره کار این است که برای تقسیم کار ملی باید در فضای مجازی استقلال داشته باشیم این به معنای قطع ارتباط با دیگران نیست همانطور که در دنیا برای استقلال کشورمان با کشورهای دیگر قطع رابطه نکردیم. خاک سمی اینستاگرام، توئیتر و تلگرام جایگاه رشد اندیشه های پاک انقلاب اسلامی نیست بلکه باید بستر آن فراهم شود و بقیه بر عهده شما جوانان بسیجی است این فضا در عین حال ویژگی های خاص خود را دارد که با همه فشارها و تهاجم هایی که به ما می شد بالاترین قدرت ما، قدرت نرم است.
در این مراسم پس از رونمایی از بازی انهدام ۳ از برگزیدگان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی تقدیر شد.
انتهای پیام/