وحدت گفت: امسال حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال حمایت بلاعوض برای توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیانبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری درباره حمایت‌های این صندوق از شرکت‌های دانش بنیان و فناور اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی چهار دسته خدمات شامل تسهیلات، توانمندسازی، سرمایه‌گذاری و ضمانت‌نامه به این شرکت‌ها ارائه می‌کند که هر کدام شامل زیرمجموعه‌هایی هستند.

وی با اشاره به جوان بودن بخش سرمایه‌گذاری در صندوق نوآوری و شکوفایی جوان افزود: سرمایه‌گذاری در زیست‌بوم فناوری و نوآوری بسیار مهم بوده و برای این بخش برنامه صندوق ورود غیر مستقیم به سرمایه‌گذاری است، چرا که بازیگران فعالی که بتوانند سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر انجام دهند، بسیار کم هستند، در این راستا صندوق‌های جسورانه بورسی راه اندازی شده اند.

وحدت در رابطه با سازوکار اجرایی صندوق‌های جسورانه بورسی گفت: در حال حاضر تعدادی از این صندوق‌ها شکل گرفته است و مشغول فعالیت هستند؛ این صندوق‌ها یکی از بازیگران این اکوسیستم هستند که با رویکرد سودآوری بالا در بورس شکل گرفته‌اند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: سعی کرده‌ایم در بخش‌های مختلف حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی را گسترش دهیم؛ به عنوان مثال شتاب دهنده‌ها نهادی هستند که در زیست بوم فناوری و نوآوری بسیار مهم هستند چرا که ایده‌ها، هسته فناورانه‌اند؛ لذا برای شتاب دهنده‌ها نیز بسته‌های حمایتی بسیاری در نظر گرفته‌ایم؛ از کمک به تامین هزینه رهن فضای استقرار گرفته تا تسهیلات ارزان قیمت برای خرید تجهیزات. نکته قابل توجه اینکه این تسهیلات سقفی نداشته و به نیاز شتاب دهنده‌ها بستگی دارد.

 بودجه توانمندسازی صندوق نوآوری ۲۵ برابر شده است

وی ادامه داد: در واقع مجموع خدمات صندوق برای این است که فعالیت در حوزه شتاب دهنده‌ها را سودآورتر کنیم تا بخش خصوصی تمایل بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این بخش پیدا کند. از همین رو در سال جاری صندوق نوآوری و شکوفایی ۲۵ برابر پنج سال گذشته برای حوزه توانمندسازی بودجه در نظر گرفته است، به این معنی که ما برای سال ۹۸ حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به صورت حمایت بلاعوض برای توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

وحدت با اشاره به اینکه بسته‌های حمایتی بخش توانمندسازی بسیار است، عنوان کرد: در بحث توانمندسازی ما برای تقویت صادرات، تقویت بنیه شرکت‌ها و غیره بسته‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ایم. لازم به ذکر است که تمام حمایت‌های حوزه توانمندسازی بلاعوض بوده و برای رفع نیاز شرکت‌ها و توانمند کردن آن‌ها به وجود آمده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان تاکید کرد: سعی کرده‌ایم که حضور فعال‌تری در این زیست بوم داشته باشیم. از همین رو در برخی حوزه‌ها که نیاز کشور بود، به دنبال شرکت‌ها رفتیم، علاوه بر این در حوزه‌هایی که به فناوری‌های آینده مربوط می‌شود نیز ورود پیدا کرده‌ایم، چرا که اگر امروز به فکر این حوزه‌ها نباشیم در آینده از دنیا عقب می‌مانیم، لذا امید داریم که فعالان این زیست بوم نیز نقش خود را به درستی بازی کرده و برای رشد و پیشرفت خود و استفاده از تسهیلات صندوق به ما مراجعه کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.