به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به پدیده ریزگردها در استان اصفهان اظهار داشت: براساس بررسیها دو مقطع گرد و غبار در یک ماه اخیر در استان گزارش شده است.
وی افزود: یکی از آنها ناشی از ورود یک منطقه پر فشار از شمال کشور و فعال شدن آن در جنوبیترین نقطه استان سمنان در جهتهای شمال و شمال غرب و دیگری در اثر فعال شدن سامانه کم فشار از جهت شرق و شمال شرق اراضی خارج از محدوده مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه قبلاً ۱۶ کانون گرد و غبار در استان شناسایی شده است گفت: ابتدا سیلابهای بهاره، رسوبات ناشی از فرسایشهای آبی را تقویت و سپس وزش باد احتمال وجود منشاء رسوبات را بیشتر کرد.
وی تصریح کرد: در این راستا اقداماتی از جمله اعزام تیمهای ارزیابی به مناطق و اعلام نیاز برای بررسیهای ویژه به منظور همکاری استانهای سمنان، قم و یزد به خاطر مرزهای مشترک با اصفهان برای اولویت بندی پروژههای بیابانزدایی انجام شد.
شیشهفروش تصریح کرد: با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی در راستای طرح جامع مطالعاتی عملیاتی حوزه کویر مرکزی به سازمان مراتع، جنگلداری و آبخیزداری کشور پیشنهاد داده شد تا با همکاری استانها و با مشارکت در طرحهای مداخلاتی در حوزه کویر مرکزی اقداماتی را انجام دهد.
وی با اشاره به نیاز به تصاویر دقیق ماهوارهای و مطالعه میدانی اظهار داشت: از تهران خواستیم به خاطر توانمندی در تفسیر تصاویر ماهوارهای در مناطق بیابانی منشأهای جدید گرد و غبار ناشی از فرسایش آبی را رصد و اعلام کنند.
شیشه فروش افزود: در برنامه ششم توسعه، طرحهای مقابله با بیابانزایی لحاظ شده و از سازمان جنگلهای کشور درخواست کردیم از محل اعتبارات مورد نظر به منابع طبیعی اصفهان برای برنامههای مبارزه با بیابانزایی اعتباراتی را تخصیص بدهند.
وی خاطرنشان کرد: تیمهای عملیاتی از مدیریت بحران، منابع طبیعی، محیط زیست و هواشناسی به مناطق مستعد بیابانی برای یافتن کانون جدید گرد و غبار اعزام شدند و پس از اقدامات لازم، کانونهای جدید به تهران اعلام شد.
شیشهفروش با بیان اینکه هر کدام از سازمانها مکلف به انجام کار شدند، گفت: سازمان محیط زیست در طرح منشأیابی اعلام کرد که هواشناسی برای استانهای مرزی سیستم پایش ایجاد کند تا اطلاعات را از این طریق داشته باشیم و همچنین مسیر، سرعت باد و حرکت شنها اعلام شود.
وی تصریح کرد: هواشناسی وظیفه پیشبینی را بر عهده دارد، منابع طبیعی ادامه روند قبلی، محیط زیست هم مسئولیت سنجش آلایندهها و مرکز بهداشت نیز عهدهدار اطلاعرسانی لازم در این بخش مهم به مردم شدند.
انتهای پیام/م