رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: الگوی کشت متاثر از الگوی مصرف و بازارفروش محصولات کشاورزی است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران با بیان علل افزایش تمایل به کشت محصولات سبزی و صیفی در استان، گفت:شرایط اقلیمی، هزینه‌های تولید و اقتصادی بودن محصولات کشاورزی و مصرف بهینه منابع آب و خاک از عوامل تاثیرگذار در اصلاح، تعریف و تدوین الگوی کشت است.

وی با اشاره به اینکه مالکیت خصوصی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، گفت: الگو‌های ابلاغی عمدتا از سوی وزارت و سازمان جهادکشاورزی استان توصیه‌ای و ترویجی بوده، به لحاظ قانونی اجباری در این زمینه نیست و صرفاً در صورت اقتصادی بودن محصول کشاورزی مورد قبول و پذیرش کشاورزان قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این موضوع که تحلیل بازارفروش و تولید محصولات کشاورزی دو مقوله جدا از هم می‌باشند، اظهار کرد: در اقتصاد دانش بنیان از بازارفروش به تولید می‌رسیم در حالی که در اقتصاد سنتی این رابطه برعکس بوده و در صورت کشش و تقاضای بازار، محصولات تولیدی بازارفروش پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی بهترین روش برای تنظیم بازار و متعادل سازی عرضه و تقاضا می‌باشد، گفت: در صورتی که بخواهیم قیمت تمام شده محصولات زراعی را تنظیم و متعادل نمائیم باید از یک نظام بهره برداری مشخصی تبعیت کنیم.

فتحی با بیان اینکه خرد بودن اراضی زراعی هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: یکپارچه سازی قطعات کشاورزی علاوه بر اینکه از افزایش قیمت تمام شده محصولات جلوگیری می‌کند، در کنترل انواع آفات و بیماری‌ها در مزارع کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون موثر و مفید می‌باشد.

وی افزود: کاهش قیمت تمام شده محصولات زراعی، قدرت رقابت محصولات داخلی در بازار‌های جهانی را افزایش داده و در غیر این صورت محصولات ما پتانسیل رقابت پذیری را نخواهند داشت.

فتحی عدم پیش بینی شرایط عرضه و تقاضا را عامل اصلی در پیدایش نوسانات شدید قیمتی برخی محصولات کشاورزی همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و هویج دانسته و گفت: پیش بینی صحیح و علمی شرایط عرضه و تقاضا، از افزایش یا کاهش مصنوعی کشت محصولات جلوگیری کرده و پایدارسازی امنیت غذایی را تضمین می‌کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای و کشت در فضا‌های بسته و کنترل شده را عاملی موثر در توجیه کشت محصولات اقتصادی و باکیفیت دانسته و بیان کرد: سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای در دو سال اخیر از ۵۶ هکتار در سال ۹۶ به ۱۶۵ هکتار در سال ۹۸ ارتقاء یافته و در سال‌های آتی نیز ۲۰۰ هکتار به این مجتمع‌ها اضافه می‌شود.

وی در پایان افزود: بکارگیری فارغ التحصیلان کشاورزی در این بخش و استفاده از علوم و فنون روز موجب ارتقاء بهره وری و افزایش عملکرد در واحد سطح شده و پیش بینی می‌شود در سال جاری با بارش باران شاهد افزایش پنج درصدی تولید محصولات زراعی و باغی در سطح استان باشیم.

 

انتهای پیام/ش

کشاورزی قراردادی بهترین روش برای تنظیم بازار و متعادل سازی عرضه و تقاضا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.