به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، علیرضا حسین زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با وجود استعداد و ظرفیت بسیار بالای بخش کشاورزی این شهرستان، فعالیت کمتر از ۱۰ واحد تولیدی
بسته بندی به هیچ عنوان جوابگوی نیاز نیست.
وی ادامه داد: خام فروشی و ضعف در صنایع بسته بندی، مهمترین معضل و مانع توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی این شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با وجود ظرفیتهای بسیار گناباد در زمینههای کشاورزی از مجموع ۱۷۸ هزار تن تولید سالانه این بخش بالغ بر ۹۰ هزار تن در این شهرستان فرآوری و مصرف میشود و بقیه به دلیل نبود توان بسته بندی و سرمایه گذاری ناکافی به صورت خام به دیگر نقاط کشور و حتی خارج کشور صادر میشود.
حسین زاده افزود: عمده توانایی گناباد مربوط به کاشت زعفران و پسته، کشت گلخانه ای، دامداری و نیز قابلیت بالا برای عمل آوری گیاهان دارویی است و این شهرستان با بیش از ۱۰۰ گونه گیاه دارویی استعداد مناسبی برای توسعه صنایع تبدیلی در این بخش دارد.
وی توسعه صنایع تبدیلی این حوزه را نیازمند همراهی و تعامل سایر بخشها از جمله بهداشت و درمان برای گسترش طب سنتی و بهبود نگرش مردم در استفاده از گیاهان دارویی دانست و ادامه داد: هر اندازه طب سنتی گسترش یابد مردم بیشتر به سمت گیاهان دارویی گرایش پیدا میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی مهمترین حلقه ارتباط بین صنعت و کشاورزی هستند که با حمایتهای مسئولان میتوان از این ظرفیت برای توسعه گناباد بهره گرفت و مدیریت جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات مناسب از متقاضیان سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی و بسته بندی حمایت میکند.
حسین زاده افزود: یکی از استعدادهای خوب گناباد در تولید گیاهان دارویی، کشت سماق است و گناباد از این نظر صاحب رتبه نخست خراسان رضوی است.
وی تصریح کرد: سماق از گونههای بومی ارتفاعات جنوبی گناباد است و با توجه به خاصیت ارگانیک و طبیعی آن و مقاومت با کم آبی و سرما و گرمای زیاد، میتواند به عنوان یکی از محصولات استراتژیک منطقه به شمار رود، ولی از مشکلات مهم پیش روی این مساله خام فروشی و فروش بدون فرآوری است.
انتهای پیام//ف.س
گرایش بیشتر مردم به سمت گیاهان دارویی در گرو گسترش طب سنتی