همزمان با بیست و دومین سالروز بازگشت هنگ کنگ به پیکره چین، آشوب طلبان هنگ کنگی با در دست داشتن پرچمهای انگلیس دست به تخریب اموال عمومی زده و اقدام به ورود به ساختمان پارلمان این جزیره کردند. معترضان در هنگ کنگ، پس از ساعتها محاصره ساختمان شورای قانونگذاری، با شکستن درهای شیشهای این ساختمان دولتی، وارد آن شدند و پس از ورود به ساختمان با اسپری رنگ شعارهایی روی دیوارها نوشتند و پرچمهای دوران حکمرانی بریتانیا بر هنگکنگ را به دیوارها آویزان کردند.
موج اعتراضات در هنگ کنگ در هفتههای گذشته و در اعتراض به لایحه استرداد که براساس آن مظنونان برای محاکمه باید به چین فرستاده شوند به اوج خود رسیده و میلیونها نفر در خیابانها علیه این قانون تظاهرات کردند.
حکومت هنگ کنگ پس از اعتراضات فراوان قبول کرد که اجرای این قانون را متوقف کند، اما با این وجود اعتراضات همچنان ادامه یافت.
از سال ۱۹۹۷ و هنگامی که بریتانیا پس از بیش از ۱۵۰ سال حمکرانی هنگ کنگ را به چین واگذار کرد، هنگ کنگ براساس سیاست "یک کشور، دو سیستم" اداره میشود؛ سیستمی که براساس آن چین موافقت کرد تا این منطقه به صورت نیمه خودمختار اداره گردد.
بر همین اساس هنگ کنگ دارای آزادیهای بیشتری به نسبت خاک اصلی چین است و بعنوان مثال دارای سیستم قضایی مستقل برای خودشان هستند.
لایحه استرداد نگرانیهایی را در خصوص وضعیت هنگ کنگ ایجاد کرد، زیرا مظنونان برای محاکمه باید به چین فرستاده شوند و این ترس وجود دارد که چین با این لایحه، مخالفان سیاسی خود را هدف قرار دهد.
همچنین این نگرانی در هنگ کنگ وجود دارد که با اجرای قانون استرداد، چین اقدام به اعمال کنترل بیشتر بر هنگ کنگ نماید.