به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، علی اکبر مرادی در دومین پنل تخصصی کنگره بینالمللی مشاهیر کرد با محور هنر و موسیقی که با حضور علی اکبر مرادی، قطبالدین صادقی، و کلیمالله توحید در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد در پنل تخصصی شناساندن هنر کردی که در راستای کنگره مشاهیر کرد برگزار شد اظهار داشت: بعد از زبان و مشتقات آن شامل شعر، رمان، فیلم نویسی و... موسیقی بزرگترین شاخص فرهنگی یک قوم است.
وی افزود: هر قومی که موسیقی شاخصی نداشته باشد قوم ثروتمند نیست و حرفی برای گفتن ندارد.
مرادی به ساز تنبور اشاره کرد و گفت: تنبور یکی از قدیمیترین سازهای مشرق زمین است و طبق یافتههای باستان شناسی نشان میدهد این ساز قدمتی ۵ الی ۷ هزار ساله دارد.
وی تصریح کرد: عدهای معتقد هستند که تنبور قبل از خلقت انسان وجود داشته است، چرا که حضرت جبرئیل با ساز تنبور در روح انسان دمیده است.
این استاد و نوازنده تنبور گفت: برخلاف برخی از سازها، تنبور و نوازنده تنبور در سراسر ایران از احترام خاصی برخوردار هستند.
وی یادآور شد: ساز تنبور علاوه بر اینکه در ایران و در استانهای بلوچستان، خراسان، لرستان، کردستان و گیلان و مازندران بصورت ویژه وجود دارد در کشورهای مختلف دنیا مثل عراق، ترکیه، سوریه، آلبانی، چین و... البته با عناوین مختلف نواخته میشود.
این نوازنده تنبور عنوان کرد: مقامات تنبور سه بخش اصلی دارد از جمله مقامات کهن که قدمتی بیشتر از موسیقی سنتی ایران دارد، مقامات باستانی که شامل آوازهای بیریتم و کد است و در نهایت مقامات مجازی که به موسیقی زندگی زمینی مردم مرتبط است.
انتهای پیام /ز