به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر مترمربع خانه در تهران ١٠٧درصد گران شد. آنگونه که آمارها نشان میدهد میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی از ۶میلیون و ۱۹هزار تومان در بهار پارسال به ۱۲میلیون و ۵۱۶هزار تومان رسیده است. قیمت خانه در پایتخت به قدری گران شده که تهرانیها نه تنها قید خانهدار شدن را زدهاند، بلکه بسیاری از مردم قدرت مالی اجاره خانه را هم ندارند.
گرانی خانه، اما در شرایطی این روزها صدای بسیاری از مردم را درآورده است که رئیس اتحادیه املاک و مستغلات گرانیهای اخیر را غیرمنطقی میداند.
مصطفی قلی خسروی با اشاره به اینکه نرخهای موجود در بازار توهمی است، میگوید: «کاهش ٤٥درصدی معاملات این پیام واضح را به طرف عرضه میدهد که باید قیمتهای پیشنهادی را پایین بیاورد و معتقدم در ماههای آینده این اتفاق میافتد.»
بیشتر بخوانید:ارزانترین منطقه برای خرید آپارتمان در پایتخت + جدول
ساخت ٤٠٠هزار واحد مسکونی تا سال ١٤٠٠ و همچنین پرداخت وام به مستاجران از دیگر دلایلی است که به گفته این فعال صنفی به تعدیل قیمتها در بازار منجر میشود. وزارت راه و شهرسازی میگوید که بهار امسال ۲۱هزار و ۹۳۷ واحد مسکونی خرید و فروش شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (بهار ۹۷) که ۳۹هزار و ۹۸۶ واحد مورد معامله قرار گرفت، ۴۵.۱درصد کاهش داشته است.
بیشتر بخوانید: مبلغ وام مسکن افزایش خواهد یافت؟
قیمتهای توهمی در بازار مسکن
بازار مسکن این روزها دومین شوک خود را در دهه ٩٠ تجربه میکند. نگاهی به وضع بازار نشان میدهد که نخستین تحرکات در بازار مسکن از اواخر سال ١٣٩٦ آغاز شد، اما در سال ١٣٩٧ جهش قیمت ملموس شد. تعداد معاملات مسکن در فصل بهار ٩٧ افزایش یافت تا بتوان نام رونق را برای آن انتخاب کرد، پس از آن، اما تعداد معاملات روند نزولی گرفت، چراکه با جهش قیمتها، قدرت خرید کاهش یافت و دایره خریداران مســکن محدود شد.
با وجود این، روند صعودی قیمتها متوقف نشد تا اینکه جدیدترین گزارشها از رشد ١٠٧درصدی قیمت خانه در بهار امسال حکایت میکند. رئیس اتحادیه املاک معتقد است شرایط فعلی بازار مسکن بسیار مشابه سال ۱۳۹۱ است و ادامه داد: «در آن فضا عدهای نیز روی توهمات قیمتی مانور دادند، ولی نهایتا با توجه به افت معاملات، به ثبات قیمت رسیدیم.
درحال حاضر نیز اینگونه است و معتقدم نرخهایی که بالا میرود، توهمی بیش نیست؛ زیرا توان خرید مردم نمیرسد و معاملات حدود ۶۰درصد نسبت به خرداد پارسال افت کرده است. شاید مالکان از قیمت اسمی خانه خود خوشحال باشند، ولی اصل قضیه رقمی است که در معامله صورت میگیرد، نه آنچه از سوی مالک اعلام میشود.»
خسروی تاکید کرد: «معنای واقعی کاهش ٤٥درصدی معاملات این است که قدرت خرید مردم کاهش یافته و طبیعتا طرف عرضه باید قیمتها را پایین بیاورد. به اعتقاد من در ماههای آینده این اتفاق میافتد و مالکان مجبور میشوند قیمتهای پیشنهادی را کاهش دهند.
آمار کل به تورم منطقهای ملک دامن میزند
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از اعلام افزایش مداوم قیمت مسکن گفت: «زمانی که مراکز آماری، درصد کلی از افزایش قیمت مسکن اعلام میکنند، عدهای از این فضا سوءاستفاده میکنند و دیگر مشکل بتوان انتظار داشت قیمتها پایین بیاید. شاخص قیمت شهر تهران در خردادماه توسط بانک مرکزی ۱۳میلیون و ۳۰۰هزار تومان در هر مترمربع اعلام شده، درحالیکه در بسیاری از مناطق جنوب تهران، میانگین روی اعداد پنج تا هفتمیلیون تومان است.
اما اعلام میانگین کل بر مبنای قیمت مناطق شمال، شرق و غرب تهران که اتفاقاً تعداد معاملات آن زیاد است و میتواند به تورم مناطق جنوبی هم دامن بزند. من نمیگویم به مردم دروغ بگوییم، اما اولا باید امیدوارانه صحبت کنیم و دوما آمار برمبنای مناطق اعلام شود.»
او افزود: «وزارت راه و شهرسازی برنامههای مناسبی ازجمله احداث ۴۰۰هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ و همچنین پیشنهاد پرداخت وام به مستاجرها را در دستور کار قرار داده که در صورت اجرا میتواند منجر به ایجاد تعادل در بازار مسکن شود. این موضوعات باید به اطلاع مردم برسد تا بتوانیم فضای بازار فعلی را مدیریت کنیم.» رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره قیمتهای سرسامآور آپارتمان در منطقه یک تهران گفت: «منطقه یک به نوعی لاکچری محسوب میشود و مخاطب خاص خود را دارد. میانگین قیمت منطقه یک نمیتواند ملاکی برای کل بازار مسکن باشد.»
منبع: شهروند
انتهای پیام/
وقتی قیمت مصالح روزانه گرون میشه سیمان و ماسه و اجر و میلگرد و......
دستمزد گرون و...
چطوری،مسکن ارزون میشه ؟؟!!!؟
تازه سیمان چند روزه 30 درصد گرون شده.... بنزین هم که قراره سهمیه بندی بشه از مرداد ماه... به چه دلیل باید ارزون بشه؟
وقتی سیمان که جز اصلی ترین مصالح ساخت یک مسکن هست 30 درصد گرون شده همین چند روز پیش ، بنظرم خوش بینانه ترین حالت اینه که مسکن در همین قیمتها بمونه ولی واقعا بعیده ارزون بشه
درضمن طی دو سه سال اخیر مسکن کم ساخته شده و تقاضا بالا رفته
خیلی ها هم که طلاق میگیرن نیاز به دو خانه ی جدا دارند برای زندگی، مثل خود من و همسرم که یه خونه داشتیم حالا دو تا گرفتیم بعد جداییمون
وقتی قیمت میلگرد و سیمان و کارگر و سایر محصولات بیش از 2 برابر گران شده چطور انتظار دارید مسکن 2 برابر نشه ؟
ما که کارمند هستیم 100 ساله هم کار کنیم نمی توانیم چون حقوق نجومی ام نداریم
در یک برهه همه راصادر میکنیم ودربرهه دیگر وارد بخاطر استفاده برخیها
برفرزمثال اگر قرار است شرکتی سیمان تولید شده خودرا صادرکندباید اول
بازار داخلی را اشباع کند بعد اجازه صادرات داشته باشد تاکشور دچار کمبود
ومردم دچار گرانی نشوند تا در این صورت تعدادی پول دار وتعدادی فقیر
نگردند
این چ وضعشه پس ماکی خانه دارمیشیم مسکن ربطی به تحریم نداره
موج سوم هم در سال ۱۴۰۱ اتفاق می افته.
بله متاسفانه این واقعیتی تلخه
خسروی بره کنار من متعهد میشم بدون ریالی دریافت مشکل خانه وگرانی راحل کنم
ولی خود دولت ومردم نمیخواهند علتش راهم میدونم اگه نیاز باشه میگم
مطمئن باشید میتونم
اگه بخواهید انجام وظیفه کنم
بیست هزار بار ارزش پشتوانه ملی سقوط کرده، کدام ارزانی!!!؟
مهمترین راهکار جلوگیری از سعود نرخ املاک در تهران اینست که تعدادی از وزارتخانه ها و دستگاهها را از تهران به استانهای دیگر انتقال دهند!
چه شد دستور دولت در سال ۹۷ که جهانگیری گفته بود طرف ۶ماه باید بررسی انتقال از تهران انجام شود؛ تا کی حرف بی عمل
1طلب ها از مردم وصول شود
2 برای گرفتن کمسیون بیشتر
چطوری بایدزندگی کنیم
بریم چادربزنیم؟
مسبب و عاملان گرانی را دار بزنن قیمت ها متعادل میشه
لطفا به فکر مسکن کارمندان و کارگران باشید .
ان شاءالله مجددا در انتخابات ریاست جمهوری برنده خواهدشد
به امید لیست های دو میلیاردی و وعدههای صد روزه
اگه من خونه و مغازه دارم چه نیازی به صدتا خونه دیگه دارم
رو املاک مازاد مالیات بذارید فروش میره بالا قیمت میاد پایین همه صاحبخونه میشن
پس خانه یک میلیاردی باید بشه سه میلیارد
اجاره خانه سه میلیونی هم باید بشه نه میلیون
آقایون دولتی و وابسته به دولت اول از خودشون شروع کنن قیمت پراید رو بیارن پایین همه قیمتها متعادل میشه
پس باید ریشه گرانی مسکن که همان مصالح گران است را از بین برد
والسلام.
نامه تمام
ارزونی یعنی چی