خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل با بیش از 700 هزار هکتار اراضی کشاورزی و با تولید چهار میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات کشاورزی به عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است و سالانه افزون بر 400 هزار تن انواع محصولات سردرختی در این منطقه تولید میشود که در کنار این موقعیت مناسب نبود برخی زیرساختها و مولفههای ضروری کار با دشوار میکند.
وی با اشاره به برخی چالشهای فراروی حوزه کشاورزی استان اضافه کرد: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد نیاز در بخش کشاورزی اردبیل یکی از مشکلاتی است که ارزش افزوده محصولات در این حوزه را به صورت چشمگیری پایین میآورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به قابلیتها و توانمندیهای بخش کشاورزی استان تصریح کرد: این استان 100 درصد سورگوم بذری کشور را تولید میکند و از این لحاظ در رتبه نخست قرار دارد.
نیکشاد عنوان کرد: کمبود صنایع تبدیلی یکی از چالشهای اساسی کشاورزی استان اردبیل است که افزایش صادرات داخل و خارج و همچنین رونق اشتغال پایدار در بخش کشاورزی در گرو احیای واحدهای راکد، نیمهفعال و رونق تولید در واحدهای فعال فراآوری و بستهبندی میباشد.
به گفته وی بدون تردید صنایع تبدیلی از سودمندترین صنایع در استانی همچون اردبیل است که بخش بزرگی از اقتصاد آن بر محور تولیدات کشاورزی میچرخد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به موفقیتآمیز بودن اجرای طرح آبیاری نوین و تحت فشار در سر تا سر استان اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای گذشته رونق چشمگیری در این راستا در استان را رقم زدیم که به طور تقریبی یک هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی استان به انواع سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار مجهز شدند.
نیکشاد گفت: یکی از مهمترین و اساسیترین مولفههای رشد اقتصاد استان پویایی بخش کشاورزی است که نیاز است تا در این زمینه علاوه بر خودکفایی در فکر تقویت اقتصاد کشاورزی استان نیز بود.
انتهای پیام/س