میر گفت: تا ۱۲ تیر در ۹ استان جنوبی کشور و در سطحی به میزان ۷۱۶ هزار و ۱۴۴ هکتار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی صورت گرفته است.


آخرین جزئیات مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی و مراکشی در کشور/مجموع اعتبار مبارزه با آفت ملخ صحرایی به ۲۰ میلیارد تومان رسیدمحمد رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضع مبارزه با آفت ملخ صحرایی اظهار کرد: براساس آخرین آمار تا ۱۲ تیر در ۹ استان جنوبی کشور و در سطحی به میزان ۷۱۶ هزار و ۱۴۴ هکتار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان با ۲۰۹ هزار و ۹۱۰ هکتار بالاترین سطح مبارزه را به خود اختصاص داده است، افزود: استان‌های جنوب کرمان با ۱۴۸ هزار و ۴۲۰ هکتار، هرمزگان ۱۴۴ و ۶۰ هکتار، بوشهر ۱۰۳ هزار و ۶۵۵ هکتار، فارس ۴۳ هزار و ۹۴۶ هکتار، خوزستان ۳۹ هزار و ۷۷۱ هکتار، شمال کرمان ۱۲ هزار و ۲۹۰ هکتار، کهگیلویه و بویر احمد ۱۰ هزار و ۲۸۰ هکتار، ایلام ۳ هزار و ۵۰۷ هکتار و خراسان جنوبی با ۳۰۵ هکتار به ترتیب در رده‌های بعدی مبارزه با آفت ملخ صحرایی قرار دارند.

میر با بیان اینکه از ابتدای بهمن تا کنون ۱۷۳ ریزش در استان‌های جنوبی کشور صورت گرفته است، گفت: براساس پیش بینی‌های فائو تا پایان شهریور، سطح مبارزه در استان‌های جنوبی به یک میلیون هکتار خواهد رسید.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: هفته گذشته وزیر جهاد کشاورزی و تعدادی از مدیران وزارتخانه طی بازدید از کانون‌های مبارزه با آفت ملخ صحرایی در استان‌ سیستان و بلوچستان، وضع آفت ملخ صحرایی را کنترل شده ارزیابی کردند.

وی با اشاره به اینکه ریزش ملخ‌های صحرایی به کشور ادامه خواهد داشت، بیان کرد: اگرچه سازمان حفظ نباتات نسبت به مبارزه علیه موج دوم ملخ‌های صحرایی با جدیت تمام اقدام می‌کند، اما مقصد اصلی موج جدید ریزش‌ها کشور‌های هند و پاکستان است، چرا که به دلیل شرایط گرمای هوا و دمای بالای ۵۰ درجه سانتی گراد و نبود تغذیه، امکان تخم ریزی وجود ندارد.


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات مبارزه با موج دوم ورود ملخ‌های صحرایی/ خسارت جدی به باغات و مزارع وارد نشده است


سخنگوی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین جزئیات خسارت ملخ صحرایی به استان‌ها گفت: بنابر آمار یک ماه اخیر، مقداری خسارت به باغات مرکبات استان هرمزگان و برخی باغات و مزارع که به صورت دیم در اراضی مرتعی کشت می‌شدند، وارد شد که هم اکنون کارشناسان در حال برآورد نهایی میزان خسارت هستند، اما در مجموع میزان خسارت در مقایسه با سطح مبارزه در حد صفر است.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات بیان کرد: با وجود درخواست‌های مکرر سازمان حفظ نباتات برای اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به استمرار عملیات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی، سازمان مدیریت و برنامه هفته گذشته ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر به این امر اختصاص داد که هم اکنون مراحل تخصیص اعتبار به حساب سازمان حفظ نباتات در حال طی شدن است. با این وجود از ابتدای عملیات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی تا کنون در استان های جنوبی ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

به گفته وی، سازمان مدیریت و برنامه زمان دقیقی برای اختصاص مابقی اعتبارات اعلام نکرده است، اما دولت بار‌ها گفته است که در صورت نیاز به اعتبارات بیشتر، همکاری لازم را خواهد داشت.

سطح مبارزه آفت ملخ مراکشی در نوار شمالی کشور به ۹۳ هزار هکتار رسید

آخرین جزئیات مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی و مراکشی در کشور/اعتبار مبارزه با آفت ملخ به ۲۰ میلیارد تومان رسیدسخنگوی سازمان حفظ نباتات در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضع مبارزه علیه آفت ملخ مراکشی بیان کرد: بنابر آخرین آمار تا‌‌‌ کنون در ۹۳ هزار هکتار مبارزه علیه آفت ملخ مراکشی صورت گرفته است.

میر با بیان اینکه ملخ مراکشی در نیمه شمالی کشور تحت کنترل است، افزود: طبق روال همه ساله در این مناطق با آفت ملخ مراکشی روبه‌رو هستیم، امسال تنها به سبب شرایط آب و هوایی و بارش‌های اخیر جمعیت و حجم این آفت در نوار شمالی کشور بیشتر شده است، اما  به سبب آنکه این آفت کاملا تحت کنترل است، جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه قدرت تخریبی ملخ‌های مراکشی کمتر از ملخ‌های صحرایی است، بیان کرد: اگرچه امسال به سبب شرایط مساعد آب و هوایی، حجم آفت ملخ بومی در نوار شمالی کشور بیشتر شده است، اما این آفت کاملا تحت کنترل است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد و تنها در شرایطی که  وارد فاز خسارت می‌شوند، علیه آن‌ها باید مبارزه صورت گیرد تا خسارتی به باغات و مزارع وارد نشود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در تامین آفت کش و سموم مورد نیاز برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی و مراکشی وجود ندارد، بیان کرد: سموم مورد نیاز برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی و مراکشی در ۲ بخش تکنیکال و ماده موثره و سموم آماده مصرف وارد کشور می‌شود، اخیرا محموله‌های جدیدی وارد شده است که بنابر نیاز استان‌ها در اختیارشان قرار می‌گیرد و هیچگونه کمبودی در این زمینه نداریم.

وی با اشاره به اینکه استان اردبیل با ۳۳ هزار هکتار بالاترین سطح مبارزه آفت ملخ مراکشی را به خود اختصاص داده است، افزود: استان زنجان با ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار، خراسان رضوی ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار، قزوین ۹ هزار و ۸۷۴ هکتار، گیلان ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار، گلستان ۵ هزار و ۶۸۹ هکتار، تهران ۵ هزار و ۱۹۱ هکتار، خراسان شمالی ۲ هزار و ۷۱۴ هکتار، آذربایجان غربی ۲ هزار و ۵۲۰ هکتار، آذربایجان شرقی ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار، مازندران یک هزار و ۳۵۰ هکتار و سمنان ۱۰۰ هکتار در رده‌های بعدی مبارزه علیه آفت ملخ مراکشی قرار دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۵ تير ۱۳۹۸
عجبا
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۶:۵۰ ۱۵ تير ۱۳۹۸
آخرین جزئیات مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی و مراکشی در کشور/اعتبار مبارزه با آفت ملخ به ۲۰ میلیارد تومان رسید!!! .
بنام خداوند جان و خرد : ملخ ها آفت نیستند لشکر خداوند جل جلاله هستند بجای اینکه این همه پول را هزینه برای کشتن ملخهای بی زبان بکنید پولهارو به فقیران و مسکینان و بی نوایان و محرومان و سرپرستان خانواده های بیکار بدبخت بیچاره نا امید شده مستضعفین بدهید تا گیر و گره از مشکلاتشان حل و فصل شود شاد شوند برایتان دعا به درگاه خداوند جل جلاله میکنند و خداوند جل جلاله فرمان می دهد تا بلیات و لشکریانش که همه جا هستند و بسیار بسیار زیاد هستند و در اشکال مختلف خلقشان کرده به جایگاه امن خودشان باز گردند والسلام و صلوات التماس دعا . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت و النصر لبیک یا رسول الله ص لبیک یا بقیه الله الاعظم عج .
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۹:۱۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
تو را به ابوالفضل این طرز فکرو جایی دیگه نگی داداش هر مشکلی رو به فقرا چرا نسبت میدی اینم باید کنترل شه آخه خداوند جل جلاله عقل داده عقل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
سلام ملخ دریائیرابا تور از دریامیکیرند ملخ هوائیراهم باتورهوائی میتوان مهارکرذ واحتیاج به موادشیمیائی ندارد ملخ نعمت الهی هست ونباید با سموم شیمیائی با ان مبارزه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۱۵ تير ۱۳۹۸
چقدر زشت ملخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
کاش یاد میگرفتیم از این فرصت استفاده کنیم . این همه ملخ بهترین منبع پروتئینی برای طیور می تونه باشه . غذای مجانی . چرا همه چیز رو میخواهیم نابود کنیم . حتی میتونیم اینها رو به کشورهای خلیج فارس صادر کنیم . هیچ کار خدا بی حکمت نیست .
آخرین اخبار