به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت مبارزه تلفیقی با آفت مگس میوه مدیترانهای گفت: نصب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، فرومونها یا سراتینکس به تعداد یک تا دو عدد در هکتار برای اطلاع از آلودگی و تراکم جمعیت آفت در باغ ضروری است.
وی تسریع در برداشت میوههای باقیمانده سال قبل نظیر نارنج، پرتقال والنسیا و تمامی میوههای رسیده سال جاری اعم از هلو، شلیل، آلوچه، ازگیل ژاپنی و سایر میوهها را برای فرار از خسارت آفت مورد تاکید قرار داد و افزود: رعایت بهداشت باغ شامل جمع آوری و دفن میوههای ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک الزامی است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه انجام طعمه پاشی در باغات آلوده بایستی با نظر کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی باشد، گفت: طعمه مسموم با استفاده از پروتئین هیدرولیزات به میزان سه لیتر به اضافه ۲۰۰ سی سی حشره کش مالاتیون در ۱۰۰ لیتر آب انجام شود.
زاغی درباره نحوه طعمه پاشی افزود: طعمه پاشی باید با استفاده از سمپاش پشتی تلمبهای بصورت یک ردیف در میان با طعمه تهیه شده در قسمتهای جنوبی و آفتابگیر درخت ۲۵ روز قبل از رسیدن میوه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در صورت بالا بودن تراکم آفت، تکرار طعمه پاشی ۷ تا ۱۰ روز بعد و یا بعد از هر بارندگی با نظر کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاه پزشکی انجام شود، به باغداران توصیه کرد: برای تاثیر مطلوب طعمه پاشی، بایستی طعمه پاشی در ساعات خنک بویژه اوایل صبح صورت پذیرد و طعمه تهیه شده همان روز مصرف شود.
وی گفت: نصب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس یا فرومون به تعداد ۳۰ تا ۵۰ عدد در هکتار برای شکار انبوه تاثیر به سزایی در کاهش جمعیت و جلوگیری از خسارت خواهد داشت.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران رعایت مسائل قرنطینهای شامل عدم جابجایی و نقل و انتقال میوههای آلوده از باغ آلوده به سایر مناطق را مورد تاکید قرار داد و افزود: انجام عملیات اجرایی فوق توسط تمامی باغداران خصوصا باغدارانی که کشتهای مخلوط سیاه ریشه، مرکبات، گلابی، خرمالو و انجیر دارند در کاهش آلودگی و جلوگیری از خسارت بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
انتهای پیام/ م