عضو ارشد اندیشکده «ویلسون» گفت که برقراری توافق جامع صلح بین آمریکا و طالبان تا ماه سپتامبر بعید به نظر ‌می‌رسد و نیازمند چیزی شبیه یک معجزه است.

تحلیلگر آمریکایی: توافق جامع طالبان و واشنگتن بعید استبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در سفر به کابل و دیدار با مقامات افغان ابراز امیدواری کرده بود که آمریکا و طالبان تا اول سپتامبر به توافق صلح برسند اما با توجه به اینکه دولت افغانستان هنوز مذاکرات مستقیم با طالبان را آغاز نکرده، کارشناسان تحقق توافق تا تاریخ تعیین شده را بعید می‌دانند.

«مایکل کوگلمن» مسئول بخش جنوب آسیا در اندیشکده «ویلسون» در این باره گفت: رسیدن به توافق جامع تا اول سپتامبر بسیار بعید به نظر می‌رسد.

وی افزود: برای رسیدن به توافق کامل تا ماه سپتامبر که شامل آتش‌بس و توافق سیاسی شود شما به یک معجزه نیاز دارید.

کوگلمن در ادامه توافق بر سر خروج نیروها تا زمان اعلام شده را ممکن دانست و اظهار داشت: فکر می‌کنم توافق برای خروج نیروها می‌تواند تا سپتامبر تحقق یابد چون این بخش ساده توافق است.

پامپئو در سفر اخیرش به کابل همچنین از آمادگی واشنگتن برای خروج نظامیانش از افغانستان خبر داد اما تاکید کرد که هنوز بر سر جدول زمانی خروج با طالبان توافقی صورت نگرفته است.

«جیسون کمپبل» عضو اندیشکده «رند» نیز به «صدای آمریکا» گفت که اظهارات پامپئو حاوی پیام‌های ضد و نقیضی به طالبان و ذی نفعان منطقه‌ای است و سبب تردید افغان‌ها می‌شود که آیا واشنگتن تنها خواستار توافق دوجانبه با طالبان است یا خیر؟

اظهارات «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان مبنی بر ضرورت گفتگوی طالبان با دولت افغانستان نیز برای رسیدن به توافق ظاهراً با گفته‌های وزیر خارجه این کشور در تناقض است.

«تابش فروغ» تحلیلگر افغان ساکن واشنگتن بخشی از دلیل اعلام اول سپتامبر توسط پامپئو را شکست‌های دیپلماتیک دولت ترامپ بویژه در رابطه با کره شمالی و ایران دانست.

به نوشته تسنیم، فروغ افزود: در دولت ترامپ برای نیاز شدیدی در رابطه با رسیدن به چیزی ملموس، شاید نیاز به یک دستاورد سیاسیت خارجی وجود دارد تا رئیس جمهور آمریکا بتواند پیش از برگزاری انتخابات در سال 2020 به پایگاه سیاسی و حامیان خود ارائه دهد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.