به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با وجود اینکه استفاده از آب بطری راحت است اما بهای این راحتی برای سلامتی کم نیست، علاوه بر آن استفاده از بطری آب به تخریب محیط زیست و مصرف هر چه بیشتر پلاستیک منجر خواهد شد.
مواد شیمیایی موجود در پلاستیک در اعماق اقیانوسها مدفون میشوند و همین موضوع عوارض جبران ناپذیری را برای آیندگان به دنبال دارد.
در این خبر به چند دلیل مهم برای مصرف نکردن آبی که در بطری وجود دارد، اشاره میکنیم.
پلاستیکها به طور عمده در تولید و مصرف مواد غذایی مورد توجه قرار میگیرند و حذف آن از چرخه فعالیتهای روزانه به نظر موضوعی اجتناب ناپذیر است اما در این میان باید استفاده از پلاستیکها را تعدیل کرد چرا انواع مختلفی از مواد شیمیایی در پلاستیکها وجود دارند که میتواند منشا بیماریهای متعددی از قبیل سرطان باشد.
BPA و آنتیموان موجود در پلاستیک در دوز بالا عواقب جبران ناپذیری برای سلامت بدن دارد بنابراین برای حفظ سلامتی باید مصرف پلاستیک را کنترل کرد تا شائبه ورود مواد شیمیایی به آب درون قوطی از بین رود.
شرکت های آب معدنی شرایطی ایجاد میکنند تا مصرف کننده تصور کند آب شیر سالم نیست و باید آب معدنی را جایگزین این نوشیدنی ضروری کرد، در حالی که تنها هدفی که پشت این تبلیغات پنهان شده تنها بهرهوری بیشتر است.
بازیافت بطریهای پلاستیکی در ایالات متحده آمریکا از دهه ۹۰میلادی افزایش یافته است و این روند افزایش همچنان ادامه دارد؛ بسیاری از مردم در مناطقی زندگی میکنند که امکان بازیافت زباله وجود ندارد بنابراین تولید زباله در این مناطق افزایش پیدا میکند.
بطریهای آب با توجه به روند افزایش مصرف این نگرانی را ایجاد میکند که به طور کامل بازیافت نشده و در نتیجه پلاستیکها که زبالههایی ماندگار در طبیعت محسوب میشوند برای محیط زیست آسیب رسان باشند.
بخش عمدهای از پلاستیکها از نفت تهیه میشوند و آمارها نشان میدهد هر ساله ۱۷ میلیون بشکه نفت برای تولید بطریهای آب استفاده میشود؛ تولید هر بطری آب ۱۲۰ گرم گاز گلخانهای به طبیعت وارد میکند و این موضوع در گرمایش زمین موثر است.
به گفته کارشناسان شرکتهای بزرگ تولید آب از طریق تولید و عرضه این محصول در بازار چهار میلیارد دلار هزینه صرف میکنند و برای رسیدن به این رقم مصرف کنندگان برای هر بطری باید حدود ۲ دلار هزینه کنند.
این هزینه به اضافه هزینه مدیریت زبالهها و یا ناشی از بطری و بازیافت آن بهای سنگینی برای هر جامعه دارد.
انتهای پیام /
یک خوشمزه میشه ه ه هه ه ه ه .
ما اینیم دیگه