پوررضا ، عضو هیات علمی دانشکده ی کشاورزی بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، باشگاه گفت: بیش از ۶هزار رشته قنات در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی افزود: با توجه به وجود ۳۳ هزار رشته قنات در کشور و استخراج سالیانه ۱۰ میلیارد متر مکعب آب از این منابع نقش قنوات در حفظ و توسعه ی پایدار کاملا واضح و روشن است .
پوررضا بیان کرد: با بازنگری جدی وزارت علوم در سال های ۹۳،۹۴ بر روی دروس رشته ی علوم و مهندسی آب و گرایش های دانشکده ی کشاورزی ،بالغ بر ۱۲ عنوان خوشه ی گوناگون برای دانشجویان کارشناسی تعبیه شد .
عضو هیات علمی دانشکده ی کشاورزی بیرجند در ادامه به خوشه ی آبیاری زهکشی ،آب و فناوری اطلاعات، آب و محیط زیست ،سازه های آبی ، و در نهایت خوشه ی مهندسی آثار و سازه های تاریخی آب اشاره کردو اظهار کرد:خوشه ی سازه های تاریخی آب به طور غیر مستقیم به رشته ی بهره برداری قنات مربوط و تا حدی این رشته را پوشش می دهد و این خوشه در حال حاضر در دانشگاه بیرجند تدریس نمی شود.
ویادامه داد : ساز و کار پایه ای ،برنامه ریزی های مورد نظر و طرح دروس انجام شده ولی تا کنون مورد استقبال دانشجویان واقع نشده است.
پوررضا با توجه به عدم اطلاع رسانی کافی در خصوص وجود این رشته عنوان کرد: دانشجویان آشنایی کافی به وجود این رشته نداشته و همچنین اطلاع رسانی جامع در این خصوص صورت نگرفته است.
خراسان جنوبی دومین استان قنات خیز کشور است و ۱۶ و ۱۷ تیرماه جاری میزبان شانزدهمین کمیته فنی قنوات کشور است.
این همایش با حضور مسئولان ۱۰ استان دارای قنات کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، سمنان، اصفهان، همدان، فارس، کرمان، جنوب کرمان، یزد و مرکزی در بیرجند برگزار می شود.
بررسی دستورالعمل های اجرایی، بررسی اطلاعات مکانی قنوات، حل مشکلات قنوات، اصلاح فهرست بهای قنوات در سطح کشور از مهمترین اهداف تشکیل این کمیته و برگزاری این همایش است.
انتهای پیام / ط ا