به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشریه امریکن کانسروتیو در مقالهای به بررسی عملکرد جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، پرداخت و نوشت: تصور ماندن بولتون (در دولت ترامپ) بسیار دشوار است. ترامپ مدتهاست میداند بولتون خیلی بیشتر از او خواهان جنگ است. او بولتون را در زمینه کره شمالی به حاشیه راند و بر سر موضوع ایران نیز در مخالفت با وی فرمان داد. بولتون هم به نوبهی خود، در نشستهای خصوصی به پمپئو (وزیر امور خارجه)، که یکی از افراد مورد علاقهی ترامپ است، تاخته است و او را گرفتار در بوروکراسی وزارت امور خارجه خوانده و پیشبینی کرده است سیاست او (پمپئو) در قبال کره شمالی شکست خواهد خورد.
در ادامه این گزارش آمده است: آنهایی که پیش بینی میکردند بولتون به جایگاه مشاور امنیت ملی میچسبد چرا که آخرین شغلی است که در طول عمرش خواهد داشت، شاید اشتباه میکنند. در حقیقت به نظر میرسد بولتون دارد آماده میشود آنگونه که خودش میخواهد از قدرت کنارهگیری کند که بهتر از این است که او را به سفری بیپایان در ناشناختهترین مکان دنیا بفرستند.
برای بولتون، ترک مقام به گونهای که برای ترامپ، کنار آمدن با او دشوار به نظر بیاید، بهترین راه حفظ ظاهر است. در غیر این صورت، از او با نام فردی یاد خواهد شد که ریاست یکی از ضعیفترین گروههای مشاوران امنیت ملی را در تاریخ معاصر آمریکا در دست داشت و فردی بود که دلمشغولیهای نزدیکبینانه او همچون پیمانهای بینالمللی یا کمونیسم در ونزوئلا به این معنی بود که آمریکا وقت گرانبهایش را از دست داد تا خود را برای چالشهای امنیت ملی که در آینده روی خواهد داد، مهیا سازد.
امریکن کانسروتیو در ادامه به یاوهگوییهای ضدایرانی بولتون اشاره کرد و نوشت: بولتون این فرصت را بدست آورده که سیاست (آمریکا را در قبال) ایران تا مرز جنگ پیش ببرد و نمیتوان باور کرد که او داوطلبانه جایگاهش را واگذار کند. این واقعیت دارد که در جریان دیدار رئیس جمهور ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در منطقهی غیرنظامی بین دو کره، بولتون را به مغولستان فرستاده بودند تا از دیدهها پنهان باشد. اما هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ترامپ، زیادهخواهیهایی را که بولتون بر آنها اصرار داشت، کنار گذاشته باشد.
در زمینه ایران، ترامپ همچنان دارد سخنان تندروها را نقل میکند، هر جنبندهای را تحریم میکند و گهگاه، چون دیوانگان، کل کشور (ایران) را تهدید میکند. اگر ترامپ تصمیم نگیرد از شر بولتون خلاص شود، هیچ علتی وجود ندارد که بولتون خودش بخواهد کنارهگیری کند. او میتواند برای موضوعی سیاستگذاری کند که چندین دهه نسبت به آن وسواس داشته و تنها در ظاهر و نه در عمل، او میتواند خودش را با سیاست تغییر رژیم سرگرم کند. شاید بولتون از اینکه پمپئو همه اعتبار و افتخار سیاست کره شمالی را مال خود میکند خرسند باشد؛ زیرا هیچ افتخار و اعتباری در کار نیست و او همچنان به وسواس خود با ایران دامن خواهد زد.
از آنجا که بولتون دارد فرایند سیاستگذاری را به پیش میبرد به نظر نمیرسد تا وقتی که او در جایگاه مشاور امنیت ملی قرار داشته باشد، تغییری واقعی رخ دهد. به هر علتی، به نظر نمیرسد ترامپ هم تمایلی به برکنار کردن او داشته باشد. شاید به این علت باشد که نمیخواهد به شلدون اَدلسون بی احترامی کند؛ او یکی از حامیان بولتون و اعانهدهندگان بزرگ به ترامپ است؛ یا شاید ترامپ از این لذت میبرد که بولتون همچون میله، رعد و برق گیر برخی انتقادها را به سوی خود جلب میکند؛ یا شاید به این علت باشد که دیدگاههای نظامیگرایانهی جهانی آنگونه که بسیاری از مردم فرض میکنند متفاوت و ناهمسان نیستند.
اهمیتی ندارد که چرا ترامپ خودش را از شر بولتون رها نمیسازد، آنچه اهمیت دارد این است که بولتون بارها و بارها با اقدامها و رفتارهای ترامپ تحقیر شده، اما باز هم میآید و دستور کار خودش را پیش میگیرد و برایش مهم نیست رئیس جمهور چه میکند.
بسیاری ناظران فرض را بر این گذاشتهاند که بولتون نخواهد توانست در چند ماه آخر مانده به پایان دوره نخست ترامپ در دولت بماند. هنگامی که ترامپ ادعا کرد خواهان تغییر رژیم در ایران نیست میخواست راهش را از بولتون جدا کند. تنها مانعی که وجود دارد این است که بولتون همچنان خودش را با این افسانه سرگرم کرده که آنها (دولت آمریکا) نمیخواهند دولت ایران را سرنگون کنند در حالی که آشکارا دارند همین کار را میکنند.
در انتهای این مطلب آمده است: بولتون بدترین مشاور امنیت ملی (آمریکا)، فردی متعصب و کوتهفکر است که برای آمریکا تهدید به شمار میآید.
انتهای پیام/