به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آسم یکی از مشکلات تنفسی است که افراد مبتلا به آن با دردسرهای مختلفی مواجه میشوند برای این بیماری رژیم غذایی خاصی وجود ندارد، اما برخی خوراکیها میتواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا کمک کند؛ این خوراکیها به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهایی مانند بتاکاروتن و ویتامین E و C برای تنفس بهتر در بیماران آسمی کمک کننده هستند؛ رادیکالهای آزاد باعث تخریب سلولها و التهاب در ریه میشوند و برخی مواد غذایی از عوارض رادیکالهای آزاد میکاهند.
در ادامه برخی از خوراکیهای مفید برای کمک به بیماران مبتلا به آسم را بررسی میکنیم.
ویتامین D از طریق نور خورشید و مصرف برخی غذاها به بدن انسان میرسد، بهترین انتخاب برای ورود ویتامین D به بدن اسیدهای چرب موجود در ماهی است؛ کمبود ویتامین D موجب حملات آسمی میشود، بنابراین باید ویتامین D مورد نیاز بدن تامین شود.
ویتامین E در خوراکیهای بسیاری وجود دارد، این ویتامین برای مقابله با حملات آسمی مفید است؛ بادام، فندوق و دانههای خام منبع غنی از ویتامین E هستند، همچنین به کاهش سرفه و خس خس سینه کمک میکنند.
دانشمندان بر این باورند که لیکوپن موجو.د در گوجه فرنگی برای بدن ضروری است، برخی مطالعات نشان میدهد بیماران آسمی برای تنفس بهتر میتوانند این خوراکی را در رژیم غذایی قرار دهند.
میوه تازه به ویژه پرتقال و سیب میتواند بیماری آسم را کنترل کند اما سولفات موجود در میوه خشک به دلیل وجود سولفیت باعث تشدید علائم آسم میشود؛ میگو، سبزیجات ترشی و آب لیمو بطری نیز اغلب سولفیت دارند.
سالیسیلات از جمله مواد شیمیایی طبیعی موجود در چای و قهوه است که خواص ضد التهابی دارد اگرچه اغلب مردم نسبت به وجود این ماده در نوشیدنیهای متداول روزانه واکنشی ندارند، اما در بیماران آسمی باعث تشدید حملات آسمی میشود.
غذاهای حساسیتزا در بروز آسم هم تأثیرگذار هستند و خس خس سینه و سرفه را تشدید میکنند، مبتلایان به آسم باید به این موضوع توجه داشته باشند که غذاهای حساسیتزایی همچون لبنیات، غلات و برخی غذاهای دریایی را با احتیاطتر از سایرین مصرف کنند.
وقتی کالری زیادی مصرف میکنید، بدن بیشتر از حالت عادی سلولهای چربی ذخیره میکند؛ در افراد چاق احتمال بیشتری برای ابتلا به آسم وجود دارد و علائم بیماری با شدت بروز پیدا میکند، بنابراین افزایش وزن در بروز و پیشرفت این بیماری موثر است.
انتهای پیام/