دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه اکثر کشورها قبول دارند که آمریکا نظم را بر هم زده است،گفت: تا زمانی که به تعهدات عمل نشود، ما هم اقدامات متقابل را ادامه میدهیم.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز یکشنبه (۱۶ تیر ماه) نشست خبری محمد رضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با حضور جمعی از خبرنگاران، ساعت ۱۰:۱۲ در محل خبرگزاری فارس آغاز شد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در این نشست خبری با گرامیداشت شهدای هفتم تیر گفت: تکرار این حوادث برای انتقال عمق دشمنی استکبار برای نسلهای بعد انقلاب ضروری است.
وی ادامه داد: در آن جلسه که حادثه رخ داد، افرادی از هر سه قوه حضور داشتند که در رأسشان، شهید بهشتی بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: پس از آن حادثه مجلس به صورت علنی جلسه داشت که روز بعد، تعدادی از جانبازان برای رسمیت یافتن جلسه با درخواست خودشان با برانکارد حضور یافتند.
باهنر گفت: این حرکت مانند بسیاری از حرکات دیگر ابتدای انقلاب، سمبل بود و متاسفانه در بعضی از زیر و بمهای انقلاب، عکس این موضوع اتفاق افتاده است و در گذشته برخی نمایندگان مجلس با هم استعفا میدادند تا جلسه از اکثریت خارج شود.
مشاور رئیس مجلس یادآور شد: جنایت آمریکا در سرنگون کردن هواپیمای مسافربری هم یکی از مواردی فراموش نشدنی است که دروغگویی آنها را در این موضوع و فاجعه ضد بشری آشکار کرد. آمریکا از این دست رفتارها کم ندارد.
باهنر با اشاره به ساقط کردن پهپاد جاسوسی به دست جمهوری اسلامی تاکید کرد: این عملیات بسیر ظریف، دقیق، فنی و اعجاب انگیز بود و آنهایی که قدرتهای نظامی و راداری کشورها را رصد میکنند، اهمیت این اتفاق را میدانند.
وی با بیان اینکه رخداد مذکور دوستان ما را شاد و دشمنان را خیره کرد، تاکید کرد: هنوز بسیاری از سلاحها و تجهیزات ما برای دشمنان ناشناخته است و مانند کوه یخی است که مقداری از آن پیداست.
این سیاستمدار اصولگرا همچنین هشدار داد: جمهوری اسلامی حتما دست متجاوزان به مرزهای خود را قطع خواهد کرد.
وی درباره شورای وحدت توضیح داد: ائتلاف اصولگرایی تلاشی برای دورههای بعدی است، ما چند حزب ضابطهمند و فراگیر نداریم و برای ائتلاف جبههها بابد تلاش شود.
باهنر خاطرنشان کرد: هدفگذاری ما در ائتلاف تمام جبهههای اصولگرایی است و این اشکال وجود دارد که بیشتر انرژی ما صرف همبستگی نزدیک انتخابات میشود.
وی ادامه داد: وقتی بوی انتخابات به مشام می رسد، بسیاری از توانمان صرف وحدت درون تشکیلاتی و ایجاد ساختار می شود. اصولگرایی هم از این موضوع جدا نیست و یک دوره به نام جمنا، دوره ای به نام وفاق ملی و... حاضر می شوند.
باهنر با بیان اینکه هدف ما ائتلاف صد در صدی است، گفت: موفقیت جبهه به عوامل مختلفی مانند شرایط محیطی و... دارد و این موضوع برای رقیبان هم وجود دارد و زمان ائتلاف ها به مشکل بر می خورند و انرژی آنها هم صرف چنین مسائلی می شود.
مشاور رئیس مجلس در پاسخ به اینکه آیا شورای وحدت به شاجا تغییر کرده است، اظهار کرد: محتوای مجموعه نیروهای اصولگرایی معلوم است و ممکن است هر روز اسم خود را داشته باشند. در این مجموعه جمنا هم حضور دارد و شاجا مجموعه بزرگتری است و انشعابی رخ نداده است.
باهنر درباره احتمال مشارکت کم در انتخابات به دلیل نارضایتی های اقتصادی و... و آسیب شناسی جناح ها از این موضوع اظهار کرد: خوشبختانه مردم ما با بصیرتشان، موضوعات را تفکیک می کنند. تحلیل برخی در راهپیمایی ها بدون عناد از کشور، به خاطر نارضایتی ها، حضور کم مردم بود که چنین نشد.
وی یادآور شد: تحریم ها کشور را آزار می دهد اما اکثر مشکلات اقتصادی به ساختارها و عملکردهای اشتباه است. مردم دنبال عملکرد مناسب هستند که تا الان در جناح های سیاسی رخ نداده است.
وی با تاکید بر اینکه مردم اصل انتخابات را وظیفه ملی و شرعی می دانند، بیان کرد: مردم حضور در انتخابات را به کلیت نظام مربوط می کنند و البته بنده و امثال بنده، نباید حضور مردم را به معنی رضایت از اوضاع کشور بدانیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به اینکه آیا جریان سومی هم ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: از پس از جریان های هفتم تیر و... برخی به ایجاد خط سوم اعتقاد داشتند، اما عملا تا امروز چنین جبهه ای به میدان نیامده است؛ البته در آینده امکان تشکیل چنین جبهه ای وجود دارد.
باهنر ادامه داد: در انتخابات دوم خرداد ۷۶ که آقای خاتمی با آقای ناطق نوری رقیب بودند، یکی نامزدها خود را جریان سوم می دانست که آن فرد مطرح پس از انتخابات از آرای باطله کمتر رای آورد؛ اشکال وی در تحلیل مسئله بود.
وی افزود: دولت و مجلس دهم مسئول فعلی وضع کشور است. بعضی می گویند مجلس دهم ضعیف ظاهر شده و بنده هم قبول دارم، اما به این معنا نیست که همه افراد مجلس ضعیف هستند. اشکال این مجلس، وجود سه فراکسیون اقلیت است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ترمینولوژی سیاسی، دولت ها و مجالس ائتلافی، ضعیف ظاهر می شوند. بعضی اوقات غصه رئیس مجلس را می خورم که چگونه مجلسی با سه فراکسیون اقلیت را اداره می کند و بنده امیدوارم مجلس آینده یک فراکسیون اکثریت داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بیشتر مشکلات ما ناشی از عملکرد ماست و مردم دنبال عملکرد مناسب هستند و تا الان از هیچ جناحی ندیدند.باهنر با بیان اینکه در انتخابات و رقابت ها رجزخوانی وجود دارد، گفت: تحلیل ها نشان داده همه کسانی که حق رای دارند، سیاسی و جناحی نیستند و با شرکت در انتخابات به کسی که تصور می کنند پیروز می شود، رای می دهند.
وی ادامه داد: اگر جریان ها بتوانند در افکار عمومی خود را پیروز نشان دهند، احتمال پیروزی وجود دارد. البته بعضی پیروزی را به گونه ای اعلام می کنند که اثر منفی خواهد داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: فضای عمومی کشور آمادگی خوبی برای پیروزی اصولگرایان دارد؛ بعضی اوقات ما به خودمان می بازیم، مانند انتخابات ۹۲ که این اتفاق نباید در انتخابات مجلس بیفتد. رفتار ما حتما در پیروزی اصولگرایی تاثیر خواهد گذاشت.
وی درباره بند سوم اقدامات متقابل در برابر بد عهدی ها، وضع تحریم های بیشتر و صبر استراتژیک دولت اظهار کرد: در سیاست بین الملل باید تلاش شود تا اجماعی علیه ایران به وجود نیاید و رهبری هم در عبارت نرمش قهرمانانه به این موضوع تاکید داشتند.
مشاور رئیس مجلس گفت: در این یک سال ممکن است فرصتهایی از دست رفته باشد، اما اکثر کشورها قبول دارند که آمریکا نظم را بر هم زده است. در هر صورت تا زمانی که به تعهدات عمل نشود، ما هم اقدامات متقابل را ادامه میدهیم و البته به یکباره از برجام بیرون نخواهیم آمد.
باهنر افزود: در یک سال اخیر و پس از خروج ترامپ از برجام، نشان دادیم که اهل بد عهدی نیستیم و رهبری هم فرمودند ما آغاز کننده خروج از برجام نیستیم.
باهنر گفت: من فکر می کنم فعلا از برجام بیرون نخواهیم آمد و در قالب این توافق، نسبت به عهد شکنی ها شرایط را تعدیل کرده و به گذشته برگردیم.
مشاور رئیس مجلس یادآور شد: جبهه پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات مجلس در قالب اصول جمعیت اصولگرایان عمل می کند. از نظر ارائه لیست، هر مقدار تعداد نامزدها بیشتر باشد، مردم تمایل به رای لیستی دارند و به امضاها اعتماد می کنند؛ پس طبیعی است در تهران و شهرهای بزرگ، لیست حرف اول را بزند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: قصد دخالت در حوزههای کوچک نداریم، البته مشورت و هدایت وجود دارد.
باهنر درباره جوانگرایی گفت: در لیست قبلی ما چنین بود، اما مجلس به خاطر اهمیت تجربه و نقشه راه، به قول رهبری نباید پیرزدایی شود که البته از کاهش سن بنده استقبال میکنم.
وی در تشریح گفته آیت الله مصباح مبنی بر رای دادن به اصلح که حتی اگر اصلاح طلب باشد، گفت: ما باید از کسی حمایت کنیم که اصلح باشد و رای هم بیاورد؛ لازم است که صالح مقبول به اصلح غیر مقبول د انتخابات ترجیح داده شود.
وی افزود: در کشورهای خارجی، احزاب کاندیداهایی با کارنامههای پاک معرفی میکنند که اگر آنها به خوبی عمل نکنند، مجلس و نهادهای این چنین به مشکل بر میخورند.
باهنر گفت: شورای نگهبان باید جمعیت بسیاری را بررسی کند و این ممکن است باعث ایجاد مشکل و ظلم به نامزدها و به طبع آن ظلم به مردم میشود؛ این ساختار باید اصلاح شود.
مشاور رئیس مجلس درباره گفتوگوی ملی که از سوی وی و عارف مطرح شده، توضیح داد: گفت و گوی بین جناحهای داخل چارچوب نظام ضروری و لازم است و ادعا داریم در عین رقابت، در بسیاری از مسائل اشتراک داریم؛ مثل رونق اقتصادی، خروج از رکود، سرنگونی پهپاد و.... ۹۰ درصد تصمیمهای مجلس ما غیر سیاسی است و در این موارد گفت و گوی بین جناحها ضروری است.
وی ادامه داد: نشستهای ما با آقای عارف در راه ترویج این فرهنگ است و جایی که اختلاف اساسی است مانند فتنه، موضوع متفاوت است.
باهنر با بیان اینکه گفتگو تنازل و حسن خلق میخواهد، اظهار کرد: روز اول ریاست روحانی، توصیه کردم تا با مسئولین و نیروهای گذشته هم تراز خود گفتگو کنند، مثلا اگر استانداران کرمان با هم به گفتگو بنشینند و ایدههای بسیاری ایجاد میشود.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره اظهارات برخی گروههای اصلاح طلب گفت: اگر فرآیند گذشته آقای حجاریان و... را بررسی کنیم، میبینیم که میگویند اصلاح طلبان هم سر صندوق رای بروند و این عملکرد با گذشته آنها فرق میکند.
انتهای پیام/