به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه الجزیره با انتشار گزارشی به مقایسه دو سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه و پاتریوت آمریکا پرداخته و آورده است: اخیراً روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، حملات موشکی و پهپادی حوثیها (انصارالله یمن) نقاط ضعف پدافند هوایی عربستان را که از سامانه پاتریوت آمریکا استفاده میکند، برملا کرد.
این روزنامه به نقل از یک مقام سعودی که نام وی را فاش نکرد، نوشت: حوادث اخیر نشان دادند که عربستان از نظر سیستم پدافند موشکی ضعیف است و در برابر حملات موشکی یا پهپادی قدرت بازدارندگی ندارد.
از طرفی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به پیشبرد معامله این کشور با روسیه برای خرید موشکهای اس ۴۰۰ اصرار دارد که اعلام شده اولین سری این موشکها طی چند روز آتی تحویل ترکیه خواهد شد.
بدین ترتیب سؤالی درباره تفاوتهای اصلی میان دو سامانه موشکی آمریکا و روسیه مطرح میشود که در زیر به ذکر این تفاوت میپردازیم:
"اس ۴۰۰"
سامانه زمین به هوای اس -۴۰۰ نسل جدید سیستم پدافند هوایی روسیه است.
۱ یک سامانه اس ۴۰۰ دارای سه بخش است؛ بخش اول آن شامل هشت واحد ضد هواپیما و مجهز به ۱۲ سکوی پرتاب است، بخش دوم شامل سیستمهای فرماندهی، هدایت و رادارها است و بخش سوم آن نیز به پشتیبانی فنی و نگهداری اختصاص دارد.
۲ این سامانه برای منهدم کردن هواپیماها و موشکها در فاصلههای طولانی و متوسط طراحی شده است.
۳ اس ۴۰۰ قادر است تا اهداف هوایی را در محدوده ۱۵۰ کیلومتری و موشکهای بالستیک را در فاصله ۶۰ کیلومتری خود هدف قرار دهد.
۴ دارای ارتفاع عمل حداقل ۱۰ متر و حداکثر ۱۷ کیلومتر است.
۵ برای شلیک اولین موشک به ۱۵ ثانیه زمان نیاز دارد.
۶ اس -۴۰۰ با داشتن قابلیت چهار موشک مختلف؛ دوربرد، موشکهای با برد متوسط و کوتاه قادر به پوشش کامل چارچوب عملیاتی خود است.
پاتریوت
۱ یک سامانه پاتریوت دارای چهار بخش عملیاتی است؛ واحد رادار، اتاق کنترل، واحد موشک و آتشبار.
۲ واحد رادار در سامانه پاتریوت قابلیت رصد ۵۰ هدف در آن واحد را دارد و در عرض ۹ ثانیه سیگنال آن به اتاق کنترل میرسد که با ارزیابی خطر تصمیم به شلیک موشک میگیرد.
۳ سامانه پاتریوت برای حفاظت از تأسیسات نظامی و پایگاههای هوایی در مقابل حملات هوایی به کار گرفته میشود و پایه و اساس عمل آن دفاع از دور است.
۴ قابلیت هدف قرار دادن اهداف هوایی در محدوده ۱۶۰ کیلومتری و موشکهای بالستیک در ۷۵ کیلومتری خود را دارد.
۵ دارای ارتفاع عمل در محدوده ۶۰ متر تا ۱۵ کیلومتر است.
۶ پاتریوت پس از شناسایی تهدید ۹ ثانیه زمان برای شلیک اولین موشک نیاز دارد.
۷ سامانه پاتریوت "PAC-۳/MSE" قابلیت پرتاب ۱۶ موشک در آن واحد را دارد که طول هر یک از این موشکها به پنج متر میرسد و کلاهک انفجاری با ۷۳ کیلوگرم وزن دارد.
در پایان باید بگوییم که روسیه برای بالا بردن قدرت سامانههای موشکی خود در مقابل چهار نوع سامانه موشکی آمریکایی "پاک ۱"، "پاک ۲"، "پاک ۳" و آخرین نسخه موسوم به "PAC-۳/MSE"، در حال توسعه سامانه موشکی مؤثرتر از اس ۴۰۰ یعنی "اس ۵۰۰" است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/