به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نسرین نسیمی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به طرفداران مصرف نوشیدنیهای خنک، اظهار کرد: نکتهای که بیش از همه برای مقابله با گرما اهمیت دارد، استفاده از نوشیدنیهای طبیعی است.
وی، خاکشیر، تخم شربتی، بیدمشک، کاسنی، گلاب و به لیمو را از جمله نوشیدنیهای سنتی مناسب فصل گرما معرفی کرد و ادامه داد: بررسیها نشان میدهند که اغلب این نوشیدنیها علاوه بر رفع تشنگی، اثرات مفیدی نیز بر سلامتی دارند؛ به عنوان مثال خاکشیر در رفع التهاب و از بین بردن کهیر و تخم شربتی نیز علاوه بر رفع عطش در درمان یبوست و کم کردن وزن مناسب و موثر است.
نسیمی اضافه کرد: بیدمشک گیاهی ملین و تقویت کننده قلب و اعصاب است، عصاره گیاه کاسنی نیز به عنوان دیگر نوشیدنی مورد توصیه، بسیار خنک و تقویت کننده قلب، معده و کلیه است.
وی، در ادامه به خاصیت گلاب در تقویت اعصاب و قلب اشاره کرد که میتواند نوشیدنی مناسبی برای این فصل باشد.
این کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه یادآور شد: نکته مهم در مصرف این نوشیدنی ها، کم شیرین بودن آنها است.
نسیمی افزود: از آنجا که نوشیدنیهای شیرین باعث دفع آب بیشتر از بدن میشوند، بنابراین برای بهرهمند شدن از فواید این نوشیدنیها چه در رفع عطش و چه برای اثرات مثبتی که بر سلامتی و آرامش دهندگی دارند، لازم است که این نوشیدنیها با کمترین میزان افزودن شیرین کننده تهیه شوند.
انتهای پیام/چ